"Не одустајемо од борбе за истину”

Десетине грађана Бањалуке, међу којима је највише младих и дјеце нијемо су се уписивали у књигу жалости посвећеној Давиду Драгичевићу. Настављен је и данас протест под слоганом “Правда за Давида-Стоп некажњеним убиствима у Бањалуци”. Отац се захвалио још једном због подршке.

Република Српска 31.03.2018 | 20:53
"Не одустајемо од борбе за истину”
– За сада се још увијек скупљамо на овом мјесту. Нема никакве политике,никаквих коментара – навео је отац Давида.

Додао је да се нико не именује, да се не увлачи политика.

– Ниједну званичну информацију немам. Ни један налаз обдукциони. Тражим да ми се објави датум и вријеме смрти мог дјетета- затражио је отац поновивши да нема политике и како нема одвојених група.

– Одговорно тврдимо и мајка и ја да ниједан званични документ нисмо добили. Имам правни тим- додао је Дарко отац покојног младића.

Окупљенима се обратила и Давидова сестра.



– Мој брат је био свемир. Није могао да трпи неправду и неистину. Морамо да зауставимо ово због нас и наше дјеце. Давид није био наркоман, ни лопов. Бањалуко, шта ти је Бањалуко пробуди се – изјавила је сестра.

Друга Давидова сестра истакла да захтјевају истину за коју се Давид борио.

– Он је био мој Никола Тесла, јер је освијетљавао сваки тренутак мог живота. Јуче је то био Давид, данас то могу бити ја, а сутра ти- изјавила је сестра Емилија.

Отац: “Рачуни су транспарентни”

Другар из школе је поновио да Давид није био криминалац и да се није сам убио јер је волио свој живот.

Отац Дарко је подсјетио да је отворио два рачуна и да су оба транспарентна и да се увијек може провјерити колико је новца на њему.

Рекао је да му се не доносе паре на руке, није гледао колико пара на рачуну има али их има доста.

Позвао је на достојанствено окупљање, а он почиње борбу од прве званичне информације.



Здравствени радник који се није представио за говорницом, изјавио је да је пракса у здравству да сваки човјек који умире природном смрћу да долази мртвозорник који потврђује вријеме смрти што овдје није био случајно те да се нешто крије.

На протесте је дошао и младић из Травника.

– Познавао сам Давида. Ово се није смијело десити у Бањалуци. Ово је први овакав протест за једно убиство, а било их је – рекао је он.



(БН/Српскаинфо)

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Демагог

31.03.2018 19:01

Предсједник Додик је посјетио породицу несрећног младића и изјавио саучешће а након пар дана у башти некаквогкафића даје изјаву како му је доста више галаме око овог случаја. Да Бог сачува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПТА ЈЕ С" МОЗГОМ=

31.03.2018 19:09

Побио би он овај окупљени народ,у овој републици је истина за ову црвену багру само што Рудоња каже,шта је са мозгом.Туга и жалост.

Name

Пик

31.03.2018 19:10

Не дирајте Милорада легенда је то...

Name

јокакока

31.03.2018 21:25

Само ви крајишници гласајте за црвене кмере , тек ћете да видите зло на својим улицама , само очекујте једно јутро да вам неко саопшти да више нисте у РС.

Name

Истина

01.04.2018 07:41

Истина је да сте сви наркомани у фамилији.

Name

Факир

01.04.2018 10:22

Отворио рачуне требају му паре за дрогу!

Name

ЦИА

03.04.2018 17:33

Мама и тата су добили велику лову да смире таласање

Name

К

31.03.2018 19:11

Дје су кретени сто вицу политикован скуп, одо повратити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.03.2018 19:42

Кретени једни изгубицемо изборе од владајуце коалиције ако наставите да рециклирате овакве и слицне ствари идиоти једни тјерате народ од Сзп.

Name

за ре

31.03.2018 21:05

Немој се ти "црвени" бринути за СЗП.

Name

Ната

31.03.2018 22:12

Он да мозе би све нас, радницку класу побио, а оставио богатуне, али не може ми ми плаћамо порез који себи у џеп трпа.

Name

куку нама са нама

31.03.2018 19:20

Чудо се овај случај ланчано не прошири према југу...о каквој онда слози и жељи да се боримо за боље сутра,причамо..све неке владине и невладине организације,а све ко заливено ћути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста

31.03.2018 19:25

Ма пун ми је к.... висе овог слуцаја, ај мрс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лауш

31.03.2018 19:40

Јој идиоте да си ми близу шака!

Name

брицо

31.03.2018 19:48

Сабери се човече.

Name

Прескочи

31.03.2018 21:07

текст...иди ради нешто... зашто уопште посјећујеш портал? И лијечи се, брате.

Name

Борик Бл

31.03.2018 21:53

Засто уопсте цитас ако те не занима? Нико те не тјера, продузи даље. мене нпр бас слуцај занима. А за "културу" свака цаст заиста!

Name

уна

31.03.2018 19:31

Ко је организатор ових глупих скупова?Кмеце ту данима а подрска све мања и мања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Уна

31.03.2018 19:54

Дабогда ти било оно сто говориш другима.

Name

Ре Уна

31.03.2018 20:16

Ти моју подрску немас, а на следеци скуп идем 100 %.

Name

ЗА УНУ

31.03.2018 20:21

СРАМНА ИЗЈАВА.АЛИ ВИДЉИВО ЈЕ ДА СИ ЧЛАН СЕКТЕ,, ЈЕХОВИХ СВЈЕДОКА,, ЈЕР ОЧИТО НЕМАШ НИКОГ СЕМ СВОЈИХ СЕКТАША.ДУГ ТИ ЖИВОТ И ТЕШКА ПАТЊА.

Name

Идјот

31.03.2018 21:38

Си велики, родитељи тразе правду, колико је убистава неријесено, нека се истрази слуцај до танцина.

Name

израелац

31.03.2018 20:25

На узорку козе мозе да се утврди дал је био наркоман..родитељи могу слободно одсјеци комад косе и послати на обдукцију.. а дал це онда испасти прица да је неко други крив сто је наркоман то повлаци онда опет питање од кога је куповао и тако у круг сваки аргумент за Давида да није крив .. само се бојимо да постоје и Давидове зртве .. ста ако се утврди да је он уцинио несто веома веома лосе.. ко це оваква окупљања оправдати и ста це онда ко имати да казе сем да је опет неко други крив... мислим да треба да се оладе људи сацека истрага и тек на крају извуце закљуцак. овако нас дезинформисете јер прво су новинари навели да је упитању добри студент електротехнике који је убијен у пролазу па тек онда се цуло да децко и није био нека цвијецка и да је мрзио систем и био у мрацним водама.. а тога има свуда у свим дрзавама има мрацних улица и погресних мјеста . треба дјецу одвојити од лосег утицаја на вирјеме. ово се све претвара у кајање родитеља. сто га мајка није одвела на вријеме у њемацку ? сто се смуца по сумњивим мјестима ? па и у њемацкој нестају људи... мислим да све претварате у политику и теско је дјеци објаснити ко је био он а засто је по васем Милорад крив? како до дјеци од 11 година објаснити ? право губите разум и подизете страсти .. сјецам се оног убиства инспектора Суснице испред кајака и ко је за то крив и која је власт тад била и има ли правде до данас? и гомила других јос од рата за вријеме предходне власти ? засто ово радите свима нама и ста висе хоцете ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре израелац

31.03.2018 20:37

Ти си режимски шупчић. Зар не видиш да је истрага рађена непрофесионално. На свим скуповима се тражи да се истрага уради како треба па шта буде биће. А ти браниш овај непрофесионализам којим вријеђаш родитеље, сестре и овај народ који се окупља.

Name

За Црвену гамад

31.03.2018 21:13

Изгледа да сте добили наредјење да будете активни на порталу и да помогнете полицији и "некоме" да се ово заташка и дјечко прогласи самибицом. Погана вам је то работа. Баш сте ниско пали. Рјешиће се вас овај народ али никад ви свог болесног мозга.

Name

За Израелца

31.03.2018 21:58

Ма узалуд пишете овакве коментаре. Разуман и нормалан коментар се овдје не прихвата. А све сте у праву. И какве везе Додик и политика имају с овим? Баш никакве. Ово није политичко убиство. МУП је на прес конференцији изнио превише ствари, и прерано донио закључке. Али истрага још траје. Ово је све прерасло у ријалити. Руља тражи жртву да оптужи и осуди. Од покојника праве хероја,. Момку покој души, али од куд ми знамо ко је био и шта је радио. За властито дијете се више не може гарантовати. Мислим да родитељи имају токсиколоски налаз, јер не би мајка без везе помињала наркотике. Жалосно ми је сто маса коментатора као нешто зна и паметује, осуђује власт а исти подржавају једноумље. Сваки коментар који није у складу са тим "Давид је убијен", је већ осуђен. Какав смо само јадан народ. Као да нико мозга нема.

Name

Ина

31.03.2018 22:01

Нико не казе да је Милорад крив сто не знаци да није неваспитан, ја лицно сам се згрозила на снимак гдје он псује Бога!!!!!!

Name

Зоља

31.03.2018 22:04

Ако је Давид био лопов или наркоман као што кажу није ми јасно што се убио јер то нераде лопови после пљачке

Name

Гуслар

31.03.2018 22:05

О бозе, конацно један прави коментар, па људи су овце тоталне,па ви сви који пљујете појма немате ста радите, па ви хоцете да полиција посто по то надје кривце, а ста цемо ако их не буде, како ви то направисте цвјецку од овог момка, покој његовој дуси, али не заборавите не мозе све бити подвала иако сумњам да је било ста подваљењо, све није сигурно, а ви све одбацујете, ста је вама људи.

Name

Канада Ре Израелац

31.03.2018 22:19

Цовјеце, ако си уопсте цовјек, цитам твоје коментаре о овом слуцају И питам се како ли функционисе мозак таквих људи као ти. У аваком коментару настојис да блатис несретног младица. Теби је , изгледа ,, сасвим довољно ако је неко наркоман или ствара И слуса реп музику да га треба убити. Ето мој син је доцтор, специјалиста неурохирургије, зиви у Канади И обозава репере. По твоме , треба га убити јер , забога , слуса реп музику из , како ти казес , "тамног свијета" . Ти си болестан. Ни у једном твом коментару не наводис манипулаторски извјестај полиције сацињен свемирском брзином са низом недостатака у истрази. Управо је тај извјестај изазвао потпуно оправдану сумњу сваког разумног цовјека И страх за сопствену дјецу. Ма какав је зивот зивио несретни младиц нико , ама бас нико није имао право да му одузме зивот. Зар теби , нецовјеку, није јасно засто је полиција одмах , у извјестају, констатовала да се утпио И при томе није пропустила да нагласи да је пљацкас И лопов не улазеци у јос много , много детаља И цињеница које је требало уврдити да би се након седам дана поцели појављивати нови И веома вазни детаљи за истрагу. Па зар нимало немас савјести И свог мозга И зар ти није јасно да је смрт овог дјетета ваома сумњива идиоте један. Узгред, годинама радим веома одговоран посао у овој области И , у земљи, у којој зивим , ако би полиција иизасла са оваквим тотално непотпуним известајем , ( вријеме кад је наступила смрт сто је полазна основа у свакој истрази И јос низ детаља ) били би одмах смијена И отпустања. А о блацењу имена покојника да не говорим, ма ко то он био. Одговори ми да ли би тако блатио да је у питању твоје дијете или неко оф твоје родбине ? Зивис у друству анархије којој си И сам својим размисљањем допринио И теби је нормално сто да се , убиства И саобрацајне несреце са смртним исходом селективно истразују или уопсте не истразују. Страсно! Не запитас се , мозда си ти следеци негдје на неком пјесацком прелазу бас у тренутку кад налети неки разуларени пијани И мозда , како ти казес " наркоман" , "татин син". Ово није политика, сва неријесена убиства , без обзира кад се десила , су се морала истразити И ако постоји кривицно дјело, процесуирати. Управо ти коментарисес овај слуцај са политицког становиста. Ма, какве везе има цињеница ко је на власти ? Полиција треба да ради свој посао сто у вези Давидове смрти није уцинила И то је сустина проблема. Љигав си до поврацања.

Name

РАЈНА

01.04.2018 05:49

Мајке ти, какве везе смрт легендарног инспектора Сушнице има са уморством Давида За смрт Сушнице , питај сељу из Дрвара , а не Бањалучне.

Name

ре

01.04.2018 07:07

Ту у једној општини ,тачније општини која сад дјели правду по Бањалуци,у оном систему(Титином систему),један тамошњи судија а и данас важан човјек У правосуђу је смутио нешто око сабраћајке у којој је погинуо син јединац!!!Наводно то је подметнуто другом човјеку који се ту налазио!Па су ту још свашта куљало око суђења и казне ,углавном кобно је завршило ,осветом !!!Сад да ли према правом или кривом кривцу то Бог зна и кривац!!!Ето та истина или неистина се преноси са кољена на кољено и стално се о томе спомиње и међу млађима!!!!Значи било је тога спорадично и раније ,ал много рјеђе !!Само није добро да се неке ствари пречесто дешавају !Није добро кад то што кажу "узме маха".Нема овдје (у овом чину протеста)политике,јер нико и не може угрозити владајуће, због масу других економских и политичких и регионалних разлога!!!Ово је више апел да се ствари ,макар и у оваквом односу снага,приведу бар мало реду!!!Смјешно је чак и споменути неко рушење власти и неку борбу опозиције,које уопште и нема!!!!

Name

Боб

01.04.2018 07:10

Ало Израелац, да ли си ти нормалан? Да ли је по теби, покојни Давид био толико лос , да заслузује да је мртав, односно да буде убијен.Боље ти је да цутис него да се брукас..СРАМ ТЕ БИЛО

Name

ре израелац

01.04.2018 08:50

Типичан фарисејски приступ и размишљање. Спомињеш да дјечко није волио систем (вјероватно мислиш на актуелну власт) Ето задњих 12 година не волим га ни ја. (мислим на систем владања у РС за коју сам се истински борио и по нешто дао за разлику од неких који су у периоду 1992-95 имали преча посла) Спомињеш опасна мјеста за ходање. Зар није посао полиције да таква мјеста озбиљније надзиру или ја можда лупетам овом тврдњом. Израелац! РС по броју становника није честито ни четврт неког озбиљног свјетског града, а сложит ћеш се вјероватно самном да је и превише тога неразјашњеног. Због свега наведоног за мене као прилично зрелог човјека кривац је систем, а ти криви кога хоћеш.

Name

Леми

02.04.2018 06:16

Може и Миле свом сину одрезати врх косе. Али то не ради јер зна истину.

Name

оки

31.03.2018 22:48

Народе широм Републике Српске, подигните свој глас против кабадахија и убица, да се исти ухвате одмах, да им народ суди, како се то сјутра неби десило и на другом мјесту и код вас. зато сви и у свим градовима прикључите се у борби против давидове судбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

01.04.2018 11:45

Сматрам ,да сваји постен граданин у Српској, треба да подрзи правду а не криминалну власт, народе пробудите се из ноцне море, казните критиком и недајте глас овима сто нас свјесно гурају зиве у гроб.

Name

рст

01.04.2018 01:01

Р.И.П. за Давида али људи одувијек је било и увијек це бит нереијесених убистава и само глупани могу мислити да су сва неријесена убиства плод некога који има политицку заститу. Превелика се галама дигле пре него сто су струцњаци рекли своје а сви ми који коментарисемо смо обицни лаици који су мозда некада процитали какав кримиц или нисно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.ЛАУС

01.04.2018 04:23

А СТО ГА НАПАДАС. У ПРАВУ ЈЕ ЦОВЈЕК ТАЈ ДАВИД ЈЕ УПО ЦОЈКУ У КУЦУ И ОПЛАЦКО КУЦУ И САД ТРЕБА ДАСЕ ЗАЛИ . МА ДАЈ НЕ СЕРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаус мој мали град

01.04.2018 10:20

А ко казе да је Давид неком упао у куцу и опљацкао је? Ко казе да је тај лијепи и занимљиви дјецак био проблематицан? Он је само био другацији. Толико другацији да га сељаци, дзибери и битанге нису вољеле.

Name

уна

01.04.2018 04:29

Лицемјери који користе смрт младица за политицка препуцавања заслузују само презир.Они који су ту из најискренијих побуда а којих је много висе требали би знати да самим својим присуством помазу лицемјерима у намјери да их искористе за своје циљеве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

01.04.2018 05:35

Тражити оставке лукача, илића и ћулума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

01.04.2018 09:09

Убио га неко од политицких татиних и маминих синова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

01.04.2018 09:40

Васковиц да преузме истрагу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никако

01.04.2018 11:48

Да разумијем његову светост патријарха да подрзава Рудоњу, ста се то десава да велико достојници цркве цуте на Рудоњине испаде.