Адаптирана кућа породице Лукић

У мјесној заједници Лопаре Село код Лопара завршена је адаптација куће четворочлане породице Лукић, која је реновирана захваљујући општини Лопаре и 12 фирми из те општине, као и Угљевика, Бијељине и сусједне федералне општине Челић.

Република Српска 14.12.2018 | 16:25
Адаптирана кућа породице Лукић
Начелник општине Лопаре Радо Савић данас је заједно са привредницима који су помогли адаптацију куће посјетио породицу Лукић и захвалио свима који су учествовали у хуманој акцији, која је, како је истакао, показала одговорност свих, посебно привредних субјеката.

Савић је навео да је уз помоћ 12 привредника обезбијеђен материјал за адаптацију, а општина Лопаре је финансирала извођење радова.

"На позив предсједника Удружења Дјеца свјетлости за помоћ лицима са аутизмом из Бањалуке Мирјане Којић да помогнемо Лукићима контактирали смо привреднике и људе добре воље и почели са радовима, да би породица добила већи простор и да би њиховом сину Далибору омогућили боље услове за живот", рекао је Савић новинарима.

Свима који су учествовали у адаптацији спрата њиховог породичног дома захвалили су Симо и Жељка Лукић.

"Сад имамо боље услове, живот ће нам бити лакши, посебно нашем сину Далибору", рекао је Лукић.

Архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић истакао је да је ова акција показала да сваки човјек који је у могућности да одвоји дио нечег свог треба то да поклони, да би нечији живот учинио живот љепшим и бољим.

"Треба да настојимо да свагда показујемо да смо људи и да кад год смо у прилици помогнемо некоме", поручио је Јовић, који је породици Лукић поклонио икону Пресвете Богородице.

Власник фирме „Сенеx“ Есад Жутић из општине Челић изразио је задовољство јер је у могућности да се одазове на овакве акције и рекао да ће се увијек одазивати на позив за помоћ.

Начелник Савић уручио је захвалнице за хуманитарну акцију и помоћ при адаптирању куће породици Лукић фирмама из Лопара „Ђокић метал“, „Ентеријер Којић“, „Гвожђара“, „Мајевица РЦ“, „Ран-Рад“ те фирмама из федералне општине Челић "Папилон", "Сенеx", "Техномаркет Пирић" и "Ентеријер", брчанској фирми "Славуј" и фирмама "Интергај" из Угљевика и "ЛД" из Бијељине.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

14.12.2018 16:10

Вазно је да се вјерски достајенственик сликао ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИНКО

14.12.2018 19:42

Бога вам ј....мозе ли иста без попова

Name

хфјхнqwрхг

14.12.2018 20:57

ове глупа форе и фазини само у лопарској општини имају, али ни ту више не пролазе, народ није сисао весло.

Name

Саосјећање и одговорност

14.12.2018 18:38

Важно је да у овом суровом свијету има колико- толико хуманости и емпатије за неспособне људе. Овај поступак је више од геста добре воље, јер је дугорочног карактера. За похвалу су и предсједник Лопара, као иницијатир, те остали прувредници, који су издвојили потребна средства да се ова кућа доведе на ниво за живот нормалног чов јека. Чињеница је да послије више од 2 деценије од рата, има још породица погинулих, Рви-а и осталих несрећника, које је требала РС ријешити, а није. Самим тим овакав гест добија на вишем значају, јер је локалног карактера.

ОДГОВОРИТЕ