Од вечерас киша и вјетрови

Крајем дана и током ноћи на уторак прогнозира се јачање југа са изгледним јаким олујним чак и орканским ударима од 75 до 100 километара на сат.

Босна и Херцеговина 27.10.2018 | 08:45
Од вечерас киша и вјетрови
У Херцеговини се данас прогнозира више облачности, западним и југозападним подручјима Босне. У већем дијелу Босне биће сунчано уз малу до умјерену облачност.

У Херцеговини ријетко може пасти и мало кише. Вјетар умјерене јачине јужног смјера. У другој половини дана очекују се и јаки удари југа брзине 45 до 65 километара на сат.

Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 10 и 15 степени, а највиша дневна већином између 16 и 23, на сјеверу и сјевероистоку земље до 26 степени.

Другог дана викенда прије подне облачно се прогнозира у Херцеговини, западним и југозападним подручјима Босне.

Од средине дана и у осталим подручјима постепено наоблачење. У другој половини јача киша се прогнозира у Херцеговини и југозападним подручјима Босне. У већем дијелу БиХ локално слабије падавине. У цијелој БиХ вјетровито. Јаки удари југа брзине од 45 до 65 километара на сат. Највиша дневна температура у Херцеговини, западу и југозападу Босне између 14 и 18, у већем дијелу Босне између 18 и 23 степена.

У понедјељак јача киша се очекује у Херцеговини и југозападним подручјима Босне, гдје се прогнозира између 40 и 80 литара кише по метру квадратном. Локално може пасти и до 120 литара. У већем дијелу Босне слаба киша. Дјеломично ведро на цијелом сјеверу БиХ.

Вјетар већином умјерене јачине јужног смјера. Јако југо на западу и југозападу Босне. Очекивани су и јаки удари југа од 40 до 60 километара на сат. Олујних удара југа до 70 километара на сат, може бити на западу и југозападу Босне.

Крајем дана и током ноћи на уторак прогнозира се јачање југа са изгледним јаким олујним чак и орканским ударима од 75 до 100 километара на сат. Најнижа јутарња температура углавном између 12 и 17, највиша дневна у Херцеговини, западу и југозападу Босне између 13 и 1, а у већем дијелу Босне између 16 и 23 степена.

У уторак се прогнозира прелазак падавина са запада од раних јутарњих сати постепено према истоку земље. Јача киша се очекује у Херцеговини и југозападним подручјима Босне, гдје се прогнозира између 40 и 80 литара кише по метру квадратном. Локално може пасти и до 120 литара. Прије подне постепено разведравање од Крајине према истоку земље у послијеподневним сатима.

Вјетровито дио пријеподнева. У другој половини дана слабљење југа. Температура зрака углавном између 14 и 20 степени, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

(Агенције) 

Коментари / 0

Оставите коментар