Дан ослобођења општине Пале

На данашњи дан 1945. године, Пале су ослобођене од фашистичко-усташке окупације. Почаст стадалим данас су одали припадници СУБНОР-а, потомци бораца Народно-ослободилачког рата и  руководство општине Пале.

Република Српска 03.04.2018 | 21:25
Дан ослобођења општине Пале
За све становнике Пала данашњи датум 3. април је историјски дан. Полагањем вијенаца на споменик народног хероја Милана Симовића и свих погинулих у Другом свјетском рату одата је пошта страдалим и настављено његовање традиције ослободилачких ратова 20-ог вијека.

''Са подручја општине Пале 575 бораца учествовало је у Народно-ослободилачком рату, а 24 су погинула'',каже секретар СУБНОР-а Пале Томо Терзић и додаје да данас нажалост више нема живих учесника НОР-а.Потомци бораца НОБ-а сваке године окупе се да одају почаст својим прецима.

Данас је на гроб свога стрица, народног хероја Милана Симовића, вијенац положила Јела Симовић-Солдо а са њом и њена унука која живи у Лондону.

''Трудим се да својој дјеци и унуцима пренесем породичну историју. Ми Симовићи смо много дали за слободу народа и у прошлом, али и у овом посљедњем Отаџбинском рату'', каже Јела.

Почаст херојима Другог свјетског рата одали су и представници руководства општине Пале и истакли како је њихова, али и обавеза свих становника Пала, да његују традицију и успомену, те да достојанствено обиљеже значајне датуме ослободилачких ратова.БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

музиме

03.04.2018 21:37

Пале су ослободили народи а не само један народ. У партизанима су били сви народи. Сваки циго свога коња фали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

04.04.2018 08:30

Откуд болан само ми срби ослободили није никог другог било.

Name

Војо

04.04.2018 10:11

Ста казу србска цаст и равногци с дугим брадама сад????

Name

ре војо

04.04.2018 11:29

Сви кажу да би ти волио да се зовеш Војо, али шта ћеш, ниси ти крив, крив ти је пранђед.....