"Не знам када ће бити оптужнице"

Желимир Лепир, главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, данас је казао да још не зна када ће бити подигнуте оптужнице против двојице полицајаца МУП-а РС, који су, како је раније речено, направили пропусте у истрази о смрти младог Бањалучанина Давида Драгичевића.

Република Српска 04.09.2018 | 13:26
"Не знам када ће бити оптужнице"
"Да ли ће то бити данас, сутра, прекосутра или неки други дан не знам и све ће се на вријеме знати", одговорио је Лепир на питање „Независних“ да ли ће и када бити подигнуте оптужнице.

Давор Драгичевић, отац страдалог Давида Драгичевића, је на синошњем окупљању на Тргу Крајине најавио да ће "двојица сутра бити ухапшена".

"Сутра очекујем да двојица буду ухапшена. Али, они су ситни. Ја идем до краја. Мени треба врх пирамиде, а зна се ко је на врху пирамиде", рекао је јуче Драгичевић на окупљању на Тргу Крајине  и поновио да ће ићи до краја "у потрази за истином и правдом".

(Независне)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Истина

04.09.2018 11:28

Зна се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАШ ЗАНИМЉИВО

04.09.2018 12:22

ГДЈЕ ЈЕ ЛУКАЧ ОН КАО ДО САДА И НИЈЕ ЗНАО ОД КУДА САД ТА ДВА ПОЛИЦАЈЦА МОРА СЕ НА НЕКОМ КОЛО СЛОМИТИ, КО ИХ ЈЕ ПОСЛАО ДА ЗАТАШКАЈУ И КО ИХ ДО САДА ЧУВА. ГДЈЕ СУ УБИЦЕ И САУЧЕСНИЦИ ЧИЈА ЈЕ ТО ГОСПОДА ОНИ СУ НАЈБИТНИЈИ. ИЗГЛЕДА ИСТИ СЦЕНАРИЈ КАД СУ ГОСПОДА ПРИЈАШЊА У УДЕСУ УБИЛИ МОМКА И ПОТУРИЛИ ОНУ БУДАЛУ ДА КАЖЕ ДА ЈЕ ОН. СТРАШНО ШТА СЕ ДЕШАВА.

Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

04.09.2018 12:54

Кад човјек падне на почетку студија, па ништа, ал кад падне пред пензијом онда је то велико. Лепиру пао си.

Name

Михајло

04.09.2018 15:13

Јао лептиру колике су ти уси??

Name

Скептик

04.09.2018 11:28

Јој Лептире, па знаш ти ишта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

04.09.2018 13:30

Зна, само њему расту уси од лази, до краја мандата има да буде као слониц Дамбо

Name

СВЕ СЕ ЗНА!!!

04.09.2018 11:43

"ЕКСПЕРТСКА ГРУПА АДВОКАТА" је режија, како да се што "ЧАСНИЈЕ" изађе из ПРОБЛЕМА?! Да је то тако, говори вођа тог тима-адвокат Д. ТОМИЋ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ све се зна!!!

04.09.2018 13:44

ИМАМОПравосуђе у земљи којом још влада “закон линча”! Тако је један “ДАВИД”, као опасан преседан који нас ослобађа одговорности за било какво нечињење и немар, поновно подсјетила РС колико су суци важни, односно још једном поткријепио чврст дојам о тому како имамо НАКАРАДНО И ЈАЛОВО ПРАВОСУЂЕ. Наравно да је оправдано пропитивати како то да се тај преседан догодио баш сиромашном и немоћном ДАВОРУ ДРАГИЧЕВИЋУ. Али то је питање за жалбено вијеће које ће о тому морати дати свој суд, а не може бити аргумент за оцјену општег стања у правосуђу. Горчину је изазвао и случај новинара Ковачевића, када поново отац налази палицу с којом су хтјели убити његовог сина. Па ни то није довољно правосуђу да родитељ поново траже ИСТИНУ И ПРАВДУ за своје дјете. Сваки родитељ дијели тај осјећај немоћи и суосјећа због те неправде, али суци имају писане законе према којима се требају РАВНАТИ И ПРАВЕДНО ПРОСУЂИВАТИ.. Слику о лошем правосуђу надопуњују и толико пута већ виђене представе којима почиње сваки велики процес уз сада предвидљив судски епилог. Ношени “законом линча” као некад на Дивљем западу, тражили су представу с моћницима РС какву су и добили, а кад је ДАВОР показао да има снаге и другачије судити, сав онај осветнички жар уперен на донедавно свима милог ДАВИДА промијенио је мету на његовог оца (плаћеника, сорошевца, рушитеља РС). Правосуђе већ с неколико примјера није тешко приказати најслабијом кариком у друштву. Али, осим уобичајених дефетистичких јадиковки о тешкој судбини која се надвила над јадан РС народ, осим изругивања с трећом влашћу у држави због неколико од милиона одлука колико их се годишње донесе, ни овај пут ни од политичара, аналитичара и медија сагласних у оцјени стања нисмо чули ама баш ниједну сувислу идеју што би требало учинити да се коначно нешто промијени. И, је ли проблем правосуђа баш и искључиво правосуђе? Да оно је то, јер огромна шапа кримининизоване Власти је на њему. НЕМА ВРДАЊА ИМА ДА РАДИТЕ КАКО ВАМ МОЋНИК У РС НАРЕДИ.

Name

Мало ли је...

04.09.2018 13:58

... што се до сада чекало. Сумњам да ће адвокатски тим који је у "игри", обзиром на њихову репутацију, учунити да правда буде задовљена у правом смислу.

Name

Ре мало ли је....

04.09.2018 15:39

Кад се дижу опаки, људи се крију, а кад пропадају, тад се множе праведници. Кад се опаки подигну, сватко се скри ва; а кад они пропадају, праведници се умножавају. Кад се високо подигну безбожници, скривају се људи; а кад пропадну, постају моћни праведници. Похлепник ЛЕПИР хрли за богатством, а не зна да ће га стићи оскудица, јад и биједа. Ову поруку би требао знати Лепир и његови послушници. Сад си предсједник суда ЛЕПИРУ а сутра ћеш бити нула. Онај који трчи за богатством као ти има зле очи што се види на слици ! Он не зна да ће се сиротиња оборити на њега. Ко се поузда у свој властити разум једна је будала; али ко се понаша у складу с мудрошћу тај ће бити спашен. ЛЕПИРУ СПАСА ТИ НЕМА ЈЕР СИ ТИ МУТИВОДА И ВАРАЛИЦА А НЕ ПОШТЕНИ СУДИЈА.

Name

Робин худ

04.09.2018 11:44

Незнанко, никад ниста не зна. Цека наредбе сефова пред којима дрхти као пицкетина. У правним дрзавама тузиоци су мудоње јаце од предсједника дрзаве, а код нас дупелизци и пиздурине,јајаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Октобар

04.09.2018 12:22

Ма цека се октобар и ако СНСД побиједи-све се ТРАЈНО ЗАМРЗАВА. Истина не (смије) треба да се сазна???

Name

Споменка

04.09.2018 12:26

Знас ли ти иста лоповцино стара. Ста цес ту метузалему кад ниста незнас. Мици се и уступи столицу постеним, вриједним и цеститим људима. Траг ти смрди од афера, крадја и лоповлука. Како те није стид изави пред овај народ. СОТОНО СТОЗЕ ПРАВДА А И ТВОЈА ОДГОВОРНОСТ.

Name

Стојимо ли сами?

05.09.2018 07:24

И ја мислим да чекају октобар, да виде хоће ли се извући СНСД на изборима. Једни говоре да само избори могу зауставити ово зло, само промјена власти на изборима, а други кажу дај боже да их и они смијене, казне и стрпа ју у затвор, јер то никад нико није урадио, па како ће сад. О боже драги, има ли наде да се промијени нешто и да будемо људи који поступају људски, праведно, одговорно??? Да ми је знати колико нас има да смо у стању стајати сами за нешто што зовемо истина и правда.

Name

Петар П.

04.09.2018 12:20

Главни тужилац у једном тужилаштву не ради на конкретним случајевима па наравно не зна. У Окружном тужилаштву у Бања Луци ради око 40 тужилаца, како да зна шта који ради. Немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

04.09.2018 12:31

Ста је ово ,какав је ово опскурни лик,сто се зове тузиоцем па јос и главним.Овај није способан да буде у савјету мз.Ниста не зна,ниста не ради и сто је најгоре ником не одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

04.09.2018 12:56

КАД ПОЛИЦАЈЦИ ПРОГОВОРЕ И ЊИМА ЈЕ ДОГОРЈЕЛО ДО НОКАТА.РАДИЛИ СУ ПО НАРЕЂЕЊУ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.09.2018 13:34

А шта ти уопште знаш сем оног шта ти се нареди да кажеш.Чекаш шефа да ти каже шта цеш реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

04.09.2018 14:05

Његова професија , онако како је он обавља, се не мозе звати - тузилац. Он је битанга која припада мафији.Од њега не треба оцекивати ниста јер је он једно велико ниста.

ОДГОВОРИТЕ