ИРБ РС: Пласман био обезбијеђен

Поводом вијести која је објављена 8. 8. 2018. под насловом „Нови фијаско сумњивих ИРБ-ових кредита", на порталу "Цапитал. ба", а коју су преузели бројни медији, данас су се огласили из Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Република Српска 09.08.2018 | 16:00
ИРБ РС: Пласман био обезбијеђен
У демантију текста, ИРБ-а наводи:

"Пласман који спомиње према предузећу `Ледер` д.о.о Бијељина је био обезбијеђен, поред имовине предузећа и личном имовином власника правног лица Милана Лазаревића, која је вишеструко вреднија од имовине правног лица и на истој ИРБ РС има уписану хипотеку истог реда намирења са ХЕТА д.о.о. Сарајево у размјери 60% ИРБ РС и 40% ХЕТА. С циљем намирења заложних повјерилаца покренут је извршни поступак на наведеној имовини који је Рјешењем број 80 0 И 076070 16 И од 19.4.2016. године Основног суда у Бијељини дозвољен и који је у току.

Због тога није потпуна, а ни тачна информација да је ИРБ РС за наведени пласман намирена `само` средствима добијеним од продаје имовине у стечајном поступку, будући да са стечајним паралелно тече и извршни поступак за продају имовине, која је далеко веће вриједности од имовине која је чинила стечајну масу, тако да намирење ИРБ РС као заложног повјериоца још није окончано и не своди се само на намирење износа оствареног у стечајном поступку."

(ИРБ РС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гј

10.08.2018 02:24

УХ.УХ.УХ ЛОПОВИ.

ОДГОВОРИТЕ