Зворник славио Св. Петку Трнову

Служењем вечерње литургије у зворничкој цркви Светог Јована Крститеља, литијом кроз град и ломљењем славског колача на платоу љетне позорнице испред зграде "Касина", синоћ је обиљежена крсна слава Зворника - Света Петка Трнова.

Република Српска 09.08.2018 | 18:54
Зворник славио Св. Петку Трнову
Слава је прилика да се окупе чланови породице, родибна и пријатељи. Традиција није заобиђена ни синоћ, на дан када је Град Зворник прославио крсну славу, заштитиницу града Свету Петку Трнову.

Многобројни вјерници, на челу са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем, обиљежили су свети дан уз вечерњу службу у цркви Светог Јована Крститеља и ломљење славског колача.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је суграђанима славу. Пожелио је да се овај дан још дуго прославља у миру и слози.

Литију са иконом Свете Петке Трнове, која је прошла кроз град, предводио је његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије. Он је синоћ подсјетио Зворничане на то ко је била Света Петка Трнова и позвао вјернике на јединство и међусобно поштовање.

На споменику за 1.080 бораца, који су погинули у протеклом рату служен је помен и положени су вијенци.

У част славе града одржана је и Духовна академија на којој је бесједио глумац Тихомир Станић, а у музичком дијелу наступтило је Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гладни

09.08.2018 20:06

Јел Гладни био главни

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Гладнога,

10.08.2018 12:25

завежи њуску, уколико немаш ништа паметни је.

Name

Зијад

10.08.2018 18:05

За вријеме СФРЈ и Тите овоме је било мјесту у црквама а не на јавним мјестима.

ОДГОВОРИТЕ