Дуг центра пет милиона марака

Дуг Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци за струју и гријање тренутно износи око 5 милиона марака. Судећи по реакцијама надлежних - за то нико није одговоран.

Република Српска 20.12.2018 | 21:07
Дуг центра пет милиона марака
Дуг за електричну енергију Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци износи преко милион марака, а за гријање чак 3.5 милиона, што је потврдио и вршилац дужности директора СЦ, Драгослав Топић. Са таквим стањем упознао се и ресорни министар Срђан Рајчевић, приликом обиласка првог павиљона, на којем радови још увијек трају, мада је рок завршетка већ одавно истекао. Ни руководство Центра, ни Министарство немају план како ријешити нагомилане дугове.

„Сада смо прешли на нови систем гријања, на нову 'Еко–топлану' и за сада могу рећи да можемо пратити ту динамику трошкова, међутим, остао је тај стари дуг за који установа тренутно нема средстава, као и већина других јавних установа“, рекао је в.д. директора СЦ „Никола Тесла“, Драгослав Топић.

Влада Српске је раније најавила да ће сви руководиоци јавних институција бити позвани на одговорност због негативног пословања, али нови министар поручује да о томе тренутно не може говорити, јер тај проблем још нису разматрали.

„Ја не могу сада да говорим о тим стварима. Прво морамо утврдити како је дошло до тих дугова. Ја заиста сад не могу да кривим ни директора Топића, који је релативно скоро именован на ову позицију. Ми морамо видјети како је дошло до тих дугова, каква је структура тих дугова и онда тек да размишљамо о некаквим потезима које ће министарство направити“, поручио је Рајчевић.

Иако је школска година започела још у октобру, студенти смјештени у првом павиљону СЦ због недовршених радова принуђени су на приватни смјештај по много већој цијени. Представнике студената то, изгледа, не брине много. Истичу да су у договору са Владом Републике Српске и ресорним министарством дошли до рјешења да студенти оштећени у овом случају добију два мјесеца бесплатног становања.

„Сада могу дефинитвно рећи да завршетком првог павиљона студенти стварно имају смјештај и могу да станују, да кажемо да имају пригодан смјештај наспрам претходних година. Такође, обавили смо разговоре о побољшању студентског стандарда, свакако хране у мензи за студенте који су смјештени у дому и надамо се да ће Студентски центар, заједно са Министарством изаћи у сусрет и жељети да испуни те неке наше одређене захтјеве“, поручио је Немања Бабић из Уније студената Републике Српске.

Надлежни су студентима у неколико рокова обећали завршетак санације павиљона, али то се још није десило. Нови рок за усељење студената је, кажу, почетак фебруара наредне године.



БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Све стручњаци

20.12.2018 20:15

А прошли директор је награђен мјестом помоћника министра.Велики снсдови стручњаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.12.2018 20:29

Страсно ста раде, једног скину, другог ставе, први оде правити стету у другој позицији, други се прави блентав за стету првог и само их колају и мјењају.....а друство, дрзава пада....а они све богатији ....

Name

Игипоп

20.12.2018 22:33

Тако то треба

Name

Хух

20.12.2018 23:46

Довољно је видјети ко је директор, па Радојициц је сам био против тог Топића. Он не мозе ни везану краву Цувати у гламоцу из којег је. Цовјек којем је алкохол појео мозак, не тријезни се дан и ноц, факултет купио, који зену вара сваки дан и на сваком кораку и погодите онда засто је бас хтио бити директор студентског центра? само сплеткари и лазе, подваљује

Name

Раде

20.12.2018 23:50

Од овог Топица је мозда гори само главни противкандидат Бурсац. СНСД је пао на ниске гране кад им је ова морална хоризонтала директорски кадар

Name

Боб

21.12.2018 04:53

То као нови министар не познаје бивсег директора са КРЕСТА фризуром...све је то иста багра

Name

Боро

20.12.2018 20:32

Па платицемо ми. Повецат це цијену струје нама. Повецат це и цијену дрва. Знаци удари све по народу. И треба тако. Гласајте за повецање свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

студени

20.12.2018 20:43

Продајте зграду па вратите дуг, а ја

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

20.12.2018 22:23

СВЕ ЋЕ ТО НАРОД ПЛАТИТИ. ОНИ КРАДУ НАРОД ИСПАШТА ОНИ КРАДУ ПА НА ВЕЋУ ФУНКЦИЈУ.БИТНО ЈЕ ДА СУ СЕ ОВИ ПРОШЕТАЛИ ПИСТОМ.УМИСЛИЛИ ДА СУ МАНЕКЕНИ И ДА ПАРАДИРАЈУ.КОЈИ СНОБОВИ.НИ СРАМА НИ СТИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

20.12.2018 23:30

Е моја Бобо сто висе украду вису функцију добијају.

Name

Згрозена

21.12.2018 00:13

Цуј како је досло!! Мозда са Деда Мразом!! И какав НОВИ систем гријањаа?! И каква динамика?! Гријање исто или висе коста него раније!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

21.12.2018 09:45

Влада континуитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

21.12.2018 10:46

Мени прошли мјесец дошли искључит струју због дуга од 55 марака нисам могао да вјерујем ,како онда други могу милијоне и хиљаде зато набијем ја ову државу и републику и политику и све вас на ону ствар гамад једна смучило ми се висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа

22.12.2018 12:31

ко је направио толики дуг..., ко је био директор, из које странке????? Ја ипак мислим да је био неки тамо из Танзаније... Бем вам матер лоповску...

ОДГОВОРИТЕ