Штулић демантовао Шербеџију

"Нисам направио никакву песму за Шербеџијину представу, нити смо икада били пријатељи", рекао је Бранимир Џони Штулић за РТС, преноси Недељник. Штулић је реаговао на изјаве Радета Шербеџије у најави наступа у Комбанк дворани.

Регион 11.11.2018 | 17:48
Штулић демантовао Шербеџију
Штулић је РТС-у послао своје реаговање на изјаву Радета Шербеџије:

"Тај казанџија Шербеџија мрачно лаже. Џони га никад није звао у шетњу по Загребу, нити му је направио песму, нити су икада били пријатељи, управо обрнуто, он је њега једном згодом, по својој жељи, провозао својим мерцедесом да би с њиме дивно ћутао, међутим, искористи тај свој позив да ту песму лакше отуђи и убаци у своју представу без питања, дапаче, да то сакрије, он њу потом и сними, а сад већ тим гнусним лажима оправдава и сам разлог свог опаког постојања.

Ја сам песму 'Мени се душо од тебе не растаје' извео премијерно почетком септембра '89. у Загребу, на Омладинској ТВ – има та емисија за потврду на Тјубу. Том приликом сам боравио само тједан дана у Загребу, и то ми буде једина посета Југи те године.

Шербеџију тад нисам срео. Следеће године '90, проведох десет месеци у Југи, свирајући, и тад га двапут сретох.

Једном ме Пађен (у пролазу) одведе на неко место где се он затекне (вероватно по договору), што је наличило аудицији за филм, но брзо се дигох и отиђох.

Други пут, затекавши се на некој вечеринки, изрази жељу да ме провоза својим колима (а провозао ме само зато да има покриће за потоњу причу, јер унапред је о свему мислио спремајући савршени злочин), и то је једина истина коју збори.

"Балегари", на којима се та песма налази, изађоше крајем јуна '90. (претпостављам да је од тада користи, јер службено му је представа трајала од 15. 5. '90. до 26. 4. '91, међутим, ако је песму користио пре тога, онда не знам како се снимке домогао, сем ако се није том снимком са ТВ-а послужио), у сваком случају, ја за ту представу уопште нисам знао, све до пре пет-шест година, кад у јавности изађе са том причом.

Ја никад нисам био пријатељ с њиме, и никад га у животу нисам назвао (дапаче, он је мене, и то му је вероватно и најбољи опис у његовој књизи), отуда, знајући веома добро да никад не би добио одобрење да је користи у тој представи, као ни иначе, он једноставно измисли целу причу, штавише, да то још више замути, он њу потом и сними, а сад, поред вишегодишњег извођења (и других мојих песама, такође), он већ и турнеју под именом те отуђене и оскрнављене песме ради (на којој и направи каријеру тобожњег певача).

Ево, тече већ и 28. година те сплетке и како своју мрежу плете (све више и више).

Дакле, онамо Хрватски славуј, а овамо босански Грузијанац који се издаје за Србина да би летовао на Брионима."

Извор: РТС/Недељник

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Да

11.11.2018 17:00

Џони је краљ и човјек који се држи својих ставова.Раде се дволично се понаша.У Србији има једну причу,а у Хрватској другу.Џони неће да држи концерте иако су му нуђени велики новци,али је све одбио.Једини човјек који би из дијаспоре накратко вратио велики број људи из бивше Југе када би одржао турнеју на Балкану.Поштоваоци Џонија су већина дијаспоре ог 90-их

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзони

11.11.2018 18:05

Ниси дуго био овдје,све је пропало,људи поготово.Брега краде Ромима Хлеб из уста,ста да ти прицам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бе гоод

11.11.2018 19:42

Јохнy великан! Остао досљедан себи и онима који га воле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

11.11.2018 22:41

Увијек ❤️

Name

хаха

12.11.2018 07:16

Па и за Џонија се навелико пише да је плагијатор, шта је с тим?

ОДГОВОРИТЕ