Ватрогасци брзо угасили пожар

- Министарство спољних послова саопштило је јутрос да је у згради Сталне мисије Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку избио пожар.

Србија 10.12.2018 | 09:02
Ватрогасци брзо угасили пожар
Пожар је избио око 20 часова по локалном времену, а у њему су у потпуности изгореле двије канцеларије, изјавио је шеф Мисије Србије Милан Милановић.

Према његовим ријечима, пожар су случајно примијетили један од запослених у згради и пролазници, а ватрогасци су брзо стигли и угасили пожар. 

Каже и да су надлежне службе које су одмах изашле на лице мјеста установиле да су пожар узроковале неисправне инсталације. "На срећу имамо осигурање. Тренутно чистимо јер су прозори полупани и вода се слива низ степенице. Тренутно немамо интернет. У канцеларијама које су изгорјеле налазио се само намјештај. Једна канцеларија се није користила, а у другој је сједила једна колегиница која ће бити премјештена у другу канцеларију. Срећа је да је пожар рано примијећен и да су ватрогасци брзо стигли", рекао је Миловановић. 

Амерички сајт Њујоркдејлињуз пренио је да су у пожару који је избио послије 20 сати повријеђена три цивила и један ватрогасац, који су задобили лакше повреде. Због пожара који је избио у згради, а који је угашен мало прије 22 сата, била је затворена Пета авенија. 

Зграда која се налази на Петој авенији у близини 67. улице и преко пута Централ парка под заштитом је државе од 1966. године. Изграђена је 1905. године и била је позната као кућа Роберта Ливингстона Бикмана, пре него што је постала Стална мисија бивше СФРЈ при Уједињеним нацијама. Пројектовала ју је њујоршка архитектонска фирма "Ворен и Ветмор", која је осмислила и станицу Гранд Централ на Менхетну. Зграда се тренутно продаје, а почетна цена је 50 милиона долара.



(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар