3.000 полицајаца јури бјегунца

Више од 3. 000 полицајаца и жандарма је у потрази за одбјеглим затвореником Редоаном Фајдом, који је из затвора побјегао хеликоптером.

Свијет 02.07.2018 | 07:30
3.000 полицајаца јури бјегунца
Нешто послије 11:00 сати, три мушкарца у црном, наоружана калашњиковима, за које француски власти наводе да су командоси, појавила су се испред затвора у мјесту Рео, у париском региону, где је Фајд (46) издржавао 25-годишњу казну због убиства младе полицајке током оружане пљачке 2010. године, преносе француски медији.

Та три саучесника изашла су из хеликоптера, који је слетио у необезбијеђено затворско двориште. 



Они су извели Фајда из просторије за састанке, где је он у том тренутку разговарао са братом, и одвели га до хеликоптера, наводи "Фигаро", истичући да је бјекство трајало 10-ак минута. 

Шездесетак километара даље, између аеродрома Роаси и Бурже, бјегунац је изашао из хеликоптера и ушао у црни "меган", побјегавши у правцу аутопута, а потом је прешао у бели камионет, одакле му се губи траг. 

Иначе, пилота хеликоптера, инструктор летења, јутрос су узели за таоца саучесници бјегунца. 

Против Фајда је париско тужилаштво покренуло истрагу, а адвокат породице полицајке коју је бјегунац убио 2010. рекао је да је ријеч о "окорелом криминалцу који, када ријеши да изађе - изађе" и да ће се сада "вјероватно обрачунати са својим непријатељима". 

Француска министарка правде Никол Белубе изјавила је да су командоси који су омогућили данашње бјекство вјероватно користили дрон у припреми операције. 

Током бјекства осуђеника Фајда није нико повријеђен и нема талаца, саопштило је француско министарство правде, пренијела је агенција АП. 

Снимак тог "филмског" бјекства убрзо се појавио на друштвеним мрежама. 

Ово није први пут да Фајд "спектакуларно" побјегне - 2013. године је уз помоћ екплозије побјегао из затвора, а ухапшен је шест недеља касније у једном хотелу.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Како

02.07.2018 15:14

Додјосе до 3000 јајаца ? Па није Цолумбија вец Француска. Власт у Француској постаје смијесна. ????? ????? ????? ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

02.07.2018 15:27

Што би рек'о Радован ИИИ: 16000 полицајаца...

ОДГОВОРИТЕ