"Пијавица харала као на филму"

Олујни ветар погодио је данас Боку Которску, а у Херцег Новом пијавица је "закачила" Мељине, Поде и Каменаре где су највећа оштећења на кућама, објектима и стаблима.

Регион 09.06.2018 | 16:25
"Пијавица харала као на филму"
Како за "Блиц" прича М. Вукићевић, становник Херцег Новог, невреме које је погодило његов град било је "једно од најтежих непогода" које је видео.

- Мељине је изгледало као ратна зона, пијавица је протутњала као у филмовима и оставила страхоту иза себе. Потпуно је уништила локалну безнинску станицу, праоницу аутомобила и спортски балон, док је и локални универзитет претрпио штету.

Чак је и болница у Мељинама претрпела штету у виду сломљених прозора и пропалог крова. Од синоћ се чистио прилаз ка њој како би се пацијенти могли пребацивати. Било је просто невероватно видети шта природа може да уради за тако кратко време и хвала Богу да није било повређених - рекао нам је Вукићевић који иначе ради као новинар.
 
Он додаје да је неколико десетина грађана морало да се исели из својих домова.

- Заиста је било једно од најтежих невремена које задесиле Херцег Нови. Део који је најтеже погођен су Мељине и Каменари где је око 30 људи морало да се привремено исели јер су им кровови потпуно уништени.

Они су првенствено смештени у прихватилиште, одакле ће их спровести у хотеле док се не изврше потребне санације - додаје Вукићевић и напомиње да су санације на оштећеним објектима одмах почеле како би се штета санирала у најскоријем року.

Краткотрајно невреме које је синоћ захватило Тиват оштетило је и два мања авиона која су била паркирана на платформи Аеродрома Тиват.

Црногорски портали наводи да је реч о авионима тешким више од шест тона, што довољно говори о размерама невремена.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кик

09.06.2018 22:31

Хаарп то изазива.

ОДГОВОРИТЕ