Радници "Униса" опет штрајкују

Након што руководство предузећа није испоштовало Протокол о споразумном рјешењу штрајкачких захтјева, радници фабрике цијеви "Унис" из Дервенте од данас су поново ступили у штрајк.

Република Српска 21.12.2018 | 16:10
Радници "Униса" опет штрајкују
Радници дервентског "Униса" поново су били приморани да обуставе рад, јер су по ко зна који пут "изиграни" од руковоства предузећа. Овај пут послодавац није испоштовао Протокол о споразумном рјешењу штрајкачких захтјева, који су 2. децембра представници Синдикалне организације, штрајкачког одбора, Гранског синдиката металске индустрије и рударства Српске, потписали са већинским власником капитала и руководством фабрике. Потписници споразума обавезали су се да ће до 21. децембра, односно данас, бити исплаћен дио потраживања према радницима.

Радници су штрајковали и прије потписаног Споразума, који је био услов да се поново отпочне са радом. Већински власник капитала Горан Томић захтјеве према радницима није испоштовао, али им је зато послао писмо, у којем их замољава да се још мало стрпе. Запело је каже код банке, од које тражи кредит, који би покрио дуг према радницима.

Раднци тврде да им је последња плата исплаћена 10. септембра. Дванаест радника је стекло услове за пензију, коју не могу остварити због неуплаћених доприноса.

Радници "Униса" за помоћ су се обратили и начелнику општине. И даље се уздају у помоћ републичких институција, које све ове године случај некадашњег дервентског гиганта игноришу. Зато су радници "Униса" одлучили да 26. децембра своја права потраже на улици.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Станко

21.12.2018 15:50

Па како им не помогне дипломате Тане Тевулић? Он на том терену продајечесто маглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

повјерилац

21.12.2018 16:06

САД це баја са гајбом пиве и саком марака - и ријесена ствар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мргуд

21.12.2018 17:30

Како смију да страјкују,све то треба похапсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

21.12.2018 18:12

Они би да раде и да имају плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

21.12.2018 18:58

Јадни радници фабрике цеви.

ОДГОВОРИТЕ