Солари би био први у својој Примери!

Тако каже статистика. . .

Фудбал 13.12.2018 | 11:00
Солари би био први у својој Примери!
Реал Мадрид Сантијага Соларија био би водећи на табели Примере, да се рачунају само утакмице које је Аргентинац водио са клупе. Једноставно, тако каже сува статистика.  

Некададашњи левокрилни офанзивац Краљевског клуба водио је актуелног европског шампиона у пет лигашких утакмица, у којима је остварио четири победе и освојио 12 бодова. У поређењу са Барселоном, на пример, имао би два бода више, као и од Бетиса, који је у последњих пет кола узео такође десет бодова.

Гледајући оно што је иза Соларија оставио његов претходник Ђулен Лопетеги, овај Реал је за пет кола урадио готово исти посао као у првих десет кола сезоне! Тада је Реал скупио тек 14 бодова.

Када је Аргентинац преузео кормило Краљевски клуб је био девети на табели, са седам бодова заостатка у односу на Барселону. После петнаест одиграних кола Реал је тренутно скочио на четврту позицију и заоста за највећим противником тек пет бодова. Барселона је у последња три кола испустила чак пет бодова – два на стадиону Ванда Метрополитано против Атлетика и још три након пораза од Бетиса у Каталонији. Реал је једино претрпео тежак пораз на гостовању Еибару (0:3).

Упркос лошем почетку и све што Ђулен Лопетеги (ни)је урадио, Солари је успео да опере грехе свог претходника и врати Реалу одређени квалитет. Због тога ће се до краја сезоне, реално, борити за титулу, што је после само десет кола под Лопетегијем изгледало као нереални циљ.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар