Бекалијевом клубу полако ''стежу омчу''!

Адвокати Стеауе траже од Уефе да избаци ФЦСБ из свих такмичења, што би у крајњем случају одговарало и српским екипама.

Фудбал 10.05.2018 | 15:00
Бекалијевом клубу полако ''стежу омчу''!
Тужна је судбина источноевропског фудбала након рушења комунизма. Камен на камену није остао, посебно у мањим земљама као што је наша.

Оно што су некада били једни од најјачих клубова Европе, чак и шампиони сада су тек трећа или четврта континентална дивизија која не може ни да дође више у додир са еллитом попут Реал Мадрида, Бајерна, Барселоне... А за све то су "криви" Стеауа и Црвена звезда што су се "дрзнли" да освоје Куп шампиона и тако натерају најмоћније људе европског фудбала да направе Лигу шампиона. Ма како деловало атрактивно то такмичење, оно више не поштује ни рођени назив, па како причати о нечему другом.

Но, тема није "како су нам заувек отели Ушатог" већ баш Стеауа која је пре 32 године савладала Барселону (можете ли тако нешто сада да замислите!) и покорила Европу. Ветрови промена су потом помели некада један од најбољих клубова Старог континента пред којим су сви дрхтали. Понос Чаушескуове Румуније у међувремену је некако дошао у руке класичног "победника приватизације", тајкуна Ђиђија Бекалија. Он је пре неколико година завршио у затвору, а потом су му коначно и узели назад чувени клуб и вратили је војсци. Оригинална Стауа се сада бори у нижим лигама, док је Бекали преименовао свој клуб у ФЦСБ и наставио као да се ништа није догодило.

Чини се међутим да је и томе дошао крај пошто су адвокати Стауе затражили од УЕФА-а да одмах избаце ФЦСБ из свих такмичења. Прича се по Румунији да ће захтев бити прихваћен, што би могло да утиче и на статус наших клубова у континенталним такмичењима. А пошто су наши суседи некако успели да изграде, буквално на рушевинама, пристојан правни систем полако се ослобађају терета транзиције, па ће и ову ситуацију највероватније онако како грађанима највише одговара. А, богами и нашим најјачим клубовима који делом и даље живе живот између капитализма и социјализма. Али, доћи ће време и за њих...

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар