Акција на Косову: Ухапшени Срби

Косовска полиција упала јутрос у два српска села у косовском поморављу, код Гњилана, при чему је ухапшено петоро Срба, јављају српски медији.

Регион 10.07.2018 | 11:30
Акција на Косову: Ухапшени Срби
Косовска полиција је данас саопштила да је у околини Гњилана ухапшено пет лица осумњичених да су, како се тврди, учествовала у активностима против уставног поретка и сигурности".

Како се наводи у саопштењу, косовска полиција истовремено демантује медијске наводе да је операција покренута против неких бивших припадника Косовских безбједносних снага.

Полицијска операција се наставља у сарадњи и координацији са правосудним органима, пише у кратком саопштењу.

РТС је раније јавио да су припадници специјалних снага косовске полиције упали у просторије Културно-просветног центра "Божидар Митровић Шандор" у Шилову, код Гњилана, и у тој акцији привели тројицу Срба.

Приведени су начелник Косовско-поморавског округа Радован Стојковић и директор филијале Националне службе за запошљавање у Гњилану Јован Денић, а приведен је и Ненад Стојановић (1974), запослен при Војсци Србије у Врању.

Према наводима житеља Шилова, појавило се најмање 10 полицијских џипова са тридесетак маскираних полицајаца наоружаних дугим цијевима. Новинарима је забрањено снимање догађаја.

Осим у њихове куће, наоружана полиција је са џиповима опколила, а затим и претресла поједине установе, односно просторије у којима се налазе канцеларије службе за запошљавање и начелника округа у месту Шилово.

Како јавља РТВ Плус, Стојановић је ухапшен јер је, наводно, вршио притисак на српске припаднике КСБ да напусте ту службу.

"Ово је одмазда што су сви чланови КСБ из Гњилана напустили ову службу у протеклих десетак дана", прича извор "Блица" са КиМ.

Овим поводом, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић одржаће конференцију за медије данас у подне.

Иначе, КСБ је прошле недеље напустило скоро тридесет припадника српске националности, и то махом из околине Гњилана. Униформу КСБ, прошле недјеље, у једном дану скинуло је осморо припадника, а затим још њих двадесеторо, и то тако што су поднијели колективне оставке, односно раскиде уговора и демобилизацију.

Каква ће бити до краја њихова судбина још је непознаница, јер ће се о њиховим захтјевима одлучивати у наредних шест мјесеци. До тада, Србија позива људе да се не прикључују КСБ, јер Албанци заправо желе да је трансформишу у војску Косова, док косовски политичари већ неко вријеме говоре о притиску који на њих врши Србија.

Извор: Тањуг

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Вучићу п.....

10.07.2018 09:38

Нећемо више никад дозволити да се Срби хапсе и прогоне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

серв Божији покорни

10.07.2018 10:04

Нико не сме да вас бије, сем косовске полиције :-)

Name

УДРИ БРАТСКИ ТО МОЗЕ

10.07.2018 10:57

Сјецам се БЛ. 92-93г. ноцних комбија и полиције страха и узас Свакоме се то десава па је нормално и Србима Није цудно на Косову али је цудно у РС гдје Додикова приватна гарда и приватна полиција а сви знамо ста ради " Србин на Србина"знаци то је неказњиво

Name

ВУЧИЋ

10.07.2018 09:48

ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ЗАМАЈАВАЊА СВОГА НАРОДА. ДОСТА ЈЕ ВИШЕ:КОВАЧА, ВУЧИЋА, ДОДИКА, ЂУРИЋА, ВУЛИНА, И ОСТАЛИХ КРЕТЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало Вуцицу

10.07.2018 09:49

Колико имас Сиптара по Србији!!! Одмах их сад приведи бар 50,јер нема ниједан да није несто згријесио

ОДГОВОРИТЕ
Name

тзв

10.07.2018 11:07

Ваљда 100 хахаха

Name

АВ

10.07.2018 09:51

Вучићев договор из Брисела па сад по турској одмара чова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

10.07.2018 10:05

Ајде Дудук, ти и Вуцко и браните србе. Или је и код вас, кер који лаје неуједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

10.07.2018 11:03

Вуциц прица овако онако лупета а људи обицни страдају, то се и нама десава док нам водзе лају по другима обицан цовјек страда и трпи матлетитања разна од свји и други народа,све је то исто по Босни, Хрваској и другим нам сусједним земљама, вазни су политицки појени ебо народ, народ је стока мозе трпити. нас је проблем не писменост, не толерација према другом и другацијем, кад то сватимо сви тад це бити боље свима до тад издрзи мавро ко вас ебе у тај болестан мозаг.Ако сам неког увредио извини те само сам стјео народним језиком то написати да ме сто висе народа разумије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

10.07.2018 16:59

Косово је држава,колико год се неко бунио.

ОДГОВОРИТЕ