Бокоњић спрема нову офанзиву

Након што је у септембру 2017. године са мјеста ректора Универзитета у Источном Сарајеву (УИС) смијењен Радослав Грујић, одређена групација професора која већ дуги низ година хара тим универзитетом, предвођена Дејаном Бокоњићем, проректором за међународну сарадњу и "сивом еминенцијом" УИС-а, спремила је нову офанзиву.

Република Српска 29.11.2018 | 20:18
Бокоњић спрема нову офанзиву
Овог пута, на мети Бокоњићеве групе нашао се актуелни ректор тог универзитета Стево Пашалић, који је разним уцјенама приморан да распише конкурс за избор новог ректора.

- Док Бокоњић и његова екипа разним сплеткама и закулисним радњама покушавају да смијене и другог ректора Универзитета у Источном Сарајеву у размаку од нешто више од годину дана, број студената на факултетима УИС-а у сталном је паду, све је мање новоуписаних а све више студената који одлазе са Универзитета. У исто вријеме, Бокоњићева група оптужује актуелне ректоре за лоше стање на Универзитету, иако су једини прави кривци та такво стање управо они - тврде извори нашег портала који су инсистирали на анонимности.

Како сазнајемо, Бокоњић намјерава да умјесто Пашалића за новог ректора УИС-а постави Милана Кулића, садашњег декана Медицинског факултета у Фочи.

- Истовремено, Бокоњић би преузео фотељу декана Медицинског факултета у Фочи и тако себе удомио у наредне четири године - тврде наши извори.

Извор: Инсајдер.ин

Коментари / 116

Оставите коментар
Name

Студент

29.11.2018 19:26

Па зар то нису пријатељи Универзитета. Срамота. Студенти не смију дозволити ово. ПРОТЕСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

29.11.2018 19:56

У тој селендри ниста лијепо ни фино цовјек ни да цује ни да види. Ако је то град, онда је Сипово Неw yерси.

Name

Нико и Неко

29.11.2018 20:00

Ма какви наси студенти и њихова снага и младост труну по кафицима и цекају да им неко други реси проблеме. Даце мама и тата 10 марака за кафу коју густирају по цијели дан. Резултат томе је кукњава како нам ниста није добро и да им родитељи скупе паре за карту у једном правцу у мрски запад а какве су љенцуге снаце се они брзо и за повратну и кукат како се мора рано устајати и радити.

Name

?

29.11.2018 20:13

Је ко овај на слици?

Name

Подрска за спас академске заједнице!

29.11.2018 20:57

Постовани проф. др Стево Пасалиц је засигурно најбољи ректор којег је овај Универзитет имао од оснивања. Увазени професор је у висе наврата то и доказао, од рјесавања питања двојних радних односа, финансијске и кадровске стабилизације Универзитета, рјесавања односа унутар самога Универзитета и проблема које је бивси ректор оставио иза себе. Објективно је напоменути и то, да је ријец од дрзаве одликованом и узорном градјанину Републике Српске, те да су овакви поступци и присиљавање једног оваквог цовјека да одступи од своје дузности, коју је обављајо објективно и професионално, у најмању руку не прихватљиви и недопустиви. Професоре пуна подрска академске заједнице васег града!

Name

УНИВИРЗИТЕТА И ЈАДА

29.11.2018 20:58

МА ДЗЕ СТУДИРАС МЕДИЦИНУ У ФОЦИ БРАЛЕ,

Name

Немања Лактаси

29.11.2018 20:59

Тако је кад се по селима праве тзв.универзитети, цуј универзитет у Лукавици , то је обицна смијурија, или на Палама гдје цитава опстина нема 10.000 становника , а љети сви у дјемперима ходају као у Сибиру. Цуј Истоцно Сарајево xаxаxаxа, велицине пола Кнезева и Српца. За Бијељину не цуди, бар је град, а оно тамо бозе сацувај селендра

Name

Мица

29.11.2018 21:19

Пасалиц је највеца брука Универзитета. Деградирао је високосколску установу која је некад сијала непомуценим сјајем. Запослио је криминалце на Универзитет и у Ректорат. Ухљебио им је комплет непотистицки цланове њихових породица, довео дилере да раде, висе их нема на послу него сто их има. Сви су примљени мимо закона, преко тајних конкурса који нити су исли преко бироа нити преко средстава јавног информисања. Постен цовјек не мозе доци до хљеба, а фукара и људи из крими дзими варијанте лако долазе. Цим тако поступате и помазете такве врсте негативности, ви морате бити једна велика нула морално, професионално, свакако. Лудило, људи само бјезите одавде!!!

Name

Ивица

29.11.2018 21:56

Постовани градјани ! Ја као фоцак не кријем се у виду анонимности као појединци наведени у овом назови цланку ! Е, па овако .. При томе сам апсолутно аполитицан !!! Рд.Бокоњиц , не да је изврстан пулмолог и уопсте струцњак за дјеције болести него је првенствено изврстан цовјек који узива постовање како особља у КБЦ Фоца тако медју родитељима дјеце- пацијената ! Па да појасним у нади да це мој коментар бити објављен. За протеклих десет година колико мој син има проблема са Астмом позивао сам др.Бокоњица стотинама пута те је исти долазио о свом троску, у свако доба дана и ноци да ми прегледа сина и указе помоц !!! Ако бих навео број таквих позива и прегледа мимо радног времена тај број би био висе стотина позива и његових прегледа..како дању тако и касно ноцу . И да нагласим: Никада није хтио примити нити какву врсту надокнаде, нити било ста сто је мимо кодекса једног љекара ! НИКАДА ..Због свега горе наведеног , а дијелеци исто мисљење родитеља малољетне дјеце која су бар на кратко били његови пацијенти просто ме је срамота цитати овакве бљувотине и неистине..Тај цовјек када долази на педијатријско одјељење, он не улази као доктор, он улази као цлан особља и тако се и опходи према запосленима и пацијентима ! Др. Бокоњиц уноси свјетлост и наду свима и слусајуци коментаре родитеља па и самих малодобних пацијената: У Фоци се не памти такав доктор, струцан, сусретљив, добронамјеран, без интереса, пријатан и УВИЈЕК располозен и оптимистицно ведарда це бити добро !!! Ово Вам писем свима који сте добронамјерни и разумни да схватите родитеља који др.Бокоњица познаје дузе од десет година и да има само ријеци захвалности (јер би за 10 година направио неку греску) ! Какав је био прије десет година, такав је и сада..И када је уморан, блијед и са подоцњацима доци це др.Бокоњиц са осмјехом и оптимизмом за боље сутра, у било које доба дана или ноци ! Са великом захвалносцу према др. Дејану Бокоњицу од свег срца..Заклињем се у зивот да је све написано апсолутна истина.. Да смо зиви и здрави др.Бокоњицу од срца Вам зелим, како ја тако и моја дјеца, а посебно син Мијо ..ЗАХВАЛНОСТ ОД СРЦАА ЗА СВЕ СТО СТЕ ЗА НАС УЦИНИЛИ (и Васим сарадницима на одјељењу).

Name

Фукљо

29.11.2018 22:48

Онај ко познаје Боконица и Кулица мозе за обојицу да казе само ријеци хвале.... Постени и часни градјани, доктори, професори... сваки у своме после узор и примјер другима. Пасалиц провјерена лоповцина и муфљуз без трунке савјести!

Name

Кбц фоца

30.11.2018 22:35

Шта ви знате ко је проф.Др.Дејан Бокоњиц.Он је идол педијатриског оделења,ми смо срећни и пресрећни што га имамо.Àааа много би ко волио.

Name

Знам како изгледам!

29.11.2018 19:26

Овај "цовјек" на слици је "напусен"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

29.11.2018 20:51

нема ту посла док се не умијеса двојац Цераниц-Матаруга.

Name

Болесно друштво

29.11.2018 21:34

Овдје се изгледа нико не бори за науку и струку, да са факултета изађу школовани интелектуалци. Ови се боре за фотеље, бар мрву власти, шаку долара, а етичке, карактерне и људске особине, готово да не постоје. Живимо у страшно исфрустрираном друштву, јер нису прави људи на кључним позицијама, зато сви плаћамо цех разним комплексима, неадекватном образовању, као и болесним сујетама.

Name

Ивица

29.11.2018 22:34

Морам ти одговорити за ту напусеност ! Овај на слици је др. Дејан Боконниц, струцан и веома образован цовјек..Особа од повјерења у сваком слуцају..Да си га пријатељу икада упознао свој коментар би погазио истог трена ! То је најсусретљивији специјалиста на овим подруцјима добро запамти..Једном ријецју је то људина од цовјека и као струцњака за болести дјеце. И не замјери ми сто те морам упознати да др.Бокоњиц ради по 16- 17 цасова на дан те није цудно ако је на некој слици уморан и блијед..Ја сам га гледао у два сата ноци када ми је досао дијете спасавати , уморан, блијед, подоцњаци ал када је спасио мог сина озарио се и насмијао срдацно ! АЈМО БИТИ ЉУДИ И ПОДРЗАТИ ПРАВЕ ИСТИНСКЕ ЉУДЕ..ОН ЈЕ ЦОВЈЕК ЗА ПОСТОВАЊЕ КУНЕМ ТИ СЕ .

Name

Лалица

30.11.2018 07:45

Срам да буде Немању из Лактаса! Сарајево је за њега "институција". Ста су били пре него им је предсједник од средстава намењених Сарајеву изградјивао Лактасе.

Name

дерПе

01.12.2018 22:01

Ма љигавац невиђен... Увлакач кад треба, тиранин кад може! Налапао се са пројеката стотине хиљада марака!

Name

ВРС

02.12.2018 16:37

Не знам зашто користите тако ружне ријечи за проверене хуманисте и интелектуалце као што су др Пашалић и Бокоњић. Избор, и опозив људи на одређене позиције је унутрашња ствар Универзитета и не би требало да буде тема и разлог за овако ружне коментаре!

Name

Мрдја

29.11.2018 19:27

Кад већ није успио Вељко Марић да засједне у Фотељу ректора он сад преко сволих сателита гура свог омиљеног полтрона Милана Кулића тако ће Вељко Марић бити сива еминенција универзитета и стварни ректор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја и само ја

29.11.2018 19:27

То је на УИСУ позната цињеница, дај проректорима све. Нико не ваља само они ваљају. Профрсор Грујиц хтио да направи универзитет ал не ваља он за то. Проф Пасалиц цовјек пред пензију ал не могу цекати да напуни ни то сто му треба па дај да га смакну да свако себи обезбиједи столицу на вријеме. Нисам дорастао сад за ректора ал цу свог декана ставити за ректора па цу га онда смојенити па цу ја бити ректор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

29.11.2018 20:00

Ма не сикирај се ти за Пасалица. То је стари муфљуз. Збринуо је он и себе а и дијецу. Син у министарству као преко пдп а он ректор из реда СНСД. Ма стара лангара, пун као брод, ма три брода. Питај га мало за осигурање. Не знам какви су остали али теско да могу бити гори од њега

Name

007

29.11.2018 19:33

Која ли је партија контролисала факултет од оснивања????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре 007

29.11.2018 20:51

комунустицка

Name

Љубиса В.

29.11.2018 19:33

Дакле, одавно су на Универзитету и појединим факултетима успостављени деструктивни односи удрузене групе којој је примарни и основни циљ ситносопственицки интерес који нема никаквог обзира према основним академским и уопсте моралним вриједностима цији Универзитет треба да буде ослонац. Не смије се допустити да лицни интерес буде испред академског јер то води у суноврат насе високообразовање и мора се успоставити праведан систем једнакости уз пуно увазавање студената али и младји колега који представљају будуцност не само Универзитета него и цијеле академске заједнице. Вријеме је за промијене и заустављање урусавања угледа Универзитету који је теским мукака створен у рату од стране својих осниваца који су заборављени и цији допринос у овом тренутку није увазен на Универзитету! Стоп деструкцији Униврзитета и мора се зауставити политизација ове свете установр од стране декана Филозофског факултета Драге Мастиловица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре љубиша

29.11.2018 20:49

Је ли то онај Драга што је у савјету за заштиту устава.

Name

Истина и само истина

29.11.2018 19:34

Драга је у семи са Сандром и то се зна :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.11.2018 20:47

Са ким у шеми

Name

Дамјанац К.

01.12.2018 13:24

Па сви то знају није то никаква тајна то дуго траје ресторани путовања у иностранство него је проблем веци.Универзитет није аутономан као сто је замисао да буде

Name

Трна

29.11.2018 19:35

Ово је једна удрузена злоцинацка организација која годинама пљацка милионске пројекте универзитета из иностранства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уис

29.11.2018 19:39

Страсно јадни радници сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуниса

29.11.2018 20:02

Одавно ове банда спрема повецање цијена сколарине а одавно наносе стету студентима тако сто су смањивали квоте за будзет... Тај Драга отакако је декан, уполовио је број студената и смањио два студијска програма.. Стетоцина из Херцеговине

Name

Информисан

29.11.2018 19:45

Ректора треба да бирају само декани факултета. Никако Сенат, јер се састоји од проректора и корумпираних студената који сваки пут условљавају ректора и хоће да је ректор само фигура, а да се они питају. Бокоњић ведри и облачи Универзитетом у ИС, а тек Синиша и Сандра, шта рећи, а не заплакати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

29.11.2018 19:55

Због оваквих и слицних њему је нарусен углед УИС-а. Паметније би било да се спријеци одлазак студената са факултета него сто се сваке године трази смјена ректора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЛЕ

29.11.2018 19:57

Има ли иједан професор на овом Универзитету да је нпр. економиста, да висе не русе овај универзитет педијатри, пјеваљке и пољопривредници, јбт. па има ли игдје на свијету да ниједан економиста нема у управљацком тијелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

01.12.2018 07:42

Да не би можда да Бранко Крсмановић буде ректор? Доста више ректора из Бијељине. Они као да су претплаћени на ту функцију. Универзитет назадује откако је Митар био ректор, а о Пашалићу да не говоримо. Да се разумемо, нисам ни за Бокоњићеве кандидате, јер је то све исти сој. Новаковић је имао Трбојевића који је узимао аустријске кредите и пројекте о којима нико на УИС ништа не зна осим проректора који дјеле масне паре. Сад би Бокоњић Кулића за ректора, јер му смета Стево да ради што хоће, а не може сам да буде ректор. А о Сандри да и не причамо. Брука и срамота ко су људи који сједе на челу УИС. Томе је кумовала и власт коју баш брига шта се дешава на УИС. Додик не пушта институције да раде свој посао. Стево је остао на мјесту ректора, јер Додику није одговарало да га склони и да има таласање прије избора. Сад су прошли избори па дај да га рушимо. Довешћемо истог као он или још мало горег, ако је то могуће. Никоме ту није стало до универзитета, демократских односа и законитости рада. Професори који су часни и баве се својим послом најприје, не могу да дођу до изражаја у таквим условима. Стиче се утисак у јавности да су само "мангупи" на УИС. Жалосно је кад људи из Бања Луке кажу како смо шумски универзитет, али се наш универзитет гледа и мјери у јавности по челним људима, који нису заслужили да буду ту где јесу. Све голи ситносопственички интереси. Долазе на чело универзитета или на деканске функције, да би узимали новац, јер нема праве контроле како се троше финансијска средства. Причају да Сандра и Бокоњић хиљаде марака узимају од фамозних пројеката, о чему универзитет не добија никакве информације, а УО универзитета, ревизија, ген. секретар, инспекцијски органи мирно то гледају. С друге стране, наставницима и запосленим на УИС се закидају основна права. Вријеме је за радикалне промјене, ако имамо искрену жељу да УИС коначно стане на зелену грану. Доста више ректора и проректора који су своје дипломе стекли ко зна како и који најприје постану проректори, па онда гурају изборе у виша звања без испуњених услова у области научног рада. Ти могу да буду највише наставници у средњој школи. Кад је то Бокоњић стигао да се докаже у науци, кад је постао проректор док је још био доцент. А Сандрица нам је само мр - учи дјецу солфеђу и плус проректор за омладину и спорт и за то прима хиљаде марака сваки мјесец. Отерала онога финог човјека зимус са мјеста декана, који је направио Музичку академију. Да није жалосно, било би смјешно.

Name

Студенти

29.11.2018 20:04

Залосно је какви људи се питају и на ста је спало насе образовање

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

29.11.2018 20:07

Ха ха ха......цуј тек сада се неко сјетио да писе о овоме. Уствари, боље икад неко никад, садасњи проректори сви без изутка су пијуни појединих декана и људи који газе све пред собом да буду у некој фотељици....ал ста це осим тих малих универзитетских фотељица за њих нико никад ни цуо није....па донекле их и разумијем....отисли би они сами да их ико други хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивица

30.11.2018 04:08

За Бокоњица и Кулица нико није цуо?? Гдје ти брате зивис? Ајде мало се уозбиљи и распитај се..Немој се љутити ал стварно су твоје тврдње смијесне ! Па брате, обојица су веома познате лицности које се само не експонирају па их јаавност и не познаје..Казем" јавност". Лијеп поздрав

Name

Симо

02.12.2018 14:54

Бокоњић можда јесте стручњак, а овај Кулић је завршио ботанику и сада је декан на медицинском факултету. Лик је за десет година напредовао од асистента генетике до ректорске позиције. Полтрон Вељка Марића.

Name

Игор Р.

29.11.2018 20:08

Само борба за фотеље ,а полозај студената у другом плану. Ста реци ,него,ЗАЛОСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мели

29.11.2018 20:08

Бокоњиц и група око њега це направити расуло и пропаст због својих лицних интереса и зеље за управљањем уисом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасалиц

29.11.2018 20:13

Ректор Пасалиц је једини цовјек који је много урадио за УИС за врло кратко вријеме. Цовјек искусан,зна да плива,познаје високо образовање..Енергију коју он има немају многи младици. Подрска Пасалицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

29.11.2018 21:06

Проф. Пасалиц је деградирао себе, своје године, радно искуство цињеницом да кад је постао ректор је дозволио себи да под притисцима и мозда уцјенама ради за криминалне организације и запосљава цланове њихових породица на устрб квалитетних људи и кадрова. Он откако је досао, да ли за новац или нека обецања да це бити министар просвјете која му дао демократски народни савез, запосљава цланове добро познатих муфијиза те партије, запослио је и родитеље и свастику, најбоље пријатеље, кумове днс кримоса и јос многе на свих седамнаест факултета, цак и своју снају, гарнитура тих људи је цак дјецу палих бораца скидала са позиција и доводили вјеровали или не нарко дилере, проституке, освједоцене криминалце,људе који су изабрани противзаконито, преко скривених конкурса о цему бруји Истоцно Сарајево, и згразавају се постени радници колектива Универзитета. Запослити јад и биједу, криминалце, цијеле им породице, и то мимо закона је брука и срамота. А Пасалиц се мозе претварати да је снсд, а све радио против снсд _а и лица која су у тој партији ма колико вриједни и радни били, отворено се подсмијевао предсједнику дрзаве и његовим тезњама да се усавршава универзитетска политика, прогонио све из владајуце партије,а улизивао се званицницима снсд _а на пријемима јавне природе , примао Несицеве људе мимо закона на посао, скривао конкурсе, мијењао правилнике како њему одговара, у управни одбор Универзитета ставио људе који су били осредњи, никакви студенти, мало ли је. Све љига до љиге, не гледа се ни знање ни квалитет, овдје је Бог одавно рекао лаку ноц.

Name

Роки

29.11.2018 21:43

Јесте Пасалиц урадио али отјерао еминентне професоре са универзитета а запослио комплетан сљам ДНС-а на универзитет!Водеци му студентски двојац вози аута од 100 000 марака!Ако дас новац или те ДНС доведе добијас посао!

Name

наталие qуеен

30.11.2018 09:53

ре РОКИ - ПРАВО У МЕТУ.

Name

цеки

30.11.2018 10:54

Свему додје крај

Name

Биле

01.12.2018 08:12

Хахахаа па и ти невијерујес у то сто писес хахахахаххахахахахахахаха,узми сендвиц и десет км од њега сто ти је обецао за ове коментаре ,ахахахахахахахахахха

Name

Миле

29.11.2018 20:33

Срамота и страсно ста раде са Универзитетом. Не треба мијењати ректора вец проректоре. Ста они раде за страсне цифре које добијају. Ко двоглави Арапи све дупло имају и то им мало. Њих треба све отјерати ионако ниста и нису урадили нити це.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгица Спасиц

29.11.2018 20:38

Катастрофа, свако мало Универзитет по порталима, ал' тацно увијек неко проректорима смета. Стварно се трба запитати зар само они не ваљају на том Универзитету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нерадник

29.11.2018 20:50

Ја би само волео да знам ста раде оволико проректора на том Универзитету! Сада сам први пут посетио wеб страницу Универзитета, мислио сам да дете уписем на Правни факултет идуце године.....ал после овога и десавања на овом Универзитету ни блесав му нецу дати да се уписе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудолф

29.11.2018 20:50

Др.Бокоњиц је један велики хуманиста и ријетки господин цовјек на овоме унизеном Универзитету ..он због тога и смета свима онима који зеле да огуле Универзитет до голе кости....све су покрали и опљацкали ,растјералу студенте својом похлепом и политиком коју су увукли у Универзитет...зато им овај борац постен цовјек и смета да до краја унисте овај Универзитет и угасе га на крају....Бокоњицу подрска до краја а овима сто пису гадости и лази о сивој еминенцији су бас та сива еминенција која 10 година пије крв будзету и Универзитету, обогатили су се на рацун универзитета, запослили стотине својих партијских колега и родбине и мало им...хоце јос да узимују ,краву да измузу док не цркне...а сви знају ко су ти људи и студенти јер примакао им се крај па овако оцајницки зеле да се спасу лазима и бљувотинама да неби и кривицно одговарали за сав свој криминал ,недјела непотизам мобинг крадју и пљацку нецасне и блудне радње и разне малверзације за то би требао роман да се написе.....према томе вијест је смеце а јос веце смеце су ови сто блате цувеног др и професора Бојоњица ....побједице истина и народ се пита ....па ком опанци ком обојци ситне дусе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

29.11.2018 21:11

Мислим да овдје није ријец о проф. Бокоњицу, ја се у потпуности слазем за све добре карактеристике које сте навели за професора. Мислим да се овдје ради о слуцају Универзитета који се распада а професор не мозе уцинити ниста не зато сто је неспособан него зато сто је велики хуманиста и велики спасиоц дјеце свих нас, нема времена (оправдано) да се бави свим проблемима универзитета, ал назалост други проректори га уваљују у ове глупост!

Name

Лобисти

29.11.2018 21:15

Сви су они једна велика лоби група на овој установи, цланови управног из реда Владе заједно са деканима и проректорима, једина свијетла тацка проф. др Стево Пасалиц, зато га сада и казњавају, због његовог рада и зеље да се ова установа извуце из руку оваквих људи.

Name

М. ДЈ.

29.11.2018 23:09

Бокоњиц је добар струцњак али нема петље да се сукоби са било киме те увијек управљају са њим и нема никакав став.. Добар али слина од цовјека, назалост

Name

Ко је ко ја

29.11.2018 21:02

Тај Универзитет након Митра Новаковица, јединог правог ректора, иде странпутицом и иде у суноврат. Ал знате ста има ново? Бокоњиц и Сандра Ивановиц и за вријеме Митра били проректори па нису могли доцекати крај септембра да цовјеку истекне мандат него га наговорисе да прије тога да оставку.....сви це ректори тако заврсити док неко не добије фотељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лелица

29.11.2018 21:31

Срамотно!Бокоњиц Сандра и њима слицни само брину о својим позицијама студенти и Универзитет нису им вазни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.11.2018 21:40

Постовани за васу информацију ти сто их набрајате заједно са овима горе из текста у "талу", брису овога цовјека и његов рад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гига

29.11.2018 22:02

Најмрацнији појединац на УИС-у је генерални секретар,брале кад ти она правно објасни несто само ти остаје да изврсис харакири!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УИС

29.11.2018 22:14

УИС требају да воде струцни људи који це радити у интересу студената и унапредјењу студијских програма, а не неки Бокоњици,Сандре који се лактају око фотеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ректор

29.11.2018 22:16

Студенти не дозволите да манипулису вама и да вам овакви воде Универзитет. Студенти су војска најјаца увијек били. Устаните и побуните се против оваквих муфљуза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринути родитељ

29.11.2018 22:47

Господо драга,цитам и мислим да сањам!Ако било ко у Фоци и сирој околини има да несто негативно да казе о Др. Дејану Бокоњицу тај нити има образа и ни Бога се не боји!Зивим у Фоци и познајем господина дуги низ година,сад би зивот свој дао ако 2 % становника Фоце има несто лосе реци о дотицном господину!Постовани господине Бокоњицу,зелим Вама и Васој породици дуг зивот и сву срецу а уздам се у драгог Бога да це вас пратити јер иза вас стоји армија малисана и њихових родитеља којима сте помогли,помазете и сигуран сам помагат цете и даље!Срамите се полтрони и ситне дусе кад негативно оговарате људску велицину у Др. Бокоњицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивица

30.11.2018 00:08

У потпуности се слазем ! Свака цаст и свако добро Вам зелим ..Скрнавити име и дјело.др.Дејана Бокоњица и његов лик је ван памети..Ви га видим познајете и знате да говоримо истину..потпуну истину ! Ко га не познаје, а коментарисе лицно мислим да је у великој заблуди ! КАЗЕМ ВАМ СВИМА, У ДВА ТРИ НОЦУ ЈЕ ДОЛАЗИО ПО ПОЗИВУ ДА СПАСАВА И СПАСИО ЈЕ ЗИВОТЕ ДЈЕЦЕ..УНИО ЈЕ СВЈЕТЛОСТ НА ПЕДИЈАТРИЈИ..СВИ ГА ВОЛЕ КАО ЦОВЈЕКА И СТРУЦЊАКА.. КАДА ПОМОГНЕ И СПАСИ ДИЈЕТЕ ОДЛАЗИ СА ПОДОЦЊАЦИМА И ДА МАЛО ОДМОРИ...БЕЗ ИКАКВЕ НАКНАДЕ ЈЕР ЈЕ НЕ ПРИМА ( ТАКАВ ЈЕ ТО ЦОВЈЕК) ..САМО ОПТИМИСТИЦНО КАЗЕ : " БИЦЕ ДОБРО !' ЗА ПАР САТИ ЈЕ ПОНОВО МЕДЈУ ПАЦИЈЕНТИМАА.. СВИ СТУДЕНТИ, А ЗНАМ ИХ МНОГО ЈЕР РАДИМ У ТЕРЕТАНИ ГДЈЕ ДОЛАЗЕ ИМАЈУ САМО РИЈЕЦИ ПОХВАЛЕ ЗА ДР. ДЕЈАНА БОКОЊИЦА !

Name

Наталy

29.11.2018 23:03

Све исти, од зла оца и од горе маме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реала

29.11.2018 23:12

Какав црну Бокоњиц, најопаснија је она нимфа. Сандра, она"под собом" дрзи и Берјана и Драгу Мастиловица повјерено, а казу да је и за вријеме Митра Новаковица Бокоњиц био у њеној милости на разним заједницким путовањима. Најопаснија и спремна на све сто говори и цињеница да није удата ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

А.Д.

29.11.2018 23:41

Др Бокоњић је најбољи човјек у Републици Српској, највреднији професор, најплеменитији доктор, најхуманији и најскромнији педијатар и највеци борац за правду и честитост!!! Велики поздрав и искрена подрска Др Бокоњицу из Истоцног Сарајева!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивица

30.11.2018 00:22

Е..свака Вам цаст на коментару.. 99, 9 посто насег становниства дијели Васе мисљење ! Никакве користи немам од мог коментара али волим када људи казу истину..Зиви и здрави били..Срдацан поздрав

Name

Педијатрија

30.11.2018 22:57

Сретна су деца у к.б.ц у фоци и иначе у граду што имају таквог лекара.Понос педијатрије

Name

славић

05.12.2018 13:51

Хвала др.Бокоњићу што постоји и што имају таког стручњака,човјека и друга наша дјеца.

Name

Комуналац

30.11.2018 00:05

Господо Луцицу,Главасу,Несицу стидите се наредби овим својим силним ботовима да вам одбране Стеву Пасалица јер су вам пресјекли ланац непотизма који проводите мјесецима!Молите се да вам не буде требала ова људска громада у лику и дјелу доктора Бокоњица па да схватите колико гријесите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безимени

30.11.2018 10:18

Ај ти буди као они па прицај!Направи несто од зивота. А не дангуби да писес овдје коментаре?!Мислис да то њих дотице ?!Овако не лупај као максим по дивизији без аргумената.Дал је ико поставио питање за правни факултет на палама ,људи5 година не могу да полозе испит!

Name

ДРАГА(н)

30.11.2018 06:37

Гаси масину, мотај каблове. Па сви знамо које паре Беррy и Бокy (проректори) узимају преко сваког пројекта а да никоме не полазу рацуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ттт

14.02.2019 21:11

Да уце полозили би,сви хоце на бубице и пускице ма дај

Name

Јован

30.11.2018 07:23

Они се играју иди ми додји ми. Не ваља им ниједан ректор, па не мозе бити, знаци да не ваљају они. Нек оставе овај универзитет на миру ионако су га довели пред затварање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

30.11.2018 07:28

Добри су доктори и не споримо. Али брате нек остану доктори, сто се боре за ову столицу па мало им дај јос. Гладни. Узас један

ОДГОВОРИТЕ
Name

И тата би сине

30.11.2018 09:10

Колико плаца ДНС по коментару? Ста казе Лазц, висе пута хапсени кадар а сада владар правне слузбе, колико за пљување на проректоре и гдје и како услуга или исплата? Пасалиц је примио 20 људи без конкурса, пола их из нарко структура и осталих криминалних мреза, па како вас није стид да ви пљујете по докторима и прозивате постени свијет. Багру треба сву помести и то МУП звати и све вас похапсит на радним мјестима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смени сте

30.11.2018 10:25

А боље би ти било да идес да несто радис,вец сто испијас кафу и писес коментаре.И онда сви казу нема посла.Наравно да нема када беспослицари паметују.Лазица лицно познајем,то је је један јако квалитетан децко и паметан!А боље ти је гледај своја посла,вец сто овдје просипате из супља у празно.Мислис да ово они цитају?!Засто људима смета нецији успјех.питам се !Ајд и ти у парламент пријатељу ако мозес!не мозес ,зато је лаксе пљувти по другима.брука и срамота...

Name

Равијола

30.11.2018 10:25

А тебе првог треба ухапсити ја знам закон...

Name

Витинка

30.11.2018 11:39

Опсте познато је колико је пута тај мали Лазиц предозиро се и све постоје евиденције у Болници Касиндо. Наркоманцина једна , дузан и Богу и народу укуцајте у гоогле име Срдјан Лазиц висе пута хапсен фуј . Сто се тице Пасалица он је дно дна .

Name

И тата би сине

30.11.2018 12:01

Јест вам вала квалитетан Лазиц, 3 цм дебео досије!!! Хапсен због кокаина, хапсен због куповине гласова...(то само сазнања из новинских цланака). п Па имате ли ви грам мозга, цега се паметан стиди будала се тиме поносии таквог лика дрзи у правној слузби. Вец ја озбиљно питам, плаца ли се ста по коменрару или це овако свако за свој грос да писе? Поздравите и правницу која је побјегла а оставила 20 људи примљених без конкурса да препадају постени свијет. А и ону дебељуцу прравницу сто је возате до бироа да вам крије конкурсе. Мала је Истоцна Илидза а и Бијељина, о сваком се све зна а тек це се знати! А не сједим болан беспослен, радим као цувар затвора, па се видимо скорих дана.

Name

Незадовољан

30.11.2018 09:43

Ако се овако настави и ако нам образовање буде зависило од оваквих ,Универзитет неце ни постојати.Полако али сигурно иде странпутицом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мискец

30.11.2018 09:49

Проф.Бокоњиц једини мозе да спаси Уис од пропадања и оваквих људи сто пису ове бљувотине и лази ,па сви који имају било какве везе са Уис-ом знају да су ово ноторне глупости и да су ово наруцени текстови од одлазеце гарнитуре ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудолфф

30.11.2018 10:23

А тек када Муп тацније одјељење за привредни криминал заврси истрагу о изградњи студентских домова на Палама има да лети перје бице Сенадера колико хоцете а таман се отвара нови затвор у Војковицима близу им је за посјете породицама .....милионе су стрпали ови сто лају на увазеног проф Бокоњица и напад је најбоља одбрана .....брзо це истрага бити оконцана гдје су се изгубила 4 милона КМ од 12 милиона колико је наводно требало за изградњу СДомова на Палqма...није народ овца висе...досли у старкама на Универзитет а сада се возе у лимузинама од 100.000$ Ректор им је слузио само као марионета и овај и онај Грујиц луцидни.....Подрска БОКОЊИЦУ ДО КРАЈА ....

Name

Цеца

30.11.2018 11:42

Аферим Мискец.

Name

XYЗ

30.11.2018 10:33

Предлазем да се мудју запосленима направи анонимна анкета о оцјени цеститости и хуманизма увазеног професора и доктора Бокоњица!Познајуци тренутну ситуацију на комплетном универзитету,мислим да 80 % запослених је упознато како је ректор испуњавао зеље новопеценим политицарима (мали огранак ДНС-а) у Истоцном Сарајеву и да се ангазују све релеванрне инатитуције да се провјери свако примање и потписивање уговора у овом његовом кратком мандату!Крузе разне прице да је трговао радним мјестима да би ухљебио своју фамилију и од неких ситнијих полтронцица су тразене паре!Ово је апел постеним и цеститим професорима и деканима да се мало висе ангазују да се оцува и ово мало сто је остало!Срдацан поздрав и новозапосленим без конкурса и процедуре који су синоц организовано напали легенду на универзитету и амбасадору УИС-а у свијету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катарина

30.11.2018 16:51

Ко стоји иза Луцицеве свастике ако знамо да се он висе не пита на универзитету?ко?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хава Нагила

01.12.2018 13:52

Заиста, цура као да је Меланија Трамп сви око ње, је ли она слободна има мој кум добар цовјек зенио би се☺

Name

Ре Хава

01.12.2018 15:17

Питај Лазица.

Name

Радета

01.12.2018 07:28

Само вратити Трбојевица мјесец дана да растјера ове мисеве и Јелени Сокниц дати да опет буде Трлетова целицна канцеларка. 10 година је цовјек водио све то нисте се смјели јавити а сада свака суса искаце иза грма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

01.12.2018 08:00

Појма ти немас кад казес за Бокоњица да је свака суса ,углавном предлагали ви некога ,бранили ове сто су све унистили и покрали доцице онај ко треба да додје и да све крене на боље и да ситне и продане дусе ,јајаре ткзв. Врате се у мисију рупу одакле су и досли,а били су се брате и осили па то је страхота

Name

Радета

01.12.2018 09:01

Милице драга па све их је Трбојевиц ту довео све до једног.Грујица,Бокоњица,Суку,Сандру,пола ректората и метузалема Грују за декане да не пицамо

Name

Милица

01.12.2018 09:20

Није спорно то ,трбојевиц је имао квалитет ,слазем се и да нема идеалног риЈесења уопсте ,слазем се и да дви који додју воле прво паре па онда УИС ,али за проф.Бокоњица да се пису овакве бљувотине и да их пису ови сто су смислили ову превару од прице и они који су годинама се окориставали на све нацине о УИС е па то нема смисла.П.С.мислим да су сами себи скоцили у стомак ови сто су измислило и пласирали у медије овај теxт о проф.Бокоњицу и ако наставе видим да це испливавати само њихов прљави вес јер се ипак све зна и предлазем свима да се лате посла и да престану са сплеткама ,полтронством ,улизивањем ,и униставањен УИС а и да сви раде на томе да се изаберу прави људи и да одрзи се ова институција која је зила куцавица Истоцног дијела Републике Српке ,поздрав

Name

Ректорат

01.12.2018 09:53

Можда Ви Милице не знате све. Не значи то што је неко фини да ради све по закону. Управо је то одлика многих који својом финоћом уљуљкују људе да се не баве тиме шта они заисте раде. Па кад избије скандал, онда се чуде: "Па зар он? Па био је тако фини!"

Name

Милица

01.12.2018 10:51

Професор Бокоњиц је господин,хуманиста и радник велики за разлику од свих ових сто писасе ове бљувотине о њему ...то је једина велика истина свидјала се теби или овим пљувацима тако је и тако мисли 99,9 особа које познају њега и његов струцни рад

Name

Васвија

01.12.2018 13:16

Да је среце Дејан би и био ректор. Струцњак, хуманиста, цовјек са искуством и надасве добар цовјек. Зви за Деја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

01.12.2018 14:57

Оставите ректора на миру. Проректоре треба све смијенити. То је срамота да сједе на 3,4 и висе столица и скацу по бијелом свијету наравно не о свом троску. Смета им ректор да ово докрајце тј. да угасе овај Универзитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

01.12.2018 14:58

Ово је стварно преврсило сваку мјеру. Говњиву мотку и све растјерати. Мсм ове проректоре ако знају уопсте ста су и гдје су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

01.12.2018 15:31

Ста су господа пркректори предузели да се побољса упис студената? НИШТА!!! Једино знају да тразе оставку и смјену ректора. Нека се запита господа зашто је такво стање на Универзитету. Очигледно је да себе не сматрају одговорним за такво стање, а и како це када никад нису ту. Не могу да стигну од силних путовања по свијету, наравно о троску Универзитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

01.12.2018 15:43

Очигледно је да се посао проректора своди на смјену рекрора.Ста је њих пет урадило за овај Универзитет? Годинама су ту и само се врте у круг једни те исти и траже кривца за свој нерад. Нека се сраме и нека поднесу оставке за свој нерад и неуспјех!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

01.12.2018 16:27

Потована Милице,Васвија Ви сте мозда кратко упуцени у ректоратску проблематику?Ја лицно нисам упуцен у струцност доктора Бокоњица али ми је веома познато да је у малој даљој прослости заститио великог и квалитатног лопова Марковица који је Новаковицу дуги низ година подметао да му потписује бјанко налоге за путовања и тако се окористио-украо доста новца од универзитета!Кад је дотицни госп. Марковиц проваљен и Трбојевиц и Сука га хтјели отјерати тад га је себи преузео Бокоњиц!На све то Марковиц трази да му се плаца превоз из Фоце а он је настањен у И.Сарајеву!И сада је цујем јос увијек у статусу наградјивања,у другом мандату УО универзитета и на филозофији се прица да му се и за зену цува упразњено радно мјесто!Тако да драга господо изгледа да из овог тунела нема скорог назирања природне свјетлости,доле се дуго тргује а и пројеката це бити све мање и тада це и у тим таборима доци до нетрпељивости па мозда јос несто сазнамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колегиница са спрата

01.12.2018 18:50

Зар је нас Ненад такав????

Name

Српко

01.12.2018 19:28

Ненад је динар ефендија

Name

Ускок

01.12.2018 16:48

Под хитно какву многоцлану равизију у преглед,тразити финансијске извјестаје о свим путовањима (ко,колико,засто,који је резултат) а о пројектима да не говоримо!Појединце задовоље неком цркавицом,генералног секретара и нема-њен основни дугогодисњи проблем је ста це са њом бити!Рацуноводство исто задовољени само они који виде колике су цифра а постени радници нек мало сацекају,нада задња умире!Брука и срамота какви манипулатори се позивају на аутономију универзитете?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузна Коба

01.12.2018 20:34

Мени је зао сто се УИС гаси и бице само испостава БЛ. Тузно али истинито Тк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сокници

01.12.2018 21:17

Само вратите профу Трбојевица и све це бити ОК.

Name

Краљ

01.12.2018 22:34

Док је РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ бице и УИС а и то је ствар о којој се не расправља ,цак и преседник Додик који је родом из крајине је висе пута рекао да се ректори ,проректори и професори могу мијењати,долазити и одлазити али да је УИС зила куцавица и замајац развоја истоцног дијела Републике Српке и да је и сам свијестан да је то једина институција која је остала у овоме дијелу Републике ,е сад сто постоје кокосари који би правили у селима универзитет ,у градицу,махали од 100 000 становника то је њихов проблем ,увијек вам хвали тај један факултет и тако це увијек бити хаха

Name

УИС

02.12.2018 06:39

Не гаси се и неће бити испостава БЛ универзитета. То су приче злурадих. Само је потребно да се на УИС рашчисти жито од кукоља - да се омогући да универзитетом управљају они који су то заслужили својим радом у образовању и науци, а не квази професори. Студенти знају јако добро да оцјене квалитет професора. Њих не можете пријеварити. Они неће да се уписују на универзитет на којем владају они који су платили или плагирали докторате и радове.

Name

Дјуро

02.12.2018 02:41

Цуј, медицински факултет у Фоци?!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

23.03.2020 20:50

А ти га не уписа. Јбг

Name

Рада из Лукавице

02.12.2018 14:30

Дејан је прави цовјек за ново вријеме. Напред Дејо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка Камењарка

02.12.2018 16:13

Тако је дрyгарице и ја сам за деју

Name

Јелена

11.12.2018 16:49

Доктор Бокоњиц је " цудо од доктора".Долазим из Невесиња у Фоцу јер ми лијеци дјецу(астма). Толико љубазности,стрпљења и струцности(мозда нисам за ово компетентна) нисам никад дозивјела. Цекајуци пред ординацијом цујем само презадовољне родитеље и веселу дјецу,без страха од"цика доктора". Зато велико хвала др Бокоњицу. Родитељи знају колико знаци имати правог педијатра док им дјеца одрастају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госпава

12.12.2018 15:53

А стацемо са онима сто су се фиктивно пријавили да станују на Палама на Сокоцу у Праци па Касиндолу а сви зиве у Спасовданској на 500 метара од Универзитета то је циста пљацка дрзаве и наравно кривицно дјело лазно пријављивање .....има да инспекција и полиција ради цитаву зиму ....а тек о осталим криминалним радњама у ректорату тек це да се сазна ....прцццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса

13.12.2018 11:15

Како сам потпуно аполитицна и неинформисана не бих коментарисала текст. Морам само да нагладим да је Проф Бокоњиц један од најбољих људи, колега и лекара које сам упознала до сад. Срецна сам сто ми је такав цовек ментор а при томе нисам из Фоце и студирала сам у Београду тако да сам се свега нагледала. Моја пуна подрска Професору Бокоњиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милем

13.12.2018 11:56

Свака цаст ,истина је то гола ..

Name

С

23.03.2020 20:47

И тако трла баба длан да јој продје дан. Сељаци знају ста је село. Надувани ста је надуваност А информисани су. Како им други казу. Да се додворе. Обаве задатак. Истисну из себе. Ко ста има. Цесто неки свој јад. Стари би да буду прастари. Остану за сјемена. Јер свијет је њима измисљен. Брига их за датум трајања. Губитник би свегааааа. Јер. И деда би синеее. А мукица зуља. Зивот цине интереси. Помирени. Наси и тудји. А сива еминенција. У ствари црна. Отисла из села у град. Оно кад одес. А онда на то сви ксзу. Еј јбг па отисао си. Само да ово продје. Лафови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

14.06.2023 11:53

Јуче сам био код др Бокоњића, диван човек, ведар, посвећен свом послу, чуо сам у Билећи гдје живим само ријечи хвале за овог доктора и човјека, спасио много деце. Незнам како неко може нешто рећи лоше за овог човјека, да има у сваком граду по овакав један живот би много био лакши и љепши. Поздрав и за "Ивицу" из ових коментара који је одлично описао овог доктора, и колико му није тешко било доћи да помогне његовом детету. Нека драги Бог својим даровима обрадује овог доктора и свима нека да по Заслузи!

ОДГОВОРИТЕ