Заштитите кожу љети

Свако годишње доба захтјева посебну његу коже лица и тела. По високим температурама долази до појачаног знојења, а кожа губи на влажности и сјају.  Зато је ово период када је од посебне важности да својој кожи посветите што више пажње и његујете је под надзором стручних лица.

Мода и љепота 08.06.2018 | 10:42
Заштитите кожу љети
Сунце И сунчеви зраци могу бити благотворни код бгојних здравствених проблема, ипак интензитет сунчевих зрака И ниво штетног зрачења из године у године су све већи те на сунце полако али сигурно гледамо с опрезом покушвајући да се заштитимо од штетних утицаја И спријечимо одрежене промјене на кожи. Оно што стручњаци предлажу је прије свега хидратација изнутра уносом веће количине течности, али И одговарајућом његом.

Уколико морате да се шминкате или користите шминку сваки дан препорука је да у љетним мјесецима бирате нешто лаганију.
Уколико ипак до одређених промјена на кожи дође могуће је елиминисати флеке И ублажити депигментацију, али за такве третмане треба причекати крај љета, каже козметичар Биљана Суботић.

Потрудите се да вам сунце И даље остане пријатељ. Сунчајте се умјерено, мажите кожу заштитиним кремамам покривајте главу шеширима или капама И ваша кожа ће вам бити захвална.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар