Побјеђујемо на поштен и фер начин

-Наш је циљ демократска и мирна побједа на поштен и фер начин и све ћемо учинити да нашим програмом, аргументима и људима дођемо до искрене подршке бирача и да са добро бираним посматрачима и активистима сачувамо праву изборну вољу. Е сад, да ли ће власт покушати конструисати неке тензије? Од њих се све може очекивати", казао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић.

Република Српска 15.09.2018 | 11:33
Побјеђујемо на поштен и фер начин
"Приче о припремама немира прије и послије избора, које износе појединици из власти, представљају лажи оних који се плаше изборног пораза", казао је Бореновић у интервјуу порталу Инсајдер.ин.

Тврди да опозиција нема намјеру да на улици мијења власт у Републици Српској.

Коментаришући тврдње министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача да МУП посједује информације о припремама уличних немира и покушаја насилног рушења власти у Српској, Бореновић је рекао да већ четири године слушамо једну те исту причу која је најобичнија фарса и измишљотина режимске кухиње, првенствено Лукача и Додика.

"Наслушали смо се прича о нападима муџахедина, разним паравојним формацијама, наранџастим револуцијама, Сорошу, пријетњи насиљем. Углавном се такве приче активирају пред изборе. Да је ово озбиљна земља, Лукач би већ послије првих лажи у вези с протестима из маја 2016. године поднио оставку, јер је све то била њихова режимско-медијска измишљотина", казао је Бореновић, наводећи да се власт плаши властитог народа. 

"Сигуран сам да ће народ 7. октобра одбацити такав јавашлук, манипуланте, бахате људе и отворити врата за свјетло и обнову Републике Српске. Додик, Лукач, Цвијановићева, Шпирић и остали режимски моћници су политички готови", казао је он.

Бореновић каже да хоће Републику Српску ослобођену страхова, спремну за озбиљан посао обнове, у којој ће сви бити једнаки пред законом, у којој ће највећу шансу добијати способни и стручни и у којој ће једино мјерило вршења јавног посла бити мјерљив резултат.

Упитан шта нуде као алтернативу, Бореновић је рекао да његва партија има програм обнове у којем је предвиђено на стотину конкретних мјера.

"Прва економска мјера биће доношење закона о дугу, задуживању и гаранцијама, којим ћемо ограничити отплате кредита из буџета РС и чиме ћемо отворити законски простор за преговоре са кредиторима о реструктуирању свих дугова. Хоћемо да смањимо рату кредита с овогодишњих 950 милиона КМ на максималних 500 милиона у буџетској 2019. години. Потребно је стратешки и дугорочно реструктуисати дугове да буду на дужи рок и структурално усмјерени ка привреди и јавним предузећима, која ће бити у стању да сама враћају све дугове умјесто буџета", казао је Бореновић.

Он даље наводи да ће смањити порезе и доприносе и довести их на ниво од 52 одсто на нето плату и ту разлику преусмјерити на подизање чисте плате радницима и запосленима.

"Циљ нам је јасан. Повећаћемо пензије, јер оне реално треба да буду у просјечној висини од 500 КМ, а плате значајно изнад 1.000 КМ. На крају, оно што је најважније, послове ћемо дати способнима, а не подобнима. Бити на власти је одговорност и обавеза, а не привилегија. Реалност је привредни раст, раст реалног сектора и боља будућност за нову и обновљену Републику Српску", казао је Бореновић.

Према његовим ријечима, кључ успјеха Републике Српске лежи у излазности грађана на изборе.

"Ако буде велика излазност, то је побједа Републике Српске. Као никад до сада будућност Српске могу да одлуче млади и изборни апстиненти. По саставу наших листа можете да видите да смо отворили странку, да смо спремни да прихватимо и људе који критички размишљају о политичарима, да имамо много слободомислећих младих људи, жена, па чак и оних који нису чланови партије. Наша кампања је базирана искључиво на директном контакту и разговору", казао је Бореновић.

"Ми стално шаљемо поруке да ово мора бити друштво у којем је загарантована слобода говора, да морамо поштовати политичке супарнике, као и оне који не мисле баш најбоље о политичарима. Зато ћемо радити све супротно од оног што садашњи предсједник РС говори о младим људима".

Бореновић каже да је јако ружно од првог човјека Српске да шаље поруку младости и будућности РС да не могу ништа направити нити се запослити ако нису дио владајуће структуре. "То је режимска болест и ја поручујем с овог мјеста младим људима, гдје год се налазили и у којој год да су странци, невладиној организацији – ми вас требамо. Требамо ваше знање, вашу енергију, спремност да мијењамо ове друштвене поремећаје. ПДП ће дати шансу најбољим, најстручнијим и најспособнијим", казао је Бореновић.

Он је одбацио да је подршка опозиције групи „Правда за Давида“ политички мотивисана, како тврде појединици из власти.

"Ми смо прије свега родитељи или будући родитељи и сасвим је људски да на позив оца чији је син убијен дамо своју пуну подршку да се то убиство ријеши. Чуди ме што то не смију или неће да ураде људи из свих политичких странака и институција. Наша је уставна, законска, а посебно људска обавеза да подржимо Давора и Сузану и све људе који траже истину и правду. Сви ти људи нити једном нису политички користили Давидово убиство, него су се понашали институционално колико су могли", казао је Бореновић.

БН ТВ

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

Милија

15.09.2018 09:40

Код мене просле изборе сви били пасивни,ове излазимо и сви гласови це бити за Говедарицу,Иваница,и за ПДП листу.Ово је стварно отисло предалеко,Додик је цијелу дрзаву претворио у своју приватну фирму,док на другој страни млади одлазе,посла нигдје...Страва и узас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

15.09.2018 10:11

И у мене пасивни били сви. Исто излазимо сви гласамо за владајуце. Ови из СЗП ниста не нуде.

Name

Ре Да

15.09.2018 10:29

Тако је у праву си ови ти нуде барем сендвиц поједи сендвиц и гладуј наредне 4 године. За следеце изборе цес добити уз сендвиц и пиву

Name

Бог ти помогао

15.09.2018 10:30

Па да, Додик вас из пасивности дигао са којом стотком. Цим вам мало посоли ви одмах скацете :)) Подрска Савезу за Побједе

Name

Зивко

15.09.2018 10:32

Никад нисте били пасивни, увјек сте гласали за Милу. Ја сам доста избора гласао за његову опцију ал сад само мртав могу. Добице пар гласова ал Вукота, Младен.....

Name

Сн1п3р

15.09.2018 10:34

Слазем се у потпуности, стависе мислим да је много таквих који це изаци, а нису до сада, само да не гледају висе ова говна на власти и плате од 380КМ са радним временом од 80 сати седмицно..

Name

Ре ДА

15.09.2018 10:37

Ста тацно нуде владајуци?Претварање РС у дивљи запад,посебно Бањалуке,пљацке народних добара,убиства дјеце,постављање експлозивних направа,премлацивање.....Доста је примитивца Додика,моји сви за ВУКоту и Иваница.

Name

ре да

15.09.2018 10:43

Зато су ти ови све дали боот-у

Name

мима

15.09.2018 10:46

Само изађите на изборе,гласајте по својој вољи.

Name

ре ДА

15.09.2018 10:50

у праву си 100%...ови "твоји" барем нуде неријешена убиства, страначка запошљавања, дужничко ропство, одлазак младих из РС,изолацији...ма просто милина, не можеш а да им не даш глас... е јеси паметан ко нека ствар.

Name

Анна

15.09.2018 10:56

Довољно је да не узимају као владајући ,да не заташкавају убиство,не позивају на линч новинара,зато мој глас иде СЗП-у.

Name

Ре

15.09.2018 11:28

Ма како ненуде буде Јос задузења додусе на дугороцнији период

Name

Логичар

15.09.2018 11:33

И Бореновић духовит, добар виц.

Name

Сигурно

15.09.2018 11:48

Ти цес побиједити сигурно. Имас искуства у послу. Од малих ногу муком хљеб зарадујес.Креноу си од нуле, Радио све и сваста. Обицан радник, па ниско рангирани руководилац, па руководилац, па ... сваста несто. И ево сад доцекао да по ко зна који пут будес на којекаквим листама.

Name

Пасивни

15.09.2018 11:59

У меине никад није пасиван

Name

ЗА

15.09.2018 09:43

Ко је убио ДАВИДА? ОВО ЈЕ ПРВИ ОДГОВОР КОЈИ СЕ ТРАЖИ ОД ЛУКАЧА. КАКО ЋЕ ОН ТО ДАТИ КАДА СОЦИЈАЛИСТА ВОДИ ЦРКВУ. КРИМИНАЛ ЂОКИЋА ХИТНО РАЗОТКРИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.09.2018 10:23

У ко"м си ти филму?

Name

Бог ти помогао

15.09.2018 10:32

Опет овај један те исти резимски бот скот. ДА! Овај криминал ПОДХИТНО раскринкати. Ово је удар на здраву памет постао

Name

Радојица

15.09.2018 12:30

Ко је убио Давида? Ово је питање за Давора и Савез за промјене пошто они тврде да је убиство и да имају доказе за своје тврдње.

Name

За Радојицу

15.09.2018 14:05

Немају никакве доказе.Један несрецан слуцај а не убиство исполитизовано је у политикантске сврхе.,

Name

ЗА

15.09.2018 09:43

Ко је убио ДАВИДА? ОВО ЈЕ ПРВИ ОДГОВОР КОЈИ СЕ ТРАЖИ ОД ЛУКАЧА. КАКО ЋЕ ОН ТО ДАТИ КАДА СОЦИЈАЛИСТА ВОДИ ЦРКВУ. КРИМИНАЛ ЂОКИЋА ХИТНО РАЗОТКРИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

15.09.2018 10:12

За Вукоту,јер долази и Свете Херцеговине,Светог Василија Остроског,само он нас мозе ослободити од зла које се зове Милорад Додик Зељка цубриловиц лукац и снсд

Name

Ре б

15.09.2018 10:25

Ко? Шта? Гдје? Када?

Name

ШИЉО

15.09.2018 09:44

Све се слажем Бореновићу, но, мене брине оно кад дођете на власт, да не кренете истим стопама као БАЈА и екипа око њега. Јер то је познат стереотип код срба, да се дочепа власти па онда оплети како ти воља. Желим промјену, јер је неопходна свима који живимо овдје. Побиједите ли ви из опозиције, а то значи шанса за Српску да се ствари помјере на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сакислав

15.09.2018 10:09

Наравно да це бити исти, па има опозиција влас на локалима па ста се десава нпр Добој дајте молим вас све је то исто битно је само додји на власт а онда ЈА и Моја ПАРТИЈА а остали....куд који

Name

Мотхератотор

15.09.2018 10:33

Побједи Вучић у Србији и шта ? Јел се шта промјенило? Јесте !! Свакенгодине 70.000 Срба напусти Србију а 40.000 се мање роди !! Не треба само мјењат људе него политику и менталитет ових поганих људи . А ко је могао сељаку да промјени менталитет ? НИКО ! Тако да нема овдје промјена јер народ није спреман за политику “ти Београда себи ја себи”. Кад су Срби били у БиХ сретни кад је Београд одлучивао о њима а одлучујуће и дан данас ? Јесте сретни? НИСТЕ ! Јел Београд сретан са вама? НИЈЕ ! Али ко ће то призна дубоко у себи ? А тек јавно ? А тек Српски политицари у БиХ ? Схватите да Себија не може да помогне себи !!!! Провозајте се мало кроз источну и јужну Србију !!! Све је пусто .Све се нагрнуло у Београд , Нови Сад и мрске вам НАТО држава!? Пљујете па онда идете у њих ? Тражите кредите од њих ( од Русије ништа се не добија) осим оружја додуше мало застарјелог .. Некоњеновдје полупао лончиће а то сте ви Срби . И којем смјеру ви идете и вучете нас комплетно у понор ? Умјесто да будете примјер и да први будете ти који промјене доносите ви сте ти који све коците из милион глупости.

Name

Ре

15.09.2018 10:36

Себовање ће се настављат ! Србовање и економија не оде заједно . Србин сељак не може без тога !!! А ста то знаци ?

Name

Ре СИЉО

15.09.2018 10:38

Не постоји нико гори,бахатији,примитивнији,одвратнији од Баје и његових сектаса.

Name

јелена

15.09.2018 10:50

Наравно да нису исти,ваљда од толико кандидата можете изабрати једног .

Name

Промјене

15.09.2018 15:32

Наравно да нису бољи, али гори вала не могу бити. Треба их мијењати на 4године,да виде да нису незаменљиви и да народ није глуп и да не могу радити шта хоће. Ниси момак урадио што си обећо у кампањи, смјена. Тада се не би ну понашали овако. Ал народ ко народ...

Name

папак

15.09.2018 09:45

Држимо те а ријеч за плате и пензије немој ко Баја да сукнеш и боли те патка, пошто је Драшкић најбољи лик из ПДПа њега за министра било чега нпр полиције бољи је од овог сад милион пута и свакако паметнији ето мој приједлог па се видимо кад побједите свакако око плата .

ОДГОВОРИТЕ
Name

немој даље

15.09.2018 09:47

Прва мјера : продузити рок отплате кредита . Па свако ко је икад имао кредит зна да се продузењем рока отплате повецава и износ камате у кумулативу! Сједи један!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре немој даље

15.09.2018 10:53

а што си паметан... кад ниси у могућности да врачаш кредит не гине ти репрограм и продужење рока отплате... а колико су нас ови из СНСДа увалили сазнаћемо само ако падну у октобру. Крију дуг као змија ноге.

Name

Давид

15.09.2018 09:48

Народе Од данас а поготово на дан избора и након њих телефоне у руке и пренос уживо макар ишли по мљеко! За наше добро и наше дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добривоје

15.09.2018 09:49

Тако је,директно и хирурски прецизно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука ослобођена

15.09.2018 09:53

Само напријед опозицијо,спремајте се за преузимање власти. Спашавајте овај несретни народ од режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граха

15.09.2018 09:55

Добри сте педепеовци. Најбољи сте. Баш сте изненадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Сарајево

15.09.2018 09:56

Ајде запосли ме нисам цлан ни једне партије И демантуј Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни бомбардер

15.09.2018 10:45

Запослио је Бореновиц своју сестру Бранкицу у Инвестиционо-развојну банку РС тј. Фонд становања, гдје Бореновић био на челу Надзорног одбора. Има нас који памтимо.

Name

Хм

15.09.2018 11:12

ИМА НАС И СВЈЕДОКА САДА У ТОЈ ТВОЈОЈ ИРБ СТО ВРЕДЈАС СЕСТРУ,ПИТАЈ САДА КОЛКО ИМА МАМА, КОЛКО СИНОВА,ПЛУС ДАЈ СИНОВИМА ПОСО СЕФ ДА БУДЕ КОЛКО ИМА ИЗ СИПОВА,,ОД ГОСПОДЈЕ ДИРЕКТ,то на спрем Бореновицеве сестре је ниста ТИ ПАМТИ А МИ ГЛЕДАМО СВАКИ ДАН МАМЕ И СИЧИЦЕ,СЕСТРЕ ИТД..ДОДЈИ И НАИЦЕС НА ПОЛА БАКЕ ИЗ СИПОВА

Name

хумор

15.09.2018 13:15

А не памтис колико их је досло са сваким директором?

Name

Име

15.09.2018 09:56

Браво ГОСПОДИНЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухахаха

15.09.2018 09:59

Де ти поведи бригу да тебе не сутну из врха странке немас ти кад водити бригу о дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свиће

15.09.2018 09:59

Господине Бореновицу,гласамо за вас,само да насој дјеци буде боље,да сви имају основне ствари зивотне,да дјеца не буду гладна И претурају по контејнерима.зивим гдје влада днс-овски резим,И сама сам се морала уцланити,јер сам на послу дозивљавала мобинг јер нисам истомисљеник И цлан.због тортуре дозивјела сам стрес,оболила И ста сад... Господине Бореновицу кад побједите сто даље од днс-а И снсд-а,спасите народ. Тако да знате,да има нас који смо принудјени да будемо уписани у влдајуцу странку,мада их не могу гледати,мука ми све су унистили,понасају се бахато,немозе им нико ниста. Не дајте да покраду изборе,јер це нестати народ Републике Српске,иселице се И отици у земље у потрази за бољим зивотом. Поздрав И Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

15.09.2018 10:02

Господине Бореновићу, Вас и друге чланове Анкетног одбора који је радио у вези убиства Давида Драгичевића изузетно цијеним и поштујем. Међутим, од фер и поштених избора неће бити ништа, јер друга страна виси о конопцу и робији и они неће хтјети фер и поштене изборе. Зато господине Бореновићу ставите опозицију у строј, дубока приправност , небирајте средства у рату и љубави сва су средства дозвољене, јер пут до побједе није тако близу. Најтежа ће бити ноћ након окончања избора, када крене превоз гласачког матерјала, тад треба знати реаговати одлучно, тад се треба изборити за сваку врећу гласачког матерјала , јер тад ће бити одлучујуће. Зато манте се финоће, манте се лијепих ријечи, ударите што јаче, јер ће 08.10.2018.године бити готово . Неће бити добро грађанима РС, ал неће бити добро ни вама, јер ће ови кренути у оствету. Сретно вам било и свима нама у БИХ , који се још увијек осјећају човјеком а не гласачком машинеријом на полугу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

15.09.2018 10:16

Подршка опозицији! Желимо да живимо и радимо нормално !

ОДГОВОРИТЕ
Name

цаци

15.09.2018 10:17

Баји све иде по плану пред изборе као сто сам и писао. Купује будзетлије и пензионере повецањима и једнократним давањима. Ту су и темпиране посјете Москви, доласци Вуцица и Лаврова пред саме изборе. Уз мало пјевања и отварање какве болнице Баја по старом сигурном рецепту и овај пут узима 60-70% а ви се спрдајте с њим. Он ради посао за себе нема греске, а народ нек мисли како це се несто десити само од себе без изласка на улицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

15.09.2018 10:27

Мораћете имати на уму да у руководећим структурама позиције ...дакле њих и следбеника који су уз њих кружи убјеђење ,које је тако јако да је просто за не повјеровати , да ће побједити са 70% освојених гласова...такође су увјерени да и ако изгубе изборе ...то бити зато јер је СЗП добио помоћ са стране и да ће купити изборе....Увјерење је тако јако и фасцинантно да напросто није могуће било како друго комуницирање оних који мисле другачије,реалније и који желе промјену....до те мјере да прераста у вулгарност,дрскост и спремнст на физички и вербални сукоб.... Показатељ је вјероватног губитка контакта са стварношћу и силне жеље за останком на власти.... Отварање насилно свих ових објеката је "један од аргумената којим покушавају то оспорити"....нужне су чињенице свега оног што су криво и без законског покрића урадили и што тренутно раде! Једино тако је могуће убједити гласаче..који истина сви су против, али су и спремни да се дају за паре!Наравно не сви.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрени Градјанин

15.09.2018 10:57

Бранко , обецај народу да ако побједите а искрено се надам да хоцете, да нецете у коалицији ни са СП ни са ДНС - ом и посразумјева се са црвеном багром,јер је онда све узалуд

Name

Насилно

15.09.2018 11:57

Ста подразумијевате под насилно отварање? Је ли и Дом здравља у Котор Варосу насилно отворен, оно слуцајно пред саме изборе? Несто трајало као да граде клинику Сварцвалд

Name

Искрено-млака опозиција

15.09.2018 13:21

Ви, као вође опозиције морате бити офанзивнији и пуно борбенији, те аутоматски одговорити на све сто позиција ради и прича. Ви сте увијек у дебелом заостатку са корацима, што није добро и није увјерљиво за народ. Све њихове гафове морате искористити у своју корист, без губљења времена. Они грабе, обећавају, лажу, мажу, дијеле наше паре, ви ништа... Зашто не подржати отворено и јавно Даворову борбу, јер то није само његова борба, него свих нас, жељних правде и поштовања Закона... Ми смо, дакле већински народ, угрожени у сваком погледу, на рубу егзистенцијалне пропасти и на нивоу "голог опстанка", чему сте допринијели и ви, својим инертним дјеловањем, већ дужи временски период... Нисам члан ни једне странке, реално сагледавам ситуацију јер сам годинама угрожена, гледам "бруку и срамоту коју доживљавамо", погинуле и РВИ, који су свим дешавањима погажени и потцијењени, ... Све ми се гади. Уколико се коначно не пробудите, истурите, али поштено- некорумпиране људе у прве редове, изгубићемо се сви у овом беспућу као народ...

Name

Огњен

15.09.2018 10:45

Доста је висе ових репресалија и лоповлука, само напријед господине Бореновицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

елена

15.09.2018 10:58

С В И Ћ Е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

15.09.2018 11:14

Браво Бореновицу од 5 зена плавуса гласови,и наравно укуцана,све пунољетна дјеца..Браво прави си цовек и отац

ОДГОВОРИТЕ
Name

резим

15.09.2018 11:37

За разлику од злоцинацког резима СНСД-а Бранислав Бореновиц изледа као да га је сам Бог послао да спаси градјане Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала

15.09.2018 11:54

Бас те ме насмијали. Много хвала.

Name

децко

15.09.2018 11:50

Нема од тоха ниста, морацете смањити пензије и плате да вратите ммф-у оно сто је до.дицк покрао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додиковац

15.09.2018 12:01

Довољно је погледати овај видео и јасно је одмах ко је уствари Милорад Додик: хттпс://yоуту.бе/аВСд686кууц

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.09.2018 12:07

МОЈ ГЛАС ИДЕ ЗА ИВАНИЋА,ГОВЕДАРИЦУ,ЧАВИЋА И БОРЕНОВИЋА.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покрадени избори

15.09.2018 12:19

Један глас за цетворицу. Свака цаст

Name

Сигурно била је греска

15.09.2018 12:09

Ти цес побиједити сигурно. Имас искуства у послу. Од малих ногу муком хљеб зарадујес.Креноу си од нуле, Радио све и сваста. Обицан радник, па ниско рангирани руководилац, па руководилац, па ... сваста несто. И ево сад доцекао да по ко зна који пут будес на којекаквим листама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дује

15.09.2018 13:57

Ко год побиједи на изборима да зна да висе народ неце трпити ницију самовољу ни нерад било то позиција ил данасња опозиција добицете сто дана за побољсање стандарда и после тога сабирају се резултати ако су лоси лосе по тy власт посто немозе висе под козу неко колаце а вецина народа суви хљеб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооо

15.09.2018 14:00

Никакви немири не могу поколебати народ у вољи да промијени ову власт. Како господин Иваниц казе, кафа па на гласање и до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојо

16.09.2018 16:55

Само због тебе не би волио да побједимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СвиЋе

17.09.2018 16:16

Браво Бране имаш подршку мене и моје породице. До побједе Савез за Побједу Младен Иванић Вукота Говедарицан и Јелена Тривић а и ти у савјету министара да заблисташ заслужио си. СвиЋе

ОДГОВОРИТЕ