Ко се воза јахтама Јадраном

Јадранским морем крстари пет јахти из БиХ. Њихови власници су Радончић, Багарић. . .

Регион 09.07.2018 | 22:25
Ко се воза јахтама Јадраном
И држављани БиХ су уписани у регистар као власници јахти у Црној Гори, а према званичним информацијама посједују пет јахти, од укупно 237 регистрованих у Црној Гори. 

Иако сасвим сигурно има и оних које се не воде на стварне власнике или плове под заставом Србије, према подацима Управе за поморску сигурност Црне Горе међу именима власника налази се и име лидера Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића, који у овој држави посједује јахту под именом “Аура 2”, пише Глас Српске.

Такође у Црној Гори своје јахте имају и Драган Видовић, Антонио Багарић те Радивоје Самарџић, који у свом посједу има двије – “Лејди Кети” и “Љупка”.

Иначе највећи број ових луксузних пловила налази се у власништву Руса (67) те држављана Србије (62) и Црне Горе (36), а својом јахтом у овом медитеранском морском рају, у нешто мањем броју, може се похвалити и један број грађана Албаније, Италије, Казахстана, САД, Чешке, Велике Британије, Украјине…

Тако под заставом Србије плови Мирослав Мишковић, један од најбогатијих људи са Балкана, али и Родољуб Драшковић, власник прехрамбеног концерна “Свислајон”, који је својој јахти дао упечатљиво име – “Лав Николај Тјодор”.

Своје јахте на Црногорском приморју имају и познати београдски адвокат Зденко Томанић, директор једне од највећих европских консултантских кућа у грађевинском менаџменту Бранислав Симовић, те Зоран Вукадиновић, власник компаније “Сто посто”.

На овом списку се налази и позната српска компанија “Маxим медиа” иза које се крију Милош и Ружица Крџић, власници Студија Б и неколико радио-станица у Србији.

Када су у питању црногорски и руски држављани, издваја се неколико имена. Ту прије свега треба поменути Бранка Вујошевића, некадашњег савјетника Мила Ђукановића, којег је италијанско правосуђе доводило у везу са шверцом цигарета, те Сергеја Бељаева, руског банкара, једног од актера афере “Панамски папири”.

Ипак, најзвучније на овом списку је име руског милијардера Михаила Прохорова, чије се богатство процјењује на више од осам милијарди долара.

Прохоров, који је иначе и један од сувласника кошаркашког клуба Брооклyн Нетс, у Црној Гори има регистровану јахту под именом “Зета”.

Посебно је интересантан податак да се не знају стварни власници једног броја ових луксузних пловила у Црној Гори. За чак 35 јахти наведено је да се налазе у власништву компанија које су регистроване у неком од пореских рајева – највише на Британским Дјевичанским острвима.

(Глас Српске)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Дј

09.07.2018 21:21

Знасе.косу.зато.је.народ.у.биједи.и.у.БХ.РС.ПЉАЦКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

09.07.2018 21:33

Срамота је да нас прецједник нема јахту у Црној Гори а ови гологузани имају. Треба народ да се организује и дарује паре за јахту насем драгом баји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.07.2018 22:12

Па да срамота је,треба увести 0,05 км акцизу на воду и за сљедеце љето ето јахте

Name

ре миско

10.07.2018 07:21

И ови твоји тајкуни из сдс исто требају по једну себи узети

Name

Има

10.07.2018 05:47

Има ли Слависа Круниц " Босанац" јахту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.07.2018 07:17

Има круниц, горан гас, онда газда центрума , дописите кога сам заборавио :)

Name

БОБА

10.07.2018 07:56

ШТА ЗА НАРОД ЗНАЧИ ПРИВАТНА ЈАХТА НИШТА У ОДНОСУ НА ПРИВАТНУ ДРЖАВУ .ОСУЂЕНИ СУ ОНИ КОЈИ СУ РАТОВАЛИ И СВАКИ ДАН ИХ ОСУЂУЈУ ДА БИ ПОЈЕДИНЦИ У ТАКВОЈ ДРЖАВИ МОРАЛНО И МАТРИЈАЛНО УБИЈАЛИ ОЈАЂЕНИ НАПАЋЕНИ,БОЛЕСНИ НАРОД. УВИЈЕК РАЗМИШЉАМ О ТИМ ЉУДИМА БИО ЈЕ РАТ,ПА ЈЕ РАЗУМЉИВО,АЛИ СВЕ ШТО СЕ ДЕШАВА У МИРУ КАО ШТО СЕ ДЕШАВАЛО У РАТУ ЈЕ НЕ НОРМАЛНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поморац

10.07.2018 19:41

У цјевоводу, испод шахта, плови моја браон јахта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

12.07.2018 21:21

Људи знају покоји овдје у америци има на. Стотине хиљада па нико се небуни.

ОДГОВОРИТЕ