Одлука о будућем дјеловању СДС-а

- Чланови Главног одбора Српске демократске странке на сједници која је почела у Источном Сарајеву треба да донесу одлуку како ће политички дјеловати та странка у наредном периоду. Предвиђено је и доношење платформе СДС-а за постизборно дјеловање и разговоре са другим странкама. Неизоставна тема биће и унутрашњи проблеми у странци, као и одлука о унутарстраначким изборима, редовним или ванредним.

Република Српска 17.11.2018 | 08:56
Одлука о будућем дјеловању СДС-а
СДС треба да се одлучи и о захтјевима појединаца који би радо у власт с Милорадом Додиком.

Говорећи о сједници ГО СДС предсједник те странке Вукота Говедарица је недавно рекао да није за политику у којој ће се грађани варати, изневјерити сви они који су дали подршку СДС-у. 

"Дефинисаћемо постизборну платформу која ће дефинисати пут којим ће СДС ићи. Чланови Главног одбора имаће прилику да кажу да ли су за досљедну политику или за једну нову која ће амнестирати сва недјела која је власт у Српској починила у протеклих 13 година", казао је Говедарица.

На сједници Главног одбора биће ријечи и о лошем изборном резултату који је та странка постигла на изборима, као и дешавањима у постизборном периоду што је  проузроковало и санкције према појединим функционерима странке.

Како су објавили поједини медији, у предложеној платформи наводи се да ће “СДС штитити уставну позицију РС, њен територијални интегритет и уставно-правни суверенитет заснован на Дејтонском мировном споразуму”.



- СДС је против било које варијанте промјене Устава БиХ која задире у уставне надлежности РС, те наглашава да је промјена Устава БиХ прихватљива само у дијелу који се односи на имплементацију пресуде Европског суда за људска права у предмету “Сејдић и Финци”. СДС потврђује да је против преноса надлежности и сматра да треба преиспитати сврсисходност свих до сада пренесених надлежности - наводи се у платформи.

Сљедећа ставка у платформи је да СДС сматра неопходним затварање Канцеларије високог представника и других облика међународне управе, те да ће инсистирати на доношењу закона о Уставном суду БиХ, који ће омогућити замјену страних судија домаћим.

- СДС подржава даље кораке БиХ ка пуноправном чланству у Европској унији уз даље јачање РС на том путу. Када су у питању војне интеграције, СДС остаје досљедан ставу да је у највишем интересу РС и српског народа да слиједи ставове Србије - наводи се у платформи и додаје да требају темељне реформе правосудног система и изборног законодавства. 

СДС се залаже за потпуну слободу медија, при чему сматра да је ургентно потребно ослободити политичког утицаја Јавни сервис РТРС и Српску новинску агенцију - Срна, и ставити их у функцију објективног и непристрасног информисања свих грађана.

Сједници ГО СДС неће присуствовати чланови из Добоја који се не мире с чињеницом што су њихова два функционера искључена из странке након што су, како је саопштено,  самовољно проводили активности у вези учешћа у власти тзв. Обренове групе заједно са Милорадом Додиком.

Такође и два посланика, који су добили мандате у НСРС на листи СДС из тзв. Обренове групе, јуче су саопштили да неће бити у клубу СДС-а него ће бити независни посланици који ће подржати  скупштинску већину, предвођену СНСД-ом у НСРС.

Стање у појединим одборима, укључујући и добојски СДС, чији представници су већ постигли договор о заједничкој сарадњи са Милорадом Додиком на свим нивоима, као и одговорности због лошег изборног резултата биће неизоставна тема о којој ће се причати на сједници ГО СДС-а данас у Источном Сарајеву.

Након сједнице ГО СДС планиране су изјаве за новинаре.

БН ТВ

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Вупер

17.11.2018 08:02

Боље како неделовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

За будуцност

17.11.2018 09:15

Разбити мафију у СДС, криминалце, издајнике и све оне који су уз њих мислеци да це се тако и они накрасти, понизавајуци свој народ. Све напоље!

Name

Радован Романија

17.11.2018 09:17

Вукота искљуци данас Бјелицу и Мићу, они су са Додиком после избора и Обреном договорили твоју главу и СДС да предају Додику.

Name

ВУЧЕ

17.11.2018 09:24

Питај данас Бјелицу и Мицу шта су договорили са Додиком послије избора на састанку, нека изнесу на Главни одбор нека и други људи чују шта су договарали и преговарали и кога су представљали, личне интересе или Главни одбор СДСа коме још припадају. И питај господу засто се сваки дан оглашавују у медијима и ко им пишс саопстења.Више су на РТРС него Лазански и Мате.

Name

За Будућност, Романија

17.11.2018 09:30

Данас треба искључити издајице који су познати, који су већ тражили Вукотину смјену, а он их потукао у њиховим срединама. То је зато што народ зна, ко су и колико поштени, па им не треба дозволити могућност даљег поганог урушувања свега у СДС-а, зарад издаје, у циљу даљег гомилања огромних богатстава. Џаба је њима све, душе су им гладне и незасите, коликогод милиона и некретнина имају, нису сретни, вјечно незадовољни, алави...

Name

Коле

17.11.2018 09:36

Сзп је савез подлаца, где је сад усташка унука, Давид, кила злата, Павловић банка, Србска част, Цеца, Куста лопов, итд

Name

Питање

17.11.2018 10:25

Зелио бих да питам зар Додик није преко медија позвао у коалицију на бе ха нивоу, а сви они су скоцили да хоце у Владу РС. СДС мора бити опозиција јер је народ гласајуци за њих гласао за пробосански концепт, концепт лагарије, криминала, подвала на изборима, користења сваке људске несреце у предизборне сврхе од поплава до смрти момка у БЛ, и не смију издати своје принципе и гласаце

Name

ре коле

17.11.2018 10:40

Сви су они ту,доци це и то на ред једног дана нико се извуци неце зq своја недјела...

Name

Ре Питање

17.11.2018 12:27

Није тачно, то што упорно мантрате су флоскуле. Бирачи на изборима су гласали за неку политичку опцију да би та опција испунила обећања која су давали. Једини начин да се реализују идеје које је неко презентовао је да се уђе у власт и засучу рукави. Проблем је што су многи у кампање улазили без икаквог програма, са једином тезом: "ови на власти не ваљају ништа", па им и остаје да испуне "обећања".

Name

Посматрач

17.11.2018 13:15

Кад чујем ријеч платформа, најежим се. Кад би само знали о чему причају. Најлакше је замајавати народ великим ријечима.

Name

РЕ ПОСМАТРАЧ,

17.11.2018 14:06

Једно значи у грађевини, друго у рељефу, треће у технологији електронике..., а у политици значи канализација са септичком јамом.

Name

Тек када се одрекнете ММФ-кредита

17.11.2018 14:32

"затварање Канцеларије високог представника и других облика међународне управе"

Name

Јаффа

17.11.2018 08:08

ИЛИ-ИЛИ...пред изборе сам говорио (и коментаре написао) да кад су склонили Босића и Мектића, а гурнули Мићу и Обрена, нема праве опозиције и да су избори неважни...тако је и било. Сад опет, или ћете бити искрена опозиција овој политичкој мафији или сте икебана, која би да се углави негде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

17.11.2018 09:29

Вукота данас нека врата пољубе Бјелица и Мићо и ти си очистио СДС од лопожа.

Name

Скептик

17.11.2018 09:42

СДС би требао да се утопи у СНСД . Као и ПДП. И да се створи једна једина партија. И да имамо једног доживотног предсједника (месара кобасичара). И да се укину избори.

Name

Ре Скептик

17.11.2018 09:58

И треба још додати да нас задужују колико год они хоће, нама се то свиђа јер су патриоти.

Name

Деки

17.11.2018 08:13

Мислио је Додик да це лаксе ици преузимање СДС-а.Направио план са Обреном и Цицком.Били се многи залетили.Сад виде да то и није бас како Обрен прица.До сад је требао бити смјењен Говедарица по њиховим плановима.Био сам све ове године уз СДС.Никад нисам био цлан СДС-а,нити сам икад отисао на неки састанак а гласао сам сваки пут за њих.Вјерујем у ту политику Јове Расковица,Николе Кољевица,Радована...Знам ста је радио Додик,Лукац,Биља кад су преузимали власт,био сам и тад на правој страни.И знам да је једина искрена српска и патриотска странка СДС.СНСД је скуп сљама и комуњарских лопурди.Ако данас оде Говедарица,и изгубе те нове младе снаге,ја цу код ових Станивуковица,Сукала и осталих....Пуно среце Вукота,и недај се.Ако те скину те удбаске снаге у СДС додји код нас у БЛ,да са Драском и Адамом правите нову сназну партију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

17.11.2018 09:33

Додиг је стари латин, његов животни мото је завади па владај, а прије тога жртву навуци на лову , па је онда уцјењуј. Додиг душом припада мрачним силама , Вукота је оличење поштења , али као шо за њега рече Дејан Лучић , човјек који има веома добру подлогу али мора да учи. Вукота , је представник позитивне енергије на земљи и самим тим је трн у оку Додигу који се понаша ко султан , па шаље своје везире Мићу Мићића и Цика са султанским свиленим гајтаном да му пред ноге донесу главу Вукоте, ал се многи султани сломише кад су по Босни и Ерцеговини хватали вукове. Господине Вукота ви сте предсједник РС и морални и чињенични, ви сте преживјели, али сад ударите још јаче, сад брезовом метлом све почистите , сад их отјерајте у СНСД-е , а лопурду и пи..у Чавића стјетајте у 3 п.м. за мене , молим вас .

Name

Владо

17.11.2018 09:36

СДС је неспособан и да се распадне. Ни то им не иде од руке...

Name

за Владо

17.11.2018 10:06

Апсолутно си управу. За такво несто никада нецw бити способан. Зато сто СДС 90% цине искрене цаснw патриоте којима је народ у дуси и срцу.

Name

Репликар

17.11.2018 13:45

ШТА ВАМ НИСУ РЕКЛИ О ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ Као и сви злочини и овај је имао мотив, сакривен у резултату по човечанство. Како се одвијао сценарио светских зликоваца: 1. Отераш мушкарце у рат, да их изгине што више 2. Натераш жене у фабрике, да раде за мале паре 3. Развалиш породицу, да о деци нема ко нормално да брине и да их васпитава у оквирима неких исконских људских вредности, већ их препустиш у руке криминалних банди, политичких болесника, секташких лудака... ... наредних 100 година развијаш потпуно изопачену цивилизацију.... Резултати су данас видљиви на сваком кораку, на сваком медију, у сваком послу, у свакој институцији... Медиокритети и корисни идиоти су превладали! А жртве српских хероја из Великог рата, нешто највеличанственије што је ова земља дала, злоупотребила је дворска клика да направи погрешну државу. Комунисти су њихово лудило само наставили. Резултат те неодговорне националне политике је ово у чему живимо. Префарбани комунисти и даље владају, у друштву са теледиригованим корисним идиотима, јер испуњавају основни услов: да су лако уцењиви и потпуно лишени морала и етике.

Name

Ја

17.11.2018 15:10

Али колико лазе тај нецовјек Додик, то је нецувено. Цуј јединство смислили, они цувати јединство, а измедју себе прије све ово припремили, јос прицали о томе. Само су клопку Вукоти направили! Оном цовјеку Давору потурили оне нељуде за адвокате, сви се људи понадали, они их издали на нељудски нацин, крсеци све принципе адвокатуре. Нобило це бити објективан јер нас Хрвати мрзе- све испразна националистицка прица! Послао као налазе у Загреб да се раде из истих разлога. Све смо њихове лази прозрели, лазе нас вец предуго али колико само ниско мозе да иде нисмо оцекивали. Он свом народу зели најгоре!! Вуцица и фрапантних доказа када се тек сјетим... Томе нема краја!!

Name

ВРС-РВИ

17.11.2018 08:17

Вукота само остани досљедан ономе сто си говорио пре избора!!! Досљеднист је несто сто цини цовјека да му народ вијерује, а издаице нека идууу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендреколог

17.11.2018 08:19

Од вас никакве вајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Култура

17.11.2018 14:59

За Пендреколога:Као ни теби од пендрека! Тјераш мухе с њим!!!!!!

Name

БОБА

17.11.2018 08:20

ДОСТА ЈЕ ОВИХ РАТНИХ ЛИДЕРА ШТО НЕМАЈУ ШТА ЈЕСТИ И ОД ЧЕГА ЖИВЈЕТИ.МЛАДОСТ И ЉЕПОТА МОРАЈУ ИЋИ НАПРИЈЕД.СВИ СУ ОНИ ПОКАЗАЛИ КО СУ ,КАКВИ СУ И ШТА МИСЛЕ О ДРУГИМА И О СЕБИ.ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2018 14:55

Браво, нецемо ове старце!! Нека одлуцују о својој дјеци и унуцима, насе нека оставе на миру. Не моземо их висе гледати!!

Name

црнка

17.11.2018 08:23

ТО ВУКОТА САМО НАПРИЈЕД УЗ ТЕБЕ ЈЕ ТВОЈ НАРОД ИЗДАЈИЦЕ НЕКА ИДУ ДОДИКУ БРЗО ЦЕ СА ЊИМА ОБРИСАТИ ПАТОС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2018 14:08

Који народ? Народ је све рекао на изборима.

Name

Ре

17.11.2018 14:56

Којим изборима?

Name

Ејфс

17.11.2018 08:29

На сједници Главног одбора биће ријечи и о лошем изборном резултату који је та странка постигла на изборима, као и дешавањима у постизборном периоду што је проузроковало и санкције према појединим функционерима странке.................Хало Вукота нисте ви имали лос изборнирезултат вец сте брутално покрадени то је велика тј огромна разлика. Цудно је да се мирите са тим а ако се иста питате у РС једини је одговор да блокирате све сто се блокирати мозе.Сјетите се прије 4 године ријеци кад је додик рекао како це вас мрцварити зато сто није побиједио на преседницким изборима на нивоу дрзаве. Сад вратите мило за драго Једино тако цете вратити повјерење народу.Кад тонеме да барем отмено тонемо.Сто се тице санкција и избацивања све доједног избаците таман кад би странка остала са пет људи али зато це бити здраваи постена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

17.11.2018 08:50

За Ејфс,свака цаст за коментар одузети им цланске књизице и наци нацин да им се одузме мандат који су добили од нас гласаца. Господине Вукота ви несмијете подњети оставку нипосто ви остајете а гадови нека иду.

Name

оут

17.11.2018 09:26

Просто сам у недостатку израза за оне нељуде.... НАПОЉЕ! Нас це да исмијавају, понизавају....

Name

Мирослав

17.11.2018 08:32

Само не са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново свитање

17.11.2018 08:49

Цасу меда јос нико не попи, док је цасом зуци не загрци! Вукота, добри цовјеце, ти на овим несретним изборима понуди добро народу, а он не хтједе, него узе зло са обадвије руке. Видим да си јак и цврст у намјери да сацувас здраву целију СДС- а, па те молим, не попустај ни за јоту, због свих нас који смо уз тебе, тј за постен и цастан зивот у РС- у. Кад се посије здраво сјеме у плодно тло, сигуран сам да це бити и богатог рода.Бог је увијек на страни правде и истине, иако нас је ставио пред страсна искусења. Управо сад не смијемо поклекнути! Само напријед, поносно и уздигнуте главе.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

17.11.2018 09:03

Свака цаст за коментар!

Name

ре ново свитање

17.11.2018 11:48

Тако је.Вуле,само напред.

Name

СОКОЛАЦ

17.11.2018 08:54

САМО УДРИ ВУЛЕ ИСТЈЕРАЈ ОВУ БАГРУ!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота

17.11.2018 08:58

Коме ви продајете маглу. Сви су лопови који су отисли само су постени остали. Па прије избора сте нас убједјивали са сте сви постени и да нисте као ови на власти. Лагали сте народ срам те било Вукота. Оставку поднеси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

17.11.2018 10:06

Волим патриотску власт која нас задужује!

Name

И Сарајево

17.11.2018 08:59

??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

17.11.2018 09:33

Бабаља је и екипа такође договорио сарадњу са Владом РС а

Name

реално

17.11.2018 09:04

СДС је цувар мира на овом простору. Без претензија парцања Бих и припајања сусједним дрзавама, на мала вратасца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко ко зна

17.11.2018 09:17

Смијените тог гада из требиња Ћазулана. То је највећи смрад...Вукота удаљи га од себе..под хитно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магла

17.11.2018 11:42

Нестало магле ста цес сада продавати Вукота.

Name

Дејан

17.11.2018 09:18

Шта ако се деси да глави одбор, самим тим и Вукота прихвати "разговор" са свим партијама у РС! Чему онда све ово до сада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце моци

17.11.2018 09:36

Онда нема СДС, нема ко да се бори за правицност, за будуцност свих нас.

Name

Теска времена

17.11.2018 09:23

Теско је цетри године бити у опозицији. Сад власт има комотну вецину на свим нивоима, неце опозицији ни мрвице остати. Ста странци дају, то је то. Сконтали су то ови стари лопови из СДС-а па зато и трце око Миле и вуку за рукав. Стета за СДС али пар људи су мрзњом унистили странку. Нек се препознају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИQ

17.11.2018 09:52

Нас не интересују странци у овом слуцају, нас не интерwаује ста су они сконтали из лиц ног интереса. Ми смо битни, нас су понизили, издали, преварили, покрали, слагали.... ми смо битни а не они. Они су сада потпуно невазни....

Name

Браво

17.11.2018 10:37

Тацно тако“Теска времена“за политицаре које носи мрзња а таких пар воде СДС.Подрска од страних Амбасада,Федерације и трга је краткох даха и гласаци то препознају и казњавају.погресну политику.А и главни програм СДСа је водјен на тргу гдје су гласаци гласали за Правду па је ублазен катастрофални пораз лосег водјења странке.Али СДС це наци снаге и вратити се националној политици градње и напретка РС а не русењу и дизању револуције.Доста је МРАКА,треба се пробудити и поцети радити .

Name

Олафа чекајући

17.11.2018 12:06

Не мора трајати четири године. Проклизаће се они у међувремену. Много је гријеха. Корупцији се ногом стати за врат мора. Записано и чека.

Name

За Коле

17.11.2018 09:56

Камо срwце да је све лаз, али на залост није!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс-изворни

17.11.2018 10:02

Растјерај тајкуне и старе цланове из СДС-а који годинама заузимају фотеље а кокетирају са Додиком..и постави младе кадрове и врло брзо освајас власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

17.11.2018 10:10

"Свак је рођен да једном умре, част и брука живе довијека", па нека свак размисли како му је живљети и поступати. Напријед Вукота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

17.11.2018 10:59

Подршка часном и поштеном Вукоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крш

17.11.2018 12:13

Гледај ове двије несреће ,једна поред друге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Го Сдс Добој

17.11.2018 12:18

Потпуно у праву сте господине предсједнице.Распустити одбор сигурно је права ствар,затим поставити повјереника испред града Добој,који це у могуце крацем року послагати коцкице и поцети са радом.Незабовити да увијек постоје људи који су блиски Обрену,Марицу и осталима.Предјсенице крени из села града Добоја прво из разлога сто ти људи су у мањој мјери овисни о Обрену. Искрено рецено сви који су тренутно у сдс Добој су везани на неки нацин са Обреном преко запослења и слицних ствари.Те као такви морају да дигну руку.Поставити неког из старе гарде за повјереника странке.Затразити расписивање избора за Градонацелнима Добоја и радити да се добију ти избори ако је могуце да се и заједницки кандидат сдс и пдп пронадје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вијећање

17.11.2018 13:14

Ови вијећају и састанче као да се ради о животу и смрти. Досадни су до бола. Ко их више и зарезује, као уосталом и остале странке. додик их све збрисао и тотално ослабио да се само копрцају. Како му је то успјело, немам појма, али чињеница да РС нема опозицију , није никако добра. Избалансиране снаге између позиције и опозиције су добра ствар , да се неко не отме контроли и постане апсолутиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ирина

17.11.2018 13:46

О овоме се требало расправљати одмах након избора, Вукота за 40 дан успио да одрзи два састанка,а у СДС у гори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

17.11.2018 15:20

Све на округло па на ћоше, а нико не рече хоће ли дјеловати опозиционо, ако неће да се ми лијепо поздравимо. Довиђења до ослобођења уз ПДП. Више се пливати не може ни прсно ни краул. Или Додик или народ изволите господо бирајте, па макар вас остала самно тројица на дјелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хелена

17.11.2018 15:51

ИДЕ ВУКОТА, ИДЕ !!! Само одлучно и бритко, биће то најчишћа политичка странка !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ ГАЦКО

17.11.2018 16:44

ВУКОТА,СВИ ИЗ БОРЦА СУ УЗ ТЕБЕ.САЛЦИНИ,ВОЛОДЕРИ,ГАДЗЕ,БАЈРОВИЦИ,ЦОРБЕ,ФРАСТЕ,МАХИРИ,ИТД.ЦИСТИ БАГРУ.