Браун напустио Партизан!

Американац није више члан црно-белих! Оде Браун, а ни кош не даде! Партизан се растао са Американцем.

Кошарка 24.11.2018 | 12:30
Браун напустио Партизан!
Ентони Браун потписао је пре месец дана уговор са Партизаном до краја сезоне, али та сарадња није дуго потрајала.

Американац, који се окушао и у НБА лиги, напустио је црно-беле пред дерби АБА лиге са Црвеном звездом и вратио се у домовину, преноси "Спортски журнал".

Браун није био у плановима Андрее Тринкијерија, што Италијан није ни крио, тако да није наступао на последња два меча у Еврокупу, као и на дуелу у Подгорици против Будућности у претходном колу АБА лиге, па је било јасно да је разлаз близу.

У Еврокупу је одиграо само два меча за Партизан, али није успео да се упише у стрелце, док је на њима забележио 2,5 скокова и три асистенције у просеку.

У АБА лиги наступао је само против Меге, у 6. колу. На терену је провео 100 секунди и није успео да оствари било какав учинак.

Двадесетшестогодишњи кошаркаш, који је дипломирао на Стенфорд Универзитету, у Београд је стигао из Филаделфије за коју је наступао током лета, а у каријери је играо и за Лејкерсе, Минесоту, Орландо, Њу Орлеанс, као и у развојној НБА лиги.

После тачно месец дана Ентони Браун је напустио Партизан. Иако доведен као велико појачање, са статусом некадашњег НБА играча, Американац се није уклопио у систем црно-белих, због чега је најава о његовом одласку из клуба спроведена у дело.

Браун је доведен пред крај тренерског мандата Ненада Чанка, међутим, само три дана пошто је потписао уговор до краја сезоне, дошло је до рокаде на клупи, а 26-годишњи плеј није успео да заслужи бољи третман код Андрее Тринкијерија. Отуда се разлаз наметнуо као логично решење, с тим да није познат модел растанка, односно колико су новца црно-бели исплатили бившем члану Лос Анђелес Лејкерса, Минесоте Тимбервулфса, Орланда Меџика и Њу Орлеанс Пеликанса.

У књигама ће остати записано да је Браун један од ретких кошаркаша у историји Партизана који за време свог боравка није дао ниједан једини кош. Руку на срце, није ни имао превише времена, јер му је Тринкијери у АБА лиги указао шансу само на гостовању Меги у Сремској Митровици (минут и 42 секунде), односно на два меча Еврокупа (против Турк Телекома у Анкари и Трента у Пиониру).

Према непотврђеним информацијама, Партизан ће потражити ново решење на спољној позицији.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар