Негирао убиство, могући преговори

Горан Билчар је у Окружном суду у Бањалуци негирао кривицу за убиство Бојана Миловановића из Коразарске Дубице, које се десило у центру Бањалуке, сазнаје Српскаинфо.  

Република Српска 05.12.2018 | 10:08
Негирао убиство, могући преговори
Потврдио је ово и његов адвокат Бранко Ристић, који је појаснио да ће у наредном периоду бити заказан почетак суђења.

Оптужница бањалучког тужилаштва терети Билчара да је 18. октобра у јутарњим часовима, код парка Купусиште, убодом шрафцигера у главу убио Миловановића.

На питање судије да ли је крив за убиство, Билчар је у суду изјавио да није.

Кривицу су негирали и Марко Михајловић, који је био у друштву Билчара, те Миловановићеви пријатељи – Ђорђе Боровчанин и Ђорђе Ђенадија из Козарске Дубице. Њих оптужница терети за учествовање у тучи.

Према сазнањима Српскаинфо, Билчар ће у наредном периоду највјероватније преговарати са тужилаштвом око признања кривице за убиство.

Оптужница

У оптужници се  наводи да је 18. октобра у периоду између 2.40 и 3.20, у пекари „Марчело” у Бањалуци, дошло до вербалног сукоба између Билчара, Михајловића и Н. В.  са једне, те Миловановића, и Боровчанина са друге стране. Затим су Миловановић и Боровчанин са још два друга изашли из пекаре и сјели у возило „фиат“ којим је управљао Ђенадија.

– Упутили су се низ улицу Николе Пашића, гдје је Ђенадија, на раскрсници са улицом Војводе Радомира Путника, окренуо возило и вратио се према поменутој пекари. Ту су видјели Билчара и Михајловића како излазе из пекаре и сједају у свој аутомобил БМW – наводи се у оптужници.

Послије тога, Ђенадија је на првој раскрсници са Јевреском улицом окренуо возило и поново кренуо пема пекари.

– Ту су обишли БМW, у којем су били Билчар и Михајловић, а који су возилом кренули за њима. Након тога Ђенадија је “фиат” зауставио на паркинг мјесто, а поред њега је стао и БМW. Тада су сви изашли из возила и долази до физичког обрачуна између њих – појашњено је у оптужници. 

Бијег

Током туче Билчар је из гепека свог аутомобила узео дизалицу коју је бацио према Миловановићу.

– Билчар је затим из гепека узео шрафцигер и у намјери да убије Миловановића два пута га убо. Први пут га је убо у предјелу лијеве стране врата, усљед чега је Миловановић задобио повреду у виду плитке кожне убодине – пише у оптужници.

Затим га је други пут убо у сљепочницу, при чему је Миловановић задобио “повреде у виду разорења витално важних можданих центара, који су настали дуж канала убодне ране”.

– Непосредно након тога Миловановић је преминуо. Билчар је том приликом задобио лаку тјелесну повреду у виду мањег крвног подлива изнад десног ока и мању огуљотину на доњој усни – објашњено је у оптужници.

Након убиства, Горан Билчар и Марко Михајловић су побјегли, али уз помоћ снимака са безбједносних камера у пекари они су идентификовани и приведени. Билчар је током испитивања тврдио да није знао да је убио Бојана Миловановћа.

Туча

У вријеме док је трајао обрачун између Горана Билчара и Бојана Миловановића трајала је и туча између њихових другова.

Ту је био сукоб између Михајловића са једне, те Боровчанина и Ђенадије с друге стране. У том сукобу они су се ударали рукама, а Михајловић је задобио лаку повреду лијевог раменог зглоба.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Гатара

05.12.2018 09:12

А пекаре раде у ситне сате , хљеба никад доста - јад и туга !

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

05.12.2018 09:47

Биће тога све док имамо улицу Николе Пашића само што ће се за вијек све дешавати у улици М.Д.

Name

Др

05.12.2018 09:56

Ста теби смета пекара колико пута си сам у нека доба куповао и јео у таквим пекарама не лупај глупости није пекара крива сто су људи стока

Name

за неРад пекара у те сате

05.12.2018 10:19

Да та пекара не ради у те сате, не би се скупљале потенцијалне кавгаџије након ића и пића у кафани!!! Овако сви нека сносе одговорност за посљедице!!!

Name

Ре

05.12.2018 10:35

Није проблем у раду пекаре ,проблем је у главама људи !!!

Name

Бања лука

05.12.2018 09:14

Преговарати..и добит це 6 мјесеци затвора... Какви преговори са убицом...робија дозивотна...гдје ми зивимо јебо те ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

На жалост могуће

05.12.2018 09:28

На жалост могуће је чак и за кривично дјело убиство да тужилац прихвати споразум о признавању кривице.То закон предвиђа у том случају починиоцу кривичниг дјела буде изречена затворска казна мања од прописане.Мада у оваквим случајевима суд не би требао да прихвати споразум о признању кривице

Name

Само нека нисмо ми криви

05.12.2018 10:49

Тај Горан је постао убица зато што се бранио од Бојана, на своју жалост. Све док људи буду склонији неспоразумима биће лудих памети и шта очекујете када се неко помлати у то доба дана. Па ово вам је лудо вријеме, нико на себе не да. У центру Бања Луке прошетајте на семафору како људи прелазе на семафору и када је црвено, а када се неко буде залетио у њих аутом, реците ко је крив!!! Сигурно семафор, пекара или шта год вам падне на памет, само нисмо криви ми!

Name

РЕПЛИКА Само нека нисмо ми криви

05.12.2018 15:43

КОД ФАБРИКЕ ДУВАНА НИКАД НЕМА ПОЛИЦИЈЕ ВЕЦ 2 ПУТА САМ СВЈЕДОК ДА СЕ МОГЛО ДЕСИТИ НАЈГОРЕ ДОК САМ ПРЕЛАЗИО АУТОБУС АУТО ПРЕВОЗА НИЈЕ ХТИО ДА УСПОРИ ДА НИСАМ БИО БРЗИ ПРЕГАЗИО БИ МЕ НА МРТВО ИМЕ...ДРУГИ ПУТ САМ БИО СВЈЕДОК КАДА ЈЕ НА ЦОВЈЕКА ИСПРЕД МЕНЕ НАЛЕТИО АУДИ 80 ЈАЈЕ ЦОВЈЕК ЈЕ БЈЕЗАО ЦИК ЦАК А ОВАЈ НИЈЕ НИ ПО КОЈУ ЦИЈЕНУ ХТИО ДА СТАНЕ ВЕЦ ЈЕ СВЕРАО ЛИЈЕВО ДЕСНО ДА ЛИ ЗБОГ НЕИСПРАВНОСТИ КОЦНИЦА ИЛИ УБИЛАЦКОГ НАГОНА.МИСЛИМ ДА ЈЕ УБИЛАЦКИ НАГОН ПРЕСУДАН И ДА СВАКО СВАКОГ ДАНАС НЕ МОЗЕ ДА ТРПИ И ДА АКО ХОЦЕС ДА ПРЕЗИВИС МОРАС БЈЕЗАТИ ЈЕР ЈЕ ЦАСТ МАЊЕ БИТНА ОД ЗИВОТА...

Name

Xx

05.12.2018 09:27

Татин син

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

05.12.2018 09:36

Преговарати?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.12.2018 09:39

Он ће преговарати, одслужити биједну казну и најкасније у 32, 33 години је на слободи, а Бојан из земље никад. И још негира, срамота. Да је мало човјек, признао би па како буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

05.12.2018 09:48

Ако суд прихвати тај споразум, искрено се надам да покојни Бојан има некога ко ће се побринути за остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.12.2018 12:50

ма браво добри човјече и ја се надам томе исто

Name

КД

05.12.2018 09:49

Како је лијеп био...штета младог живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

05.12.2018 09:57

Надам се да се овај неће извући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУБИЦАНКА

05.12.2018 10:01

Туга што Бојан лежи у земљи,јединац, вриједан ,радан, честит и надасве један велики друг и човјек,док год буде овако да се мамини и татини синови нагађају са судом бити ће још много ,много Бојана на жалост!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знате ли

05.12.2018 10:37

Туга је што су се уопште кавгали, туга је што су се уопште нашли ту у тој пекари у те сате попут магнета да насрну једни на друге. Сви сад као и увијек пљујете по посљедицама, наравно да се прежалити не може, али док год будете правдали насиље над неким, нема ту ни истине ни правде. Колико ми је познато ни један младић није "мамин и татин" син, непознати су били једни другима, према томе одакле вам потреба претварати у случај неког заштићеног и сл. Овдје је врло добро познато ко је кога тукао, убо. Дешаваће се све ово кажете, па хоће вјероватно кад смо допустили да убиство Давида Драгичевића пролази НЕКАЖЊЕНО и свима нам је свеједно, исмијавамо његовог оца умјесто да станемо уз њега и завршимо с онима који ствар гурају у ладице!!! За будуће нараштаје узроке треба спречавати, а не жалити се над посљедицама. Кад се деси касно је.

Name

Марина

05.12.2018 10:31

Е мој Бојане....каква туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

05.12.2018 10:40

увести смртну казну вјесањем ! Па ко уради такво дјело иде и он за жртвом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Лаус

05.12.2018 10:41

Хе, хе, сад није крив, ево ја сам крив.. Био сам се и ја његових година а нисам шрафцигером, кукавички, подмукло....

ОДГОВОРИТЕ
Name

коцкица

05.12.2018 11:37

Нема он шта негирати.Један млади живот је уништен његовом кривицом. Истом мјером без 40 година казне нема правде.Једино ако је татин син па ће се то све заташкати што је жалосно. Човјече ти си уништио једну породицу, цркни

ОДГОВОРИТЕ