Коруптивне афере Николе Шпирића

У протеклих 10 година потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић доводио се у везу с неколико криминалних и коруптивних афера на које је бх. правосуђе остало нијемо. Зато су реаговале Сједињене Америчке Државе те су Шпирића ставиле на црну листу, уводећи му санкције, као и његовој породици, и забрањујући му улазак у САД.

Босна и Херцеговина 11.09.2018 | 10:32
Коруптивне афере Николе Шпирића
У одлуци Стате Департмента се наводи да су санкције Шпирићу, који је и посланик у државном парламенту, уведене због дубоке умијешаности у корупцију.

"Шпирић је био инволвиран и остварио је бенефите од јавне корупције, укључујући прихватање користи у замјену за уплитања у јавне процесе за вријеме мандата посланика у Представничком дому у Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине", наводи се на страници Стате Департмента.

У образложењу се наводи да је Шпирић био укључен у значајну корупцију за вријеме мандата посланика у Представничком дому ПСБиХ. Афере на које подсјећамо у наставку су актуелне од 2008. године па у наредних неколико година. Шпирић је посланик тек у посљедњем и још увијек актуелном сазиву Представничког дома. У периоду од 2006. до 2014. обнашао је функцију предсједавајућег Савјетаминистара и министра финансија БиХ.

Каквим информацијама о коруптивној умијешаности Николе Шпирића у посљедње четири године располаже Стате Департмент, за сада није познато. У наставку подсјећамо на неке раније афере.

Коруптивне афере у којима се спомињао Никола Шпирић тешке су стотине хиљада евра, али је бх. правосуђе, осим стидљивих покретања истраге и хитрог обустављања истрага, остало нијемо.

Афера Ауди

Шпирић је 2009. године био кључна фигура афере "Ауди". Ради се о куповини службеног аутомобила за њега, гдје је цијена возила за само један дан необјашњиво порасла за 86.000 КМ.

Медији су већ 2008. године извијестили да је фирма Трансјуг из Доњег Жабара купила спорни аутомобил марке Ауди од фирме Брчко Гас за 133.233 КМ, да би га само дан послије продала Генералном секретаријату Савјета министара БиХ за невјероватних 219.900 КМ. Тадашњи замјеник Николе Шпирића Фуад Касумовић тврдио је да из оригиналних рачуна произилазе основе сумње да је буџет државних институција овом куповином оштећен за 86.667 КМ.

Такође, тих дана се нагађало и да је Никола Шпирић, након што му је наводно дојављено да ће се водити истрага о овом случају, наредио "преправљање" аутомобила како би се створио дојам да је Савјет министара БиХ стварно платило све што је приказано у фактури.

Ипак, 11. октобра 2013. године Тужилаштво БиХ обавијестило је СИПА-у о обустави истраге у овом предмету. Из Тужилаштва БиХ тада су казали да Шпирић никада није био предмет истраге у том предмету и да је испитан само у својству свједока.

Купио стан у Бечу "продајом књига"

Два пута је "вођена истрага" у случају куповине стана Николе Шпирића у Бечу. Наиме, СИПА је провјеравала Шпирићеве банковне трансакције из 2008. године, када се на његовим рачунима појавило више од 400 хиљада евра. Тим новцем Шпирић је купио стан у Бечу.

Почетком 2016. године тадашњи главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић је казао да је формиран предмет у вези с куповином стана Николе Шпирића, али је неколико мјесеци касније казао да истрага никада званично није ни отворена.

Међутим када је Гордана Тадић преузела позицију в. д. главног тужиоца поново се активирала прича о куповини стана. СИПА је тада покренула истрагу о утврђивању поријекла новца за куповину стана те је обављен и разговор са Шпирићем.

Он је тада казао како је новац који се налази на његовом рачуну (више од 400.000 евра) зарадио продајом књига и донација које је добио од пријатеља. Ни у том предмету Шпирић никада није одговарао.

Пријављен за непотизам

Николу Шпирића су пријављивали и за непотизам и несавјестан рад у служби. Наиме, бивши радник Фонда за повратак БиХ Ирина Ловрић је поднијела кривичну пријаву против Шпирића, зато што је као министар финансија и трезора дозволио исплату плаћа тадашњем директору Фонда за повратак БиХ Млађену Божовићу и након истека мандата.

Кривотворио извјештај

Шпирића су одређене колеге парламентарци оптужили да је као предсједавајући Заједничке комисије Парламентарне скупштине БиХ за надзор над Обавјештајно-безбједносном агенцијом (ОБА) БиХ упутио ОБА-и кривотворене документе са закључцима које чланови парламентарне комисије никада нису усвојили.

У оквиру првог измишљеног закључка, Шпирић наређује главном инспектору (не генералном директору ОБА) Дамиру Беванди да истражи да ли је било процедуралних грешака у поступку код завођења документа "Ушће" (повјерљива документација ОБА која се односила на праћење српских криминалаца у БиХ).

Осим овог непостојећег "закључка" Шпирић додаје још један непостојећи. И опет је задужио Дамира Беванду да истражи и комисији достави комплетну документацију "поводом представке М. Т.". Из истраге је поново изостављен генерални директор ОБА.

Све ово никада није било довољно бх. правосуђу за конкретнији потез, за оптужницу или нешто слично.

(БН/Клиx)

Коментари / 63

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

11.09.2018 08:36

ОВО СВИМА ТРЕБА ДА ОТВОРИ ОЦИ ,ЕВО АМЕРИКА НАС МОРА СТИТИТИ ОД НАСИХ ЛОПОВА ,ДОДИКА, СПИРИЦА ... АМЕРИКА И САВ СВИЈЕТ ВИДИ ДА ПОКРАДОСЕ СВЕ А МИ НЕ ВИДИМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАТО

11.09.2018 08:53

Додик је викао како су судови антисрпски само да их не би осудили због лоповлука !!!! А народ насо на ту причу и реч АНТИСРПСКИ !

Name

Шта То Спирић Говори,

11.09.2018 09:05

Прави патриот и родољуб ,свога народа и Земље"поштено би било да подиже и подупре ;домаћу потрошњу,,а он подупире Стране капиталисте'и огромни штету нанео домачем тргу !то исто важи и за Додика ;њега по изборима дати на бандеру ;за мислите педер заради. 3 миљарде. Мурска , или евра :народ гласује "само нека брише што пре и нађе мишију рупу.

Name

израелац

11.09.2018 09:15

Све ми видимо и знамо ал је неко на нивоу БиХ ускратио наша права грађана а то је ОХР и високи представник... они то гледају и ћуте а имају своје судије који ћутд.. све корумпирани шљам Европе дошао са нашим балканским шљамом да прави клмбинације уз помоћ руског шљама.. па сад Америка нас брани, још фали неко да се буни

Name

Ре Израелац

11.09.2018 10:01

Све си објаснио! Сад има ли снаге и воље да се ријеши проблем...

Name

Митриц Дејан Грицко

11.09.2018 10:13

Идемо у побједу!!! Идемоооо!! На најјаце!!

Name

бибиц

11.09.2018 11:11

Све Спиркетове паре су код Каје тако да само Кају треба стиснути и узети све Спира је одмах издувао

Name

ХОС

11.09.2018 11:15

Спирке перјаница српског друства,кладим се да це опет бити дрзавни парламентарац,јер Срби "србовање"стављају као приоритет свих приоритета.

Name

Питам????

11.09.2018 11:15

Прича се да је мали Давид нашо Додику 8 000 000 000 КМ или ЕУРА ( Осам Милијарди), не знам тачно. кажу "хакерски упао и нашао му на рачуну. Зна ли ико ишта о овоме, али да "Не лупа". Кажу да је некидан пуцао на Џамију син неког??? А и зна се име .....Гдје можемо добити одговоре?. Питам и припремам породицу за исељење, ако се ово на изборима не ријеши...Позззз.....

Name

Које његове књиге?

11.09.2018 11:26

Је ли она о становниству коју је преписао из завода за статистику Здравко Маријанац, па дописао и његово име. Или мозда ону коју је написао Вујо Вукмирица, па такодје дописао име овог дрварског цобанина и преваранта?

Name

Митриц Дејан Грицко

11.09.2018 12:06

Идемо у побједу!!! Идемо Спира!!!! На најјаце!!

Name

озна све дозна

11.09.2018 12:13

На џамију пуцао син Жељка Копање , његове су Независне новине , није кажу царе, него било у штампи, а ја прочито изјаву.Брзо се то некако повукло из новина.Каже да је прије тога био код бањалучког муфтије , а онда навратио у кафаницу , контам био закурузио па дошао да се докусури послије ту код Ферхадије и онако пијан случајно опалио , он или колега му.Каже био сам пијан, ал нисам националист. Ко зна шта је Давид знао и ја сам чуо нешто слично

Name

Јакаба

11.09.2018 08:38

400000€ мајко моја мила који су то бездусни клептомани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

11.09.2018 09:05

Како можете нападати таквог једног великог, највећег српског писца. Очекивао је лауреат , да буде кандидат за Нобелову награду а ви овако..Е сад ће отићи у дисиденте. па ће те плакати за њим.

Name

децко

11.09.2018 09:24

Клептоман краде све сто види и мозе дохватити без размисљања да ли.му то доноси некакву финанцијску корист -и обицно су то ситнице које ниста не вриједе! Клептомани су "мале маце" за ове разбојнике!

Name

Десант на Дрвар

11.09.2018 10:10

Опса Спирке, сад си усро мотку до краја! Питај Додика како иде даље у вези твоје каријере у СНСД-а, јер Додика је поцасни градјанин Дрвара.

Name

Мектић

11.09.2018 08:38

Поносни разбојник и пљачкаш,нећеш још дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2

11.09.2018 08:50

Само сипа и редом у затвор

Name

Може наслов

11.09.2018 11:59

САБРАНА ( НЕ ) ДЈЕЛА НИКОЛЕ ШПИРИЋА

Name

ТО ЗНАЈУ И ВРАБЦИ НА ГРАНИ

11.09.2018 08:39

Па кад му КРИМИНАЛИЗОВАН И МАФИЈАШКА ПАРТИЈА, ВЛАСТ И ИНСТИТУЦИЈЕ НЕЋЕ НИШТА....хоће НЕКО...нашо с НЕКО ко и њему и Доди стаде на жуљ... он ужасно боли..што због ОСУДЕ НАРОДА КОМЕ ЈЕ САДА СВЕ ЈАСНО, што због БРУКЕ КОЈА ЗАХВАТИ ОВУ НАШУ РС. Добро се УСЛИКАШМО ЗА СВИЈЕТ ОКО НАС ОД КОГА ТРАЖИМО ПОМОЋ...ЕВРОПА...ЕВРОПА је далеко од нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неписмени

11.09.2018 11:36

Науци палатализацију па онда курс описмењавања..

Name

Принцип

11.09.2018 08:40

Овај ми се Спириц никад није свиђао али посто је усао у овај еxклузивни клуб заједно са зеном и дјецом морам да признам да сам погријесио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА ЗА ДАВИДА

11.09.2018 08:40

ВИДЈЕТ ЦЕТЕ ВИ ЉУДИ МОЈИ СТА ЦЕ СЕ СВЕ ОТКРИТИ, СТА СУ СВЕ ПРОНЕВЈЕРИЛИ ОВИ КРИМИНАЛЦИ ИЗ СНСДа ,ПОСЛЕ ИЗБОРА. МНОГИ НЕЦЕ МОЦИ ВЈЕРОВАТИ. КАД ИМ СЕ ОДУЗМЕ СТО СУ ПОКРАЛИ РС ЦЕ ОДМАХ РИЈЕСИТИ ПОЛА ПРОБЛЕМА И ДУГОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трла Баба Лан

11.09.2018 08:41

Доказано је одавно да Спирке и његови марифетлуци иду од кромпира у временској прогнози до озбиљних криминалних радњи. Сад дио обавјестајне зајеенице из Београда масе с његовим кривотворинама не би ли помогли Додику,гледам оног несретног Тому Коваца којег су довели на хепи да избифла напамет о неким људима који раде у Сарајеву и да им етикету британских и америцких агената. А заборављамо како је било кад су се британци мијесали у БиХ и ког су избацили из транспортера и увели у владу а имо је 2 посланика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топс

11.09.2018 08:43

А колико му Каја даје на руке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х

11.09.2018 09:16

Питај бога колико добије на руку

Name

Поур

11.09.2018 08:43

Похапсити све у року 24 сата

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУДНИМО РЕАЛНИ

11.09.2018 08:58

ВРАНА ВРАНИ ОЧИ НЕ КОПА , СВИ СУ ПОЛИТИЧАРИ ИСТИ, ПОЛИЦИЈА, СУДСТВО , ТУЖИЛАШТВО СУ УВЕЗАНИ КО ЦРИЈЕВА СВАКО ДОБИЈА СВОЈЕ ДЕО, СТОГА НАРОДЕ - МАРВО ШУТИ И ТРПИ А ИЗБОРИ ---- ИСТИ ЈЕ К...Ц КО ЋЕ ДОЋИ САМО ОНАЈ НА ВРХУ ЗАГРАБИ ВИШЕ, ИСТИ СУ , ВИДИ ОВОГ ЗЛОЧИНЦА НЕМА ПАРТИЈЕ У КОЈОЈ СЕ НИЈЕ ВОДИО , НЕМА И СВИ ЗАНАЈУ ЗА ЊЕГОВ КРМИНИАЛ , НИКО ПРСТОМ НИЈЕ МРДНУО ,СТОГА НЕ ТУПИТЕ ЗУБЕ ИСПАДЕ ДА СУ АМЕРИ ОНИ КОЈИ НАС БРАНЕ ОД САМИХ СЕБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

11.09.2018 09:00

ЈА САМ ВЕЦ ПИСАО ДА МИ НИ ЗА СТА НИСМО СПОСОБНИ, ЗА МАЛО СЕ ПРОДАМО .. ЈЕДИНО НАС НОРМАЛНЕ ЉУДЕ СВИЈЕТ, АМЕРИКА, МЕДЈУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА, МОЗЕ СПАСИТИ ОД ОВИ ЛОПОВА И КРИМИНАЛАЦА НА ВЛАСТИ. ТО ЈЕ ВЕЦ 13 ГОДИНА ТОЛИКО УКОРИЈЕЊЕНО ДА САМО НЕКО СА ВАНА МОЗЕ ДА НАС СПАСИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

11.09.2018 10:42

Јос да нема запада,за насе лопове,они би направили Голи оток за сиротињу,Русије се друге јер пружа им утоцисте за њихов криминал,сваки криминалац ако га тразе,код нас РС,оде у Србију или Русију,колико насих људи ради и добива пензију са Запада,а колико из Русије,а Додик и лопови око њега везе немају са Православљем,

Name

Блмојград

11.09.2018 09:15

Сељачић из Дрвара

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕ ХЕ ХЕ

11.09.2018 10:18

Шта ће сад Стевандић и млади криминалац Амиџић другови чека вас иста судбина не пада ивер далеко од кладе а и букагије вам се смјеше

Name

ЕУ

11.09.2018 09:29

Ваљда це и ЕУ увести санкције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

11.09.2018 09:32

Лопов и лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyзq

11.09.2018 09:33

Ето због цега сметају Додику и СНСД-у СИПА и ОСА, због цега је пријетио да це их спријецити да дјелују на територији ПЦ-а. Цим нацују да се против њих воде истраге, одма се поцну фатати српства и своју угрозеност повезују са угрозености Српске, као да она не би постајало ако би неко њих похапсио за пљацку и убиства омладине ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.09.2018 10:26

Е то је разлог зашто се боје да не би нешто прешло у надлежност БиХ..Лакше је утицати на Тузилаштво РС него на Тужилаштво БиХ..Не да су ови други поштени него је теже наћи некога ко ће учествовати у тој цијелој ујдурми...треба више платити а овако се само окрене бр.тел. и нареди заустављање процеса...То је прави разлог...боли њих брига за српство...

Name

Деки

11.09.2018 09:35

Овај криминалац је промијенио све странке , док се није докопао секте , зване снсд , јер је схватио да је ту лова и не одмице се од ње . Схватио је да постојеца секта пљацка народ до бесвијести и да отима све сто се мозе отети , да унистава све сто се мозе унистити , али у таквој ситуацији највисе профитирају овакви ликови , а народу не остаје ниста и гле цуда он сматра да са тим цином брани Српски народ . Када би овај криминалац , а има их јос пуно и горих од њега , вратили само дио опљацканог ономе коме то и припада , а то је народ , не би нам требали никакви кредити , никакве стране инвестиције , народ ми могао зивјети сасвим солидно , радјала би се дјеца , био би ријесен проблем наталитета , не би људи напустали ове просторе , уосталом вецина је и отисла управо због оваквих ликова !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пик

11.09.2018 09:42

Бимал га је искесирао с великом ловом а услуга коју им је уцинио је милионска стета ,од ненаплацених царина,за БиХ која јос траје.Али,Бимал је у категорији страних инвеститора,цитај недодирљиви,и тај предмет нико није отварао до краја.То је сто се зна а сто се незна....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тезак

11.09.2018 09:54

Врло једноставно за тузиластво; провјерити све бенифиције Бимала на нивоу БХ и ту је лоповлук тј. Спирке лопина.

Name

Онако чух успут

11.09.2018 11:01

Негдје сам читао да је Бимал за двије године кеширао више од 100 милиона марака на конто неплаћања одређених царинских дажбина што им је омогућио шпирић.Код нас је обично 10 процената па рачунајте.

Name

Wаллер

11.09.2018 16:03

Тако је, озбиљна политицка мафија.Нису сигурно досли у БХ да помогну и наравно ту се Спирке уклопио као кец на једанаест.Све српски добротвори.Доста висе Спирица,Пинокија,Баја....

Name

Вупер

11.09.2018 09:53

Судови јесу антисрбски. Новиц. кад је био на целу сипе највисе је срба похапсено и судјено за ратни злоцин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Седи цовек

11.09.2018 10:03

Оа кад су СНСД и ХДЗ инструментакисали своје кадрове у систем правосудја и тузиластва и ста оцекиват.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диле

11.09.2018 11:31

Знам дасу лопови у СНСДу иХДЗу анико неспомиње Криминалце Мафијаша Изетбегговић који су на исти начин покрали БиХ

Name

Замрдај митре

11.09.2018 10:04

Дери Шпирке, Ал сад са обје руке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјунта бл

11.09.2018 10:35

Ја предлажем да власт Р. С. - а уведе контра мјере! Значи ударити их тамо гдје су најтањи и то забранити Трампу улазак у Српску и заледити му сву имовину што има овде. Само не треба дирати Помпеа, он ионако неће још дуго бити државни секретар, ако је вјеровати нашем нам прецједнику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

11.09.2018 10:37

Ово је прави пљацкарос радника и сељака,многи су оплакали његово цојство,прави харацлија

ОДГОВОРИТЕ
Name

инсајдер

11.09.2018 10:53

хттп://градски-инсајдер.блогспот.цом/2018/09/бања-лука-остала-без-400000-км-због.хтмл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооооооо

11.09.2018 10:55

МаМа ти Амери ста они знају сто је код њих Корупција,то је код нас Срба Врлина и успјех..јел тако Спирке..лопове ,лазове смраду..СРАМОТО СРПСКОГ РОДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жеља

11.09.2018 11:08

Ето шта ради правосуђе БИХ такво корумпирано правосуђе је бескорисно и безвезе постоји такво правосуђе треба укинути пошто је у корупцији невиђеној . Такво правосуђе које само србима доноси високе казне а друга 2 народа њихове крвнике ослобађа такво правосуђе које никад не подигне оптужнице против корупираних и криминализованије политичара и њихових јатака или их ослобађа одговорности као случај БОБАР БАНКА . А сад директорица ИРБРС и даље се бави криминалим радњама и богати се и ником неодговара. Докле СВЕ ТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

11.09.2018 11:21

Е овај кретен је највећи лопов, наравно послије лакташког.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жекли

11.09.2018 11:23

Шпирићу ЛОПОВЕ гдје си баш нашо да купујеш стан у Бечу за коруптивни новац и тамо се може одузети имовина стечена на криминални начин. Пишем ову поруку и гледам са двогледом твога шефа мафије Додига како се воза новим хеликоптером који је купио за свој крвав жуљ или му га купио ћаћа за кропир вјероватно оде по пијеваљку неку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо Јовиц

11.09.2018 11:28

Па ето тако. У овој дрзави немозе бити никад боље док долазе на власт људи који су нелегално досли до пар милиона марака. Треба поставити људе који непознају нити зеле милионе ,људе који нису обољели од неког нивоа . Ми нисмо свјестан народ да нисмо толико паметни. Ми да смо паметан народ правили бих Мерцедес небих Југо45. Ето гдјесмо добацили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жекли

11.09.2018 11:33

Шпирићу ЛОПОВЕ гдје си баш нашо да купујеш стан у Бечу за коруптивни новац и тамо се може одузети имовина стечена на криминални начин. Пишем ову поруку и гледам са двогледом твога шефа мафије Додига како се воза новим хеликоптером који је купио за свој крвав жуљ или му га купио ћаћа за кропир вјероватно оде по пијеваљку неку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

11.09.2018 11:34

Да ли стварно они мисле да су најпаметнији,да су сви глупи а они препаметни, да нико ишта невиди , да све што раде и чине је апсолутно исправно, да није потребно и другачије гледање на ствари, да није потребно ама баш ниским се консултовати око било чега.....дакле ово је апсолутно нестварно...јер овако болестан ум могу имати само патолошке личности којима је власт, медијска позорност, тапшање по рамену, хвалоспјеви, шатори и величање лика и дјела ...ово се лијечи на клиникама за психијатрију ! Чињенице су одавно познате , зарр мисле да ће вјечно трајати...па ето и да још једном побједе ...више неће моћи ни то ..и шта онда, па ни Хитлер није могао побјећи, а камо ли неко други...правда је спора али достижна; не заборавите ове чињенице ; -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=209НЗ4О__WY , -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=з81но_ВЕ1дц , - хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=YИЗxЈрцQта4 , - Чаушевићев исказ државним истражитељима; хттп://нап.ба/неw/вијест.пхп?ид=8813 , -Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је као предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ 2005. године потписао Закон о одбрани БиХ. - Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је у марту 2007. године БиХ потписао Споразум о размјени сигурносних информација са НАТО-ом према одлуци Вијећа министара БиХ, којим је предсједавао управо Шпирић. -Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је као предсједавајући Вијећа министара БиХ 2008. године потписао више докумената за интензивирање дијалога између БиХ и НАТО-а. -Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је Вијеће министара БиХ у његовом мандату са 47 закона пренијело надлежности са Републике Српске на БиХ. -Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је фалсифицирао закључке парламентарне комисије за надзор над Обавјештајно-сигурносном агенцијом како би заштитио од затвора оне који су фалсифицирали документе да је ОСА, тобоже, прислушкивала највише функционере Србије. Једини циљ овог фалсификата био је примитивни нагон да посвађа Савез за побједу са Србијом. -Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је купио луксузни стан у Бечу, а потом истакао да је тај стан купио од продаје књига. -Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је умијешан у аферу „Ауди“, којом је буџет државних институција оштећен за 86.667 КМ. -Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је свог актуелног шефа и предсједника Републике Српске називао "Златним љиљаном". Шпирић је издао Србе и Републику Српску, јер је у каријери промијенио пет странака и тиме показао да га једино интересирају моћ и новац. -Шпирић је издао Србе и Републику Српску када је само прије четири мјесеца клекнуо пред Бакира Изетбеговића, молећи га да му сина пребаци у ОСА центар у Бању Луку. -Шпирић је издао Србе и Републику Српску када се само прије мјесец у Парламенту БиХ клео да је он ''продржавни политичар''. -Шпирић је издао и Милорада Додика јер, упркос његовој забрани, и јавно и тајно сједи на канабама Америчке амбасаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жеља

11.09.2018 11:35

Ето шта ради правосуђе БИХ такво корумпирано правосуђе је бескорисно и безвезе постоји такво правосуђе треба укинути пошто је у корупцији невиђеној . Такво правосуђе које само србима доноси високе казне а друга 2 народа њихове крвнике ослобађа такво правосуђе које никад не подигне оптужнице против корупираних и криминализованије политичара и њихових јатака или их ослобађа одговорности као случај БОБАР БАНКА . А сад директорица ИРБРС и даље се бави криминалим радњама и богати се и ником неодговара. Докле СВЕ ТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репортер

11.09.2018 12:19

Па и било је крајње вријеме да се овог старог офуцалог перверзњака стави на листу, ето амери то учинише. Уффф, куд сад у јеку предизборне кампање, лелелеле.... Шта ће баја сад да каже ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

11.09.2018 12:26

Све је то тачно, али мени је већи проблем што ми имамо не Шпирића већ 1 001- ог "Шпирића"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суми д

11.09.2018 12:49

Ко мацем сеце ,од маца и гине.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

11.09.2018 13:18

Такав је и ДОДИК ЛУКАЦ ЦВИЈАНОВИЦКА И КОМПЛЕТ СНСД КАКО СУ МОГЛИ СТЕЦ ТОЛИКО ПАРА СА ОВИМ ПЛАТАМА ТО ПИТАЊЕ НИКО И НИКАДА НИЈЕ ПОСТАВИО ЗАТО СТО ТИ ЉУДИ КОЈИ СУ ЗАДУЗЕНИ ЗА ТЕ СТВАРИ СУ ДОБИЈАЛИ ОДРЕДЗЕНУ СУМУ НОВЦА ДА ЗАТВОРЕ УСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Критичар

11.09.2018 14:10

У којој је књижари продавао своје књиге или их је продавао на црно, што се опет сматра прекршајем? Баш ме занима колики је тираж његових књига, кад је толико популаран ,,писац,,?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пик

11.09.2018 16:06

Погледај у трафици и трази под "Алан Форд".

Name

Иван

11.09.2018 17:05

Казе Спириц САД га ставиле на црну листу јер он брани своју РС и свој Српски народ. Молим те немој нас тако висе бранити. Ја због таквих одох тамо гдје ме неце бранити ал цу имати зивот достојан цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ