Снижавајте температуру да би прошла главобоља

Болови у грлу, цурење носа и малаксалост нису једини симптоми прехладе. Респираторну инфекцију често прати и непрекидна главобоља.

Здравље 29.10.2018 | 12:51
Снижавајте температуру да би прошла главобоља
БОЛОВИ у грлу, цурење носа и малаксалост нису једини симптоми прехладе. Респираторну инфекцију често прати и непрекидна главобоља.

Према речима др Драгославе Јовановић, начелнице неурологије Клиничко-болничког центра Земун, бол у глави настаје због повишене телесне температуре, упале и отицања слузокоже носа, запушеног носа, због кашља, евентуалне упале синуса.

- Главобољу као незаобилазни симптом прехладе требало би додатно лечити узимањем аналгетика само ако се она испољила у израженом односно интензивнијем обиму, мада са пролажењем прехладе и она ће се повлачити - каже наша саговорница.

Бол у глави додатно оптерећује пацијента јер квари расположење и погоршава малаксалост.

- На првом месту требало би снижавати телесну температуру, јер она је најодговорнија за интензитет свих других симптома - каже др Јовановић.

Наша саговорница саветује да би у случају прехладе требало повећати унос течности и проветравати просторије, јер ови наизглед безазлени савети значајно доприносе ублажавању последица инфекције, па и саме главобоље.

Иначе, главобоља као симптом јесте знак на који се мора обратити пажња. Она указује да у организму настаје промена која се мора пратити и не сме се занемарити. Није реткост да бол у глави буде први знак који указује на респираторну инфекцију, а особе које пате од мигрене добијају главобољу и због промене времена, стреса, промене хормоналног стауса у организму...

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар