Китаровић: Није стигао позив...

Након што је у уторак из Демократске фронте саопштено да је новоизабрани члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић позвао предсједницу и премијера Хрватске да након формирања новог сазива Предсједништва БиХ дођу у званичну посјету БиХ, из канцеларије Колинде Грабар-Китаровић су за Клиx. ба потврдили да никакав позив није стигао.

Регион 07.11.2018 | 12:04
Китаровић: Није стигао позив...
"Канцеларија предсједнице Републике Хрватске није добила позив члана Предсједништва Босне и Херцеговине Жељка Комшића предсједници Републике Хрватске Колинди Грабар-Китаровић да након сазива Предсједништва БиХ дође у службену посјету Босни и Херцеговини", рекли су за Клиx.ба из Канцеларије Грабар-Китаровић.

Комшић је навео да је позвао Пленковића и Грабар-Китаровић како би се на нивоу институција разговарало о свим отвореним питањима између БиХ и Хрватске, али и о закључцима Савјета Европске уније у контексту подршке Републике Хрватске провођењу пресуда Европског суда за људска права.

"С обзиром да предсједница и премијер Хрватске Колинда Грабар-Китаровић и Андреј Пленковић континуирано изражавају забринутост стањем у БиХ, и да пред међународним говорницама тематизирају друштвене и политичке прилике у нашој држави, позивам их да одмах након формирања новог сазива Предсједништва БиХ, начине званичну посјету Сарајеву, односно Предсједништву БиХ", рекао је Комшић.

Након тога, из ДФ-а је саопштено да се Комшић налази у службеној посјети Хрватској. На крају се ипак испоставило да је у Загреб отпутовао како би се састао с бившим предсједником Хрватске Стјепаном Месићем којег није дуго видио.

Извор: Кликс

Коментари / 0

Оставите коментар