Видео - Хаос у Кијеву: Нападнути навијачи Ливерпула!

Хулигани напали навијаче Ливерпула у Кијеву! Неколико навијача Ливерпула дивљачки је напала група од око 20 хулигана у Кијеву, преносе енглески медији.  Инциденти на улицама главног града Украјине где се у суботу игра финале Лиге шампиона.

Фудбал 25.05.2018 | 12:00
Видео - Хаос у Кијеву: Нападнути навијачи Ливерпула!
Маскирани хулигани су напали Енглезе који су се опуштали у близини Олимпијском стадиона, где ће у суботу Реал Мадрид и Ливерпул играти финале Лиге шампиона.

Напад се догодио око 20:30 часова, а сведоци описују да су хулигани насрнули као "чопор паса".

Навијачи су заклон потражили у оближњем ресторану користећи столове као штит, након што су хулигани провалили кроз врата. 

"Јурили су нас са разбијеним флашама, стаклом и столицама повредивши неколицину. Било је застражујуће", каже 50-годишњи Џејсон Фрост, који је нападнут само неколико сати након што је дошао у Кијев.

Локална полиција је наводно ухапсила само двојицу нападача одговорних за насиље, а Енглези тврде да су везали лисицама чак и недужне навијаче Ливерпула.

Енглески медији наглашавају постојање неколико озлоглашених хулиганских група у главном граду Украјине, присталице локалних клубова Динама и ЦСКА који су десничарски настројени.

Ливерпул и Реал Мадрид су од УЕФА добили по 16.626 карата за своје навијаче на стадиону капацитета 70.000 места.

Међутим, за разлику од претходних финала ово се можда неће играти пред пуним трибинама, јер је пре неколико дана 2.000 Мадриђана вратило своје карте због вишеструког скока цена смештаја у Кијеву, а у четвртак је због гужве на кијевском аеродрому Бориспил је одгођено неколико чартер летова са око 1.000 навијача Ливерпула, који су плаћали карту и по 1.000 фунти.



Финале није ни почело, а већ имамо инциденте!

Британски "Мирор" ексклузивно јавља да је група навијача Ливерпула нападнута у једном ресторану у Кијеву, пред финале Лиге шампиона са Реал Мадридом, и то док су "мирно вечерали" око 20.30, преноси овај портал. 

Група маскираних хулигана је попут "чопора паса", пише овај лист, направила "заседу" за навијаче Ливерпула од којих су многи задобили повреде, посекотине...

Медији из Енглеске преносе да је двадесетак хулигана носило капуљаче и маске на којима је исцртана "лобања", а навијачи Ливерпула су покушавали да се бране користећи столове и столице из ресторана у који су дошли да вечерају.

Такође, наводи се да су били шокирани што је украјинска полиција ухапсила два изгредника.

Инциденти су дошли на око 48 сати пред меч сезоне у главном граду Украјине, а због овога се страхује да ће их тек бити и да навијачи "редса" више страхују од Украјинаца (и Руса) - него од навијача Реал Мадрида.

"Само смо вечерали, гледали своја посла. Дошао сам овде да гледам фудбал, не због оваквих ствари! Тек смо четири сата овде, а већ смо нападнути. Напали су нас као неки чопор вукова, било је застрашујуће", испричао је један нападнути навијач за Мирор.

Меч се игра у суботу од 20.45.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар