Нема препрека за сарадњу градова

Потребно је успоставити јачу сарадњу између Бијељине и Бањалуке, као два највећа града у Републици Српској, поручио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић гостујући у „Дневнику 2“ БН телевизије.

Република Српска 16.04.2018 | 20:24
Нема препрека за сарадњу градова
Поводом данашњег састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић оцијенио је да је потребно унаприједити сарадњу између градова, те преписати добре праксе.

Сасвим је нормално да се воде разговори између два највећа града у Републици Српској. Скоро 30% становништва Републике Српске је везано за Бањалуку и Бијељину. Разговарали смо о томе како ко рјешава локалне проблеме. Ово су врло озбиљни послови – од инфраструктуре, јавних набавки итд. тако да су наши сарадници имали прилику да разговарају међусобно свако у свом сектору.

Разговарали смо и о неким надлежностима које се тичу локалне самоуправе. Врло нам је важно да преузмемо контролу у наплати пореза на непокретности које сада ради Пореска управа, а ускоро би то требало да преузму градови. Разговарали смо и о томе да би у наредном периоду требало да радимо на томе да постанемо самоодрживи“, казао је Радојичић.



Бањалука и Бијељина ће ове године имати улагања у инфраструктурне пројекте, што ће допринијети даљем развоју ова два града.

Мене никада није било срамота ни питати, а ни преписати нешто што је добро од некога ко добро ради. Мислим да су у Бијељини неке ствари у финансијама рађене добро. Они су се интересовали за наш пројекат за дјечија игралишта. Бијељина је рјешавала проблем канализације и гасификације. Бањалука је рјешавала топлану. И једни, и други имамо искуства у јавно-приватном партнерству. Такође, заједничке су нам и примједбе на тежак законски оквир и имамо потребу да се то мијења. Требало би да имамо заједничи став према републичком нивоу и законодавству јер очекујемо доста нових закона“.

Сарадња два највећа града у Српској биће корисна, каже Радојичић.

Не устручавамо се да пренесемо оно што је добро. Данас су моји сарадници чули неке добре ствари. Надам се да ће их пресликати из Бијељине, а мислим да је то случај и са друге стране“, казао је он.

Радојичић истиче да супротстављене политичке опције нису препрека сарадњи.

Не би смјело да буде препрека. Поготово што су локалне заједнице веома практична ствар. Ту је мање високе политике. Нас грађани питају за водовод, за школу, и ту су ствари врло конкретне. Или их рјешавате или не. Наша сарадња може бити проблем за некога, али ја не видим проблем у томе да колега Мићић и ја или наше локалне заједнице могу ефикасно сарађивати“, поручио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић гостујући у „Дневнику 2“ БН телевизије.



(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Борац

16.04.2018 19:11

Ово је доказ да је расуло почело у СНСД-у. Овај се усудио доћи у БН и поред милине забране. Ваљда је свима јасно да су стварно готови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленце

16.04.2018 20:27

Миленце татино пиленце,готово.Нема више.Радојичићу капа доле.Он можда и понајбоље зна шта је тортура Жељке и Милокрада.Издржао и дочекао својих пет минута.Склањај се од тих и такви Игоре.СзП је кућа за тебе.

Name

А Приједор

16.04.2018 20:30

А гдје се изгубио мој Приједор све са Павићем,некада смо ми били и по величини и по народу други град у Републици Српској,шта се десило после владавине Павића и днс-а сами видите,народ одселио,старци остали,и само се чека да се град прогласи општином.

Name

МА да не повјерујеш

16.04.2018 20:32

То ме не занима Ал ме занима шта је оправдање за необраћање оноликој маси људи на тргу града Бања Лука? Људски.са бар двије реченице, нпр.: Размијемо вашу забринутост, али органи још увијек раде свој посао.Будите стрпљиви,. .. Да ли су ти људи НЕВИДЉИВИ, сунце ти пољубим?!?!

Name

Радојичић

16.04.2018 20:43

Радојичић све зна,и он чека промјене,тешко је сам против толике криминално-политичке хоботнице Додик-Шпирић-Цвијановић-Кошраца-Шкрбић.Још ће се видјети шта ће бити.

Name

Он је

17.04.2018 06:55

Кукавиције јаје које вам потура Додик. Ја њему ниста не вјерујем .Сваки пут пред изборе он глуми постење и кад га бас треба показат онда се подметне под додика и слуса све ста доодик зели то и ради. Цовјек који пљуне па олизе је најгори цовјек уствари зло у људском облику. Ниста му не вјеруј те.

Name

Д

16.04.2018 19:15

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

16.04.2018 23:58

БРАВО ИГОРЕ, БРАВО ИГОРЕ !!!!... ИМАШ ПОДРШКУ ЗА РАЗУМНУ ПОЛИТИКУ. ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА ПОСТАНЕШ ПРАВИ ЛИДЕР И ШЕФ СНСД-а. СЈЕДИ СА ГОВЕДАРИЦОМ И ДОГОВОРИ СЕ. ТИ НЕМАШ ХИПОТЕКА. ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА ПОШТЕНО КРЕНЕМО НАПРИЈЕД.

Name

Ре

17.04.2018 12:07

Еко топлан,Рупа,рег планови,фактуре,банке и постотак, нема хипотека а све за годну дана.

Name

није_битно

16.04.2018 20:42

Каква сарадња, аутом Бањалука Бијељина треба 4 сата, у ствари брзе је ако се иде преко Хрватске, мислим смијесно. Људи касните 20 година, гледам вас на ТВ-у све исте јос од дана кад сам возио бицикл са тоцкицима, а сад ми је брада посједила. Нема висе користи ни од аутопутева и ово сто сте направили празно је. Људи, сви одосе, задњих годину дана није ми ни један дан просао да не сретнем неког познаника који ми казе да оде. Крај је, скините се висе са празним прицама. И нисам процитао текст и уопсте ме не занима да цитам. За 10 година прицацете исто само коме????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доцкан

16.04.2018 21:07

Ево опет Додиковог човјека наглашвм Додиковог покушавате представити као алтернативу. Па човјек у животу никад ништа није радио. Само политичарио и шупљу причу просипао. И доношењем закона у нсрс омогућавао да будемо ту где смо. А та питања и одговоре не чусмо овдје. Представили сте га као некиг ко 20 година не учествује у пљачки овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре доцкан

17.04.2018 12:05

Зато се накрао за ову годину владања Блуком.Еко топлана,Дупа,Рег.планови ,Фактуре извођачима радова, пинка за кредите од банака итд. Овај је гори од свих других мафијаша.

Name

МОРЖ

16.04.2018 21:13

ОВО ИЗ ДАЛЕКА ИЛИ МИРИСЕ ИЛИ ЦЕ ДА ЗАСМРДИ. УКОЛИКО ДОДЈЕ ДО ПЕРСОНАЛНИХ ПРОМЈЕНА У СТРАНКАМА, СНСД И СДС ВЕЦ ПРАВЕ МОСТ МОГУЦЕ КОАЛИЦИЈЕ. ДА ЛИ СУ ТОГА СВЈЕСНИ ЊИХОВИ КОАЛИЦИОНИ ПАРТНЕРИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

баук

16.04.2018 21:44

Ви сте Игоре нада! Бањалука је велико градилисте први пут послије рата, народ то види и цијени. Свака цаст вама и васем тиму. Подрска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре баук

17.04.2018 12:02

Шта причаш глупости најгору је од постанка Блуке. Задужио је Блуку за годину дана 30 милиона КМ и потрошио на криминални пројелат Еко топлане.А кружне токове раде наши Днс директори и источни транзит све раде Путеви РС. Крадојичић је шминкерај а истина је катастрофална.

Name

??

16.04.2018 22:22

О каквом јавно -приватном партнерству причаш јадо кад у цијелој Републици нема два примјера јавно-приватног партнерства, а нека ме неко демантује примјером !!! Једино ЈПП које познајеш је “народски речено” моја сикира твоја шума”. Па погазио си све Републичке законе за топлану и још то наводиш као примјер... чега се паметан стиди...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.ЛУКА

16.04.2018 22:53

Хоће ли ти Игоре ватрогасци прати улице ноћу.Срам те било,продали сте ЧИСТОЋУ за ситне паре Мркоњићком клану,сад би преко грбаче тих момака да нешто као уштедите.Ватрогасци су високо поштовани у свјету,упамти то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

17.04.2018 00:51

Реално овдје у позадини има нешто што се ваља укључујући и долазак Радојичића на БН, јер Бањалука и Бијељина су као, Бањалука и Беч, небо и земља по уређености, и неупоредиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

17.04.2018 05:13

Веома опасан и арогантан цовек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старцевица А

17.04.2018 06:14

Само Радојичић и Талић какав СНСД какав СЗП.

ОДГОВОРИТЕ