Референт се враћа уредно на посао

Велимир Балабан, референт у Студентској служби Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци, тренутно је на годишњем одмору, саопштено је јуче на Универзитету у Бањалуци.

Република Српска 11.05.2018 | 09:48
Референт се враћа уредно на посао
Како су "Независне" већ писале, повратак Балабана са боловања очекиван је средином маја, а онда је отишао на годишњи одмор.

На којем радном мјесту ће се Балабан наћи након повратка са годишњег још се не зна.

"На састанку Ректорског колегијума, који је одржан 10. маја ове године, чланови Колегијума су информисани о активностима на овом случају", навели су јуче у Универзитету.

Подсјетили су да је Ректорски колегијум на састанку одржаном 7. маја разматрао промјену радног мјеста за Велимира Балабана.

Истакли су да је предложено да се Балабан премјести на неко друго радно мјесто на Универзитету на којем неће бити у директном контакту са студентима.

Подсјећамо, Велимира Балабана, познатог по афери "пољубац референт", студентице су оптужиле за сексуално узнемиравање, након чега је против њега поднесена кривична пријава и покренут дисциплински поступак, а Балабан је од почетка афере на боловању. Подсјећамо, ова афера је у фокус јавности доспјела крајем октобра прошле године.

Дисциплинска комисија је Балабану изрекла новчану казну у висини од 20 одсто од нето плате радника у трајању од три мјесеца.

На Технолошком факултету у Бањалуци јуче су подсјетили да је Балабан и прије двије године лакше повриједио радне обавезе, те да су му изрекли дисциплинску мјеру писменог упозорења.

"И тада, прије двије године, предложили смо да се Велимир Балабан распореди на друго радно мјесто, на којем су контакти са студентима потпуно искључени, а исто је предложено и сада", саопштили су на овом факултету.

Са Технолошког факултета су додали да о прераспоређивању радника на Универзитету у Бањалуци одлучује ректор Универзитета.

Балабан када смо га недавно позвали није желио да коментарише читаву ситуацију.

Студенти су огорчени посљедњом одлуком дисциплинске комисије, те су казали да се надају да се Балабан, ипак, на крају неће вратити на Технолошки факултет, те да неће имати контакт са студентима.

Истрагу у случају Велимира Балабана води Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

(Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Немоћ

11.05.2018 08:13

Балабан је за дисциплински поступак ангажовао колико знам адвокате па су се ови препали да му дају отказ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студенат Борко

11.05.2018 09:14

Уцио сам недавно у парку на клупи,и присао ми да одмори,прица по прица и стаде ме диркати испод пупка...приносеци усне да ме пољуби,а ја млад,зелен,бјез колко ме ноге носе...опасан тип неки...,ја ,јос реце "свугде му је боље нег у гацице". Отказзззз....

Name

Бања Лука

11.05.2018 09:32

Ајд Борко не сери.

Name

ја сам

11.05.2018 08:15

Ма да ,дајте му плату а да ниста не ради. Ово је за цисти одказ. Имао је вец опомену за слицан слуцај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мг трејд

11.05.2018 08:26

Ко нема знање и Паре да плати диплому,нуди сто има то јест тијело.Тако је од рата до сад у РС.Бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

11.05.2018 08:31

Јесу га казнили у пм. Тебали су га остранити из те високо школске установе. Али такво нам је судство, да се само сротиња кажњава а гузоње раде шта им је воља, дају пољубце, краду ли краду. Наравно све је то у спрези са СНСД власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.05.2018 08:50

&ребали су га послати пола године на Туњице или Фочу да у купаоници подиже сапун.

Name

СТИХОКЛЕПАЦ

11.05.2018 08:41

..бемте,..бемте, студентски референте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изузеце

11.05.2018 09:51

Засто новинари нису копали дубље по цитавој овој прици, па да се сазна права истина, ко је од студената узео колико лове да ово све исценира?Гдје је нестао Ратко Савиц??И засто не питате те своје изворе о цему је уствари био дисциплински поступак??Засто не тразите копију записника па да видите да је јавност обманута и да појма нема ово о цему се писе?????

ОДГОВОРИТЕ