Вјетар направио велику штету

На подручју Сребренице и Братунца олујни вјетар причинио је знатну материјалну штету на објектима, воћњацима и електро-мрежи.

Република Српска 01.04.2018 | 10:21
Вјетар направио велику штету
Снажан вјетар, који је јуче у поподневним и вечерњим часовима захватио Сребреницу и Братунац, носио је цријепове и дијелове кровова са многих кућа и других објеката. 

Штете су причињене у малињацима и другим воћњацима и шумама у којима је вјетар ломио и кидао дрвеће, затим у пољопривреди и на електро-мрежи. 

Снажан вјетар који је неколико часова бјеснио на овом подручју поломио је многе ограде, уништио пластенике, а дошло је до кидања електро-мреже и стубова, па је више села остало без напајања електричном енергијом. 

У Сребреници је вјетар потпуно почупао и скинуо лимени кров са једног угоститељског објекта, а према снимцима и објавама на друштвеним мрежама, сличних штета на објектима било је у сребреничким мјесним заједницама Вијогор и Скелани, као и у неким братуначким селима. 

Усљед снажног вјетра дошло је до ширења пожара из њива у којима су власници палили коров. Пожар је захватио велику шумску површину изнад села Хрнчићи у братуначкој мјесној заједници Коњевић Поље. 

Ниски пожар се брзо ширио шумом захватајући суво лишће и коров. 

Ватрогасци су изашли на терен, али су били немоћни да нешто ураде на неприступачном терену и при невјероватно брзом ширењу пожара, који је угасила киша која је пала око 22.00 часа. Пожар није изазвао штету, јер захватио само коров и лишће. 

Причињене штете од јучерашњег вјетра накнадно ће бити утврђена. 

Из сребреничке "Електродистрибуције" саопштено је да због оштећења нису у функцији далеководи Зелени Јадар-Осмаче, затим Поточари-Сребреница, Поточари-Шушњари, па је без струје дио урбаног дијела Сребренице, те неколико сребреничких и братуначких села. 

Радници овог предузећа су на терену и раде на отклањању кварова. 

Телефонске везе функционишу отежано и долази до повремених прекида, док је водоснабдијевање на подручју ове двије општине уредно.

Осим у Сребреници и Братунцу вјетар је направио хаос и у Бањалуци и Зеници, као и у Сарајеву гдје је пала скела на згради Предсједништва БиХ.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сателит

01.04.2018 09:54

Да није то тај сателит који је требао погодити Балкан тј Босну измедју суботе на недељу који је Кина најавила. Рекли су да це бити у облику кисе .

ОДГОВОРИТЕ