ЕУ осудила напад на Ковачевића

Европска унија оштро осуђује било какве пријетње и физичке нападе на новинаре и медијске слободе, те апелује на агенције за спровођење закона у БиХ да у потпуности истраже такве случајеве како би се осигурали безбједни услови рада за све новинаре, саопштено је из Уред специјалног представника ЕУ у БиХ.

Република Српска 27.08.2018 | 16:14
ЕУ осудила напад на Ковачевића
"Новинари морају бити у могућности да обављају свој посао потпуно безбједно у Босни и Херцеговини. Напади на медије, као у најновијем случају новинара Владимира Ковачевића, представљају кршења новинарских права, јер је њихова безбједност предуслов за слободу говора и слободу медија.

Европска унија оштро осуђује било какве пријетње и физичке нападе на новинаре и медијске слободе, те апелује на агенције за спровођење закона у БиХ да у потпуности истраже такве случајеве како би се осигурали безбједни услови рада за све новинаре.

У оквиру припрема Мишљења Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ, Европска унија, између осталог, разматра чињенице, укључујући како се институције у Босни и Херцеговини односе према говору мржње, нападу, пријетњама и позивањима на насиље, на и изван интернета.

Слобода изражавања, слобода медија и безбједност новинара представљају важне приоритете за Европску унију и, као дио копенхашких политичких критерија, су кључни аспекти процеса ЕУ интеграција земаља Западног Балкана, укључујући Босну и Херцеговину. Помно пратимо ова питања при оцјењивању спремности БиХ да се приближи Европској унији. Очекујемо пуну подршку свих власти у БиХ у остваривању ових политичких приоритета". каже се у саопштењу.

БН ТВ

 

 

 

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Име

27.08.2018 14:19

Па учините нешто помозите овим људима јер они нису сами способни да ураде промјене након овакве накарадно уредјене државе подијељене на три тора..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Додик ,

28.08.2018 14:08

Само може издати тако непремишљен налог ;за ликвидације ; шта да човек каже на то;. браво: ессесовче, браво.

Name

Wодолија

27.08.2018 14:40

Е ово вам је слобода медија у РС. ....изгледа да це и новинари ускоро пред Боску морати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

27.08.2018 14:55

Па ви би се јос и разграницили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.08.2018 16:32

Па то би било најбоље тако би најприје нестали а не би имали кога другога да кривимо. То би и за вас боље било ако сте бољи ви би остали. Мада ниста боље не би ни ви просли. Ако нас опет убиједе да требамо да ратујемо једни против других за ради неке заједницке дрзаве или некакве самосталности сами би зато били криви. Зато памет у главу и не губити оно сто имамо.

Name

Алан Форд

27.08.2018 15:12

Лицемјерна стара Европа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но 1

27.08.2018 16:14

А ћути на свеопшту пљачку...колики је његов % да ћути?

Name

Алан Форд

27.08.2018 15:14

То је онај исти норвески супак мераклија сто је акцизе на гориво заговарао. Од њега оцекивати објективност је наивно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има несто труло

27.08.2018 18:52

Он је Данац,други пут буди боље информисан кад будес писо коментаре.