А гдје друго, него у Бајерн!

Павар за 35. 000. 000 евра! Имају Баварци човека за везу! Француз је капарисан, долази и један од најталентованијих немачких нападача.

Фудбал 06.07.2018 | 14:00
А гдје друго, него у Бајерн!
Могу да мењају директоре, тренере, играче, не и навике. Челници Бајерна настављају политику обесмишљавања Бундеслиге, пошто су решили да „ћапе“ још један бисер светског фудбала и на Алијанц арену преселе – Бенџамина Павара.

Дефанзивац Штутгарта заблистао је на Мундијалу у Русији, игра стандардно (и добро), чак је постигао и спектакуларан гол у тријумфу над Аргентином, те је логично да је тражена роба на немачком и европском тржишту. Желели су га РБ Лајпциг, Борусија из Дортмунда, покушавао је и Пари Сен Жермен да искористи долазак Томаса Тухела и његов познавање прилика у Бундеслиги, међутим, није вредело. Баварци су толико моћни на пословном плану да су већ сад утабали пут ка реализацији трансфера који ће дефинитивно завршити у јуну 2019.

Не само да је ступио у контант са Швабама, него је с њима постигао прелиминарни споразум по коме ће довести 22-годишњег Француза за два прелазна рока. Цака је у томе што нови тренер Бајерна Нико Ковачне жели превише да тумба тим у првој сезони, све више информација упућује на закључак да ће Матс Хумелси Џером Боатенг чинити штоперски тандем и под његовим вођством, а да ће кад Боатенгу истекне уговор (2019) на његово место ускочити Павар, који је 80 одсто утакмица у дресу Штутгарта одиграо у срцу одбране, док успешно обавља задатке и на десном беку, где га користи Дидије Дешан.

Други значајан детаљ чини сазнање да је руководство Бајерна открило како у Павровом уговору постији излазна клаузула коју је могуће активирати тек у јуну 2019. Не пре тога. И да клуб који плати 35.000.000 евра наредног лета може да га добије.

„Павар је све актуелнији, посебно после суботње партије против Аргнтине. Многи европски врхунски клубови се интересују, али нећемо га овог лета продати ни за 50.000.000 евра. Сигурно ћемо га задржати. На почетку следеће сезоне ће сигурно прећи у један од осам најмоћнијих клубова Европе“, речи су Михаел Решкеа, спортског директора Штутгарта за данашње издање Спорт Билда.

Решке је од 2014. до 2017. био технички директор Бајерна и то је више него довољно да се посао најави, а конкуренција заплаши.

Како ли се сад осећа Фредерик Антонети који је 2016. рекао Паварду да „није калибар за Лил“?

Други бисер са немачких терена који ће, сигурно, пре или касње завршити на Алијанц арени је Јан Фјет Арп. У питању је 18-годишњи нападач Хамбургера, који је сматрао пониавајућом понуду Бавараца вредну 2.500.000 евра за омладинског репрезентативца. ХСВ захтева 8.000.000 евра, али Ули Хенес и Карл Хајнц Румениге немају план да толико плате тинејџера који ће им свакако стићи наредног лета. У том случају без обештећења.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар