Знакови који упозоравају на проблеме са срцем

Мушкарци и жене су једнако изложени срчаним болестима, али разлози болести могу бити различити.

Здравље 29.10.2018 | 12:50
Знакови који упозоравају на проблеме са срцем
Код неких је болест узрокована животним стилом, док је код неких генетски наслеђена. Портал Бригхт Сиде указује на неколико симптома на које би требало обратити пажњу.

БОЛ КОЈА СЕ ШИРИ ДО РАМЕНА

Већина мушкараца осети бол у левој руци, док се код жена бол шири на обе руке. Неке жене тврде да су осетиле јак бол у лакту пре него што су доживеле срчани удар. Ово се дешава јер се бол шири од срца према кичменој мождини са којом су повезани многи нерви, а то збуњује мозак који закључује да бол произилази из неког дела руке, иако то није случај.

НЕПРЕСТАНО КАШЉАЊЕ

Иако кашљање може бити узроковано и другим проблемима, оно такође може бити знак кардиоваскуларних болести. Уколико непрестано кашљање узрокује лучење розе течности која садржи крв, онда се то често повезује са срчаним проблемима.

НЕДОСТАТАК АПЕТИТА И МУЧНИНА

Многи пацијенти који пате од срчаних болести често показују недостатак апетита или се жале на мучнину, иако су веома мало јели. Уколико су ови симптоми попраћени болом у абдомену, препоручује се посета доктору.

ПОСЛЕДИЦЕ АНКСИОЗНОСТИ

Неколико истраживања је показало да су људи који су патили од анксиозности раније у свом животу склони болестима срца. Анксиозност може бити узрокована стресним начином живота. Оно што анксиозност може да учини вашем срцу су такихардија, повишен крвни притисак и смањен број откуцаја срца.

ГУБИТАК СВЕСТИ

Многи људи који пате од срчаних проблема често губе свест или се осећају слабо. Уколико срце не пумпа крв нормално, то је обично због зачепљене артерије. Ако вам некад недостаје ваздух или се онесвестите на кратак временски период, посетите доктора и проверите рад срца.

БЛЕДИЛО ИЛИ ПЛАВКАСТА КОЖА

Ово не спада у најчешће симптоме, али уколико се појави означава смањен проток крви и недостатак броја крвних зрнаца. Међутим, уколико приметите да сте блеђи него иначе немојте паничити. Урадите налазе крви и самим тиме проверите да ли имате анемију.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар