На Тргу поручили: “Доста усташтва“!

На Тргу бана Јелачића у Загребу данас је групу црнокошуљаша дочекао контрамитиниг на којем су окупљени носили транпарент "Доста је усташтва".

Регион 08.04.2018 | 15:38
На Тргу поручили: “Доста усташтва“!
Окупљени на контрапротесту су викањем и сиренама ометали екстремисте који су узвикивали "Хрватска није секуларна, поздрав Трампу!". 

Међу окупљенима на контрамитингу били су и чланови форума младих СДП-а, наводи портал "Индекс". 

Четрдесетак десничара обучених у црно марширали су центром Загреба носећи слику америчког предсједника Доналда Трампа и бијелу заставу са прецртаним симболом ЕУ. 

Њихово окупљање обезбјеђује полиција, која је пратила десничаре са неколико аутомобила. 

Дражен Келеминец, предсједник Аутохтоне Хрватске странке, која је организатор скупа, рекао је да ће забранити Истанбулску конвенцију, те истакао да ова странка даје подршку Трампу. 

"Ово није секуларна држава него католичка", викао је Келеминец пред окупљеним десничарима и окупљенима на контрамитингу. 

Један од организатора марша је и "Клуб Хрватских домољубних снага". 

Након перформанса на Тргу бана Јелачића, десничари су се упутили према гробу Анте Старчевића у загребачким Шестинама.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

08.04.2018 14:27

Чуј полиција обезбјеђивала скуп...зар то полиција није требала забранити,ако је по протоколу најављено све шта ће бити садржај скупа..Видите ли Срби како се бори за своја права..исто овако се може и рјешити случај убиства овог момка из Бањалуке или нејасноће око 100-ина милиона нејасних несталих марака..или пак оно најважније подршка Дану Републике

ОДГОВОРИТЕ