Не иде више овако са Донарумом!

ПСЖ и Ливерпул су једине опције, разлика је у 40. 000. 000 евра! Милан полако припрема терен за продају голмана.

Фудбал 19.05.2018 | 20:45
Не иде више овако са Донарумом!
Не иде више овако са Миланом и Ђанлуиђијем Донарумом... Најбоља опција за све је растанак и он ће највероватније уследити овог лета.

Росонери су после праве сапунице летос успшели да продуже уговор са талентованим голманом и добију битку са Мином Рајолом, али питање је ко ће добити рат на крају.

Донарума је изгубио поверење навијача, притисак на њега је постао огроман и све то утиче на екипу. Утисак је да се ствари више никада неће поправити и да је за све најбоље да млади чувар мреже напусти Сан Сиро. На претходном мечу у Бергаму, навијачи нису хтели да узму његов дрес за разлику од дресова осталих првотимаца. Млади голман је посрамљен таквим гестом ултраса. Полако схвата да је изгубио љубав и поверење навијача...

И у Милану су свесни да не иде овако и спремни су за разговоре о трансферу. Али опет улазе у клинч са Рајолом. Милан је спреман да прода Донаруму ако стигне понуда од 70.000.000 евра, али Рајола сматра да је то превише и жели да цена његовог клијента буде око 30.000.000 евра. Разлика у ставовима је огромна, али Росонерима на руку иде што Донарума има дугорочан уговор и што Рајола не може да их уцењује.

„Ако има заинтересованих клубова, они ће послати понуде и онда ћемо видети да ли су те понуде задовољавајуће. Донарума је будућност италијанског фудбала и вреди много. Познајемо ситуацију на тржишту и знамо која је његова цена. Нисмо у ситуацији да морамо да га продамо нити смо његову продају укалкулисали у буџет. Сачекаћемо и донети одлуку... То се односи на све играче. Потребни су нам фудбалери који желе да учествују у нашем пројекту. Људи који верују. Ако неки играч жели да оде, потребно је да нам то каже и да дође задовољавајућа понуда за њега. Донарума још није дошао да нам каже како жели да иде“, каже Миланов спортски директор МасимоМирабели.  

Тренутно се два клуба помињу као заинтересовани. Тачније, као једине опције. Јувентус је испао из трке јер Донарума не жели код њих, док Реал Мадрид не жели да има било какве везе са Рајолом и његовим клијентима. У игри су остали Пари Сен Жермен и Ливерпул. Оба тима траже голмана, с тим што је Ливерпулова прва мета Алисон из Роме. Међутим, Бразилац ће највероватније продужити уговор тако да и Донарума долази у обзир. Ипак, ПСЖ је врло вероватнија опција. Трап је на излазним вратима, а можда и Ареола који је такође Рајолин клијент. И прошлог лета су Свеци желели  Донаруму. Нудили су му 13.000.000 евра по сезони. Ипак, он је послушао породицу и продужио са Миланом.

Али сада ПСЖ има проблеме са финансијским фер-плејом и УЕФА мониториногм тако да није у ситуацији да за голмана издвоји новац који тражи Милан. Рајола ће морати да дође са дебелом понудом ако опет жели да се омрси масном провизијом...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар