Груевски није дошао у затвор

Истражни затвор "Скопље" обавијестио је данас скопски кривични суд да се бивши премијер Македоније Никола Груевски није добровољно јавио на издржавање казне у законом предвиђеном року.

Регион 12.11.2018 | 15:00
Груевски није дошао у затвор
У кривичном суду "Скопље један" рекли су да ће данас поново покушати да Груевском, који је и посланик опозиционе ВМРО-ДПМНЕ, уруче рјешење о упућивању на затворску казну од двије године по правоснажној пресуди у случају "Тенк".

"До краја радног дана суд ће извијестити о посљедњем покушају да се Груевском уручи рјешење и о даљим поступцима уколико се у томе не успије", преноси портал "Сакам да кажам".

Овај портал наводи да судски достављач у петак, 9. новембра, у три наврата није пронашао бившег премијера на адреси из личне карте.

Обавјештење затвора да се Груевски у предвиђеном року није добровољно јавио на издржавање казне, услов је на основу којег суд може да тражи расписивање потјернице.

Кривични савјет Основног суда "Скопље један" у петак, 9. новембра, одбацио је жалбу Груевског и потвдио рјешење којим се бившем премијеру одбија одлагање одслужења затворске казне и упућује у затвор.

Груевски је требало да се у затвор у скопском насељу Шуто Оризари јави најкасније до 8. новембра, али је тај рок пробијен до завршетка жалбеног рока и одлуке Кривичног савјета.

Он је правоснажно осуђен на двије године затвора због незаконите куповине блиндираног "мерцедеса С 600 гард" 2012. године када је био премијер.

У том судском поступку првостепено је на шест година затвора осуђена блиска сарадница Груевског, Гордана Јанкуловска, која је тада била министар унутрашњих послова, а њен помоћник Ђоко Поповски на четири и по године.

За куповину луксузног аутомобила, који је плаћен готово 600.000 евра, сазнало се 2015. године, када је опозиција објавила прислушкивани разговор у којем је Груевски од тадашњег министра Јанкуловске тражио да Министарство унутрашњих послова купи "мерцедес" који би он користио, а да јавност то не сазна.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

џеки

12.11.2018 14:16

Види му позе, к'о Екрем Јеврић кад поздравља Игбалу и четири сина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво

12.11.2018 15:52

Џаба сто вецина нема ста да једе ал битно је србовање. Баја уназадио РС за сто година ал то није битно. Шта год рећи сувишно је за наше политичаре ал Македонија прави ред ,колко толико.