Петолетка "импулс" премијерке Српске

Импулс премијерка није нажалост отворила ниједну нову фабрику, али је многима очитала опијело и „вјечнаја памјат“. Само у „Фармаленду“ и невесињском „Планинском добру“, као у Бермудском троуглу, без трага је нестало више хиљада крава и 35 милиона марака. Иако је повећала цијену струје како би прикрила предизборну крађу из 2014. године, Жељка је са својим енергетским посланицима довела Електропривреду РС на ивицу провалије, а само су дуговања, кредити и обавезе двије термоелектране премашиле су 250 милиона марака. Након ЧЕЗ-а гатачку Терму би требало наводно да спасе Кинези, вјероватно на исти начин као што су ових дана васкрснули више хиљада музних крава на Фармаленду.

Република Српска 11.03.2018 | 14:10
Петолетка "импулс" премијерке Српске
По угледу на друга Стаљина и његове „петолетке“, Тито је након рата правио петогодишње планове обнове државе, подизања фабрика, електрификације, развоја привреде, индустрије, саобраћаја… Током „прве петолетке“, од 1946. до 1951. године, изграђене су пруга Шамац – Сарајево, Никшић – Подгорица те још неколико стотина километара жељезничких пруга и магистралних путева. Изграђене су хидроелектране Јабланица, Међувршје, Зворник, Власина, Винодол и Маврово, те 200 нових фабрика, између осталог велики концерни попут Фабрике алата Иво Лола Рибар у Железнику, „Раде Кончар“ и „Првомајска“ у Загребу, „Ђуро Ђаковић“ у Славонском Броду, „Литострој“ у Љубљани… Отворено је и неколико стотина школа, болница, домова културе..



И наша импулс премијерка интервјуом „Блицу“ обиљежила је своју прву петолетку. Она се нажалост није могла похвалити ниједном новом фабриком, погоном, стратешком инвестицијом или новим километром пруге, а нажалост затворила је многе и привреду оборила на кољена. Ипак додикова марионета је у свом препознатљивом стилу паланачке алапаче своје катастрофалне резултате покушала да прикрије уобичајеним нападима, лажним оптужбама, увредама и пљувањем по опозицији.



Што се грбо роди, вријеме не исправи. Сјећам се да је мало послије читања „свог“ експозеа, премијерка лутајући по Српској у мају 2013. одржала сједницу своје „нове“ Владе у Билећи, јер је то била једина херцеговачка општина у којој је на власти био СНСД. Поред ХЕ Дабар на мрежи до 2018. и Фабрике синтетичких уља у Билећи, побједоносно је најавила и отварање 2 500 нових радних мјеста у текстилној индустрији коју ће покренути Влада са „њемачким стратешким партнером“!?



Својим текстовима и прилозима на БНТВ сам изражавао отворену сумњу у пројекат „Николе Тесле Шнајдера“ који је повјерен највећем преваранту у историји Херцеговине Драгану Вучетићу, и због тога био проглашен највећим непријатељем Херцеговине који тобоже спречава њен развој!? Ноћ уочи отварања фабрике у Билећи позвао ме је један од владиних „визионара“ и замолио ме да смогнем снаге и да се „суздржим“ и својим уобичајеним логичним питањима не „провоцирам“ Додика и Жељку у присуству њемачке амбасадорке и угледних гостију. Суздржао сам се и дао прилику Вучетићу да ме деманлтује, аи се није суздржао Додик који је измамио осмјех масе својих присталица гласним прозивкама и питањем „гдје је Вукановић, гдје је БН да сними фабрику и шта сам направио, а он је све нападао и блатио…“



Импулс Влада и премијерка су у покретање текстилне индустрије уложили преко 20 милиона марака из буџета и ИРБ-а, а појекат је завршио у пепелу, неславним затварањем фабрике послије само неколико мјесеци, колико је било потребно Додиковом савјетнику Вучетићу да изведе нову пљачку вијека и на свој рачун у Келну пребаци око 6 милиона марака. Премијерка је са својим хипо-импулс министром Жељком Ковачевићем, потоњим директором Електропривреде РС, и Јасмином Комићем најављивала да ћемо угрозити њемачку ауто-индустрију српским електричним аутомобилом, али је и овај пројекат завршио у пепелу, а Влада и данас плаћа милионских цех својих лудости, заблуда и промашаја.



Иако сам завршио на суду и осуђен због указивања на криминал Драгана Вучетића, јако сам поносан на чињеницу да сам на вријеме упозоравао, први га раскринкао и државним институцијама доставио документа и доказе о пребацивању новаца и великом криминалу савјетника Вучетића. Нажалост полиција и судови су ћутали и омогућили му да изведе пљачку вијека, а умјесто неке похвале или награде за правовремене провјерен информације од Импулс владе и њених кадрова сам добио песнице, привођења полиције, саслушања, тужбе, судске спорове и казне.



Импулс премијерка није нажалост отворила ниједну нову фабрику, али је многима очитала опијело и „вјечнаја памјат“. Само у „Фармаленду“ и невесињском „Планинском добру“, као у Бермудском троуглу, без трага је нестало више хиљада крава и 35 милиона марака. Иако је повећала цијену струје како би прикрила предизборну крађу из 2014. године, Жељка је са својим енергетским посланицима довела Електропривреду РС на ивицу провалије, а само су дуговања, кредити и обавезе двије термоелектране премашиле су 250 милиона марака. Након ЧЕЗ-а гатачку Терму би требало наводно да спасе Кинези, вјероватно на исти начин као што су ових дана васкрснули више хиљада музних крава на Фармаленду.

Дуг здравственог сектора у Републици Српској премашио је милијарду, а већ годинама траје међусобна мртва трка болница и домова здравља ко ће направити већи дуг или више година у низу не платити доприносе. Неолиберална ненардона Влада континуитета и импулс премијерка су удвосручили спољни дуг са 3 на 6 милијарди марака, пред изборе планирају да продају рудник „Љубију“ а послије Електропривреду и Шуме Српске, како бисмо изгубили и последње природне ресурсе и формално постали права колонија у срце Европе.



За вријеме своје „петолетке“, која ће најцрњим словима бити укресана у све уџбенике историје, импулс премијерци су пропале двије банке, а држава је у „Бобар банци“ и „Банци Српске“ изгубила више стотина милиона марака. И ту смо још добро прошли имајући у виду да су Томићи из Фабрике цијеви УНИС Дервента, те Литванци из „Бирча“, извукли по милијарду марака, а обавезе фирми у стечају оставили на грбачи поробљеног сиромашног народа.

Влада континуитета није направила ниједан  нови километар пруге, иако су Жељезнице Српске дужне и узеле стотине милиона марака кредита, а пред излазним вратима у реду за отпуштање стоји на стотине жељезничара. И они ће са отпремнином још добро и проћи у односу на 300 радника Фабрике дувана Бањалука или теслићке „Дестилерије“,  који ће ускоро завршити на улици као и хиљаде других гладних жртава бахате, осионе, неодговорне, криминалне импулс Владе констинуитета, која је спржила и уништила све пред собом, протјерујући младе и народ са ових простора масовније него иједан окупатор у прошлости.

Жељка је била и остала само обична марионета и послушни пијун који одано и слијепо слушао свог ментора, а гдје год да кренете Републиком Српском видјећете и осјетити трагове њиховог нечовјештва, видјети страх, глад, бол, очај, безнађе, сиромаштво и године наших живота које су појели скакавци. Кратки сиже и мала анализа прве црне жељкине петолетке само у најкраћим цртицама описују катастрофалне последице најгоре и најпогубније Владе у историји Републике Српске, а за побрајање свих лажи, промашаја, пљачки, криминала, афера и обмана неопходна је много детаљнија анализа.             

Искрено се у великог Бога надам, те уздам у мало разума ако га је остало код поробљеног и исцрпљеног народа, да Жељкине шестолетке неће бити, јер сигурно овако слаби и исрпљени то искушење не би преживјели. Црвена куга је оставила теже последице по народ, државу и друштво од многих пошасти кроз историју, и надати се да ће ускоро завршити на сметљишту историје, гдје им је одавно и мјесто.

хттпс://небојсавукановиц.инфо/прва-петолетка-импулс-премијерке/

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

Брависсимо

11.03.2018 13:34

Браво Браво Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.03.2018 14:33

Све сто је написао није ни пола насега јада, а све скупа то не пије воде.Нити це слијепи прогледати, нит це глуви цути.Назалост.

Name

Анонимуси

11.03.2018 16:15

Никада се не зна, постоје тацке преокрета

Name

Пролетер

11.03.2018 17:31

Кад већ помињемо Титове петолетке, Срба је 1948. било 1.150.000 у БиХ и то након што је 100.000 добило куће у Војводини, 1991. нас је било 1.350.000, а сада смо управо слетили испод милиона. Испаде да нам је "ненародна власт ненародног Тита" била много боља од ове наше праве народне власти, зар не? Цифре су цифре јбг,,

Name

Ре

11.03.2018 21:15

Наса супериска премијерка мисли да смо ми глупи зато сто цутимо е нисмо ми смо само уморни. Господјо ти си олицење јада овог народа стави прст на цело и размисли мало па Тесањ има јацу привреду од РСа

Name

075

12.03.2018 07:28

Ентитет хвали а у ДРЖАВНУ фирму сина свали!

Name

Партизан

12.03.2018 09:27

Слажем се да је било далеко боље за вријеме Тита

Name

Милица

11.03.2018 13:40

А да је мало позајмимо Федерацији, да их уздигне из пропасти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.03.2018 14:43

Хвала вам , нека вам га И даље дизе, узивајте

Name

Ре Милица

11.03.2018 21:20

Милице дусо њу нетреба позајмљивати никоме греота је. Њу треба на робијуслати

Name

Цисто двористе

12.03.2018 10:50

Пустите Федерацију и регион, требамо гледати себе и поцистити своје двористе

Name

луда куца

13.03.2018 20:46

Милице не фали дога ни у федерацији, тамо су намазанији, али доце и њима крај.

Name

Истина

11.03.2018 13:40

Одличан текст. Оно у Блицу о "успјесима" масно је плаћено. Штета што опозиција нема прилику да у штампаним медијима каже своју страну приче и истину како је госпођа све позатварала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

11.03.2018 16:00

Опозиција нема своје медије . зато је баја покуповао медије и цвркуце ли цвркуце какосмо успјесни како нам је добро. Дабогда му све бог вратио да и њему буде добро као народу

Name

Историчар

11.03.2018 20:14

Пратећи видео прилози су страшни, подсјећају на суморну прошлост и још тежу стварност

Name

браво

11.03.2018 13:41

Браво, доле банда....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеремија

11.03.2018 16:51

Ништа нема од приче и писања, треба конкретна акција

Name

Јован Власеница

12.03.2018 11:44

Најбоље по неким да се ми сви одмах предамо

Name

Адвокат

11.03.2018 13:46

Власт у Републици Српској није неолиберална, него фашистичка. Фашистички режим се не може смијенити изборима. Прије или касније то ће свима бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

11.03.2018 15:09

Браво за коментар

Name

Одговор

11.03.2018 16:12

Гледам тв емисију о Тесњу,па ми драго кад видим да све иде напретку.А у насој Републици Српакој ни један свијетли примјер .Свака ти цаст премијерко, да си хтјела да нас унистис неби ти овако успјело.Престани слусати и потписивати смртне пресуде по наредењу злоцинца Додика .

Name

Јеремија

11.03.2018 16:52

Нисам за револуцију, може и демократским средствима

Name

ре Одговор

11.03.2018 19:27

Раде људи, они не млате празну сламу, предсједник федерације се не чује жив

Name

Партизан

12.03.2018 09:28

Крупна је ријеч фашизам ја је не бих помимјао, сви они који су се борили са фашистима знају на шта се мисли

Name

Кнез

11.03.2018 13:54

Дали сте Ви то добро обавијестени ....сигурно сте добили информ. да це Жељка бити кандидат за Предсједника па је покусавате облатити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кнез

11.03.2018 14:24

Само реци ста није тацно од горе наведеног...

Name

алтец

11.03.2018 14:42

А дали си ти доброг здравља и памети.Написи једну али само једну информацију из овог текста која није тацна.

Name

Пипо

11.03.2018 15:41

Е Мој кнез тиси слијеп код оцију а глава без памети теби треба да нестане хљеба па тек онда да закљуцис даси гладан.Ти или си луд или те неинтересује будуцнос РС и народа ти само до мрака планирас а вец је17х и Стиме је све јасно коси и какавси фуј и ниста висе.

Name

за Кнеза ...

11.03.2018 18:38

Ако ,цовјек има и мало дусе Зељка није крива. Насла се јадна у ,погресно вријеме на погресном мјесту.Сто се тице ,да она буде Предсједник Р,Српске ,то апсолутно није могуце ,по свим показатељима ,најбоље би било да Додика прогласимо за дозивотног Предсједника ,није то тако и немогуце ,оцас ...у Скупстини ,се промјени Закон ,руке ,,горе,,,и ,ето ,нас ,,на зеленој грани,,,Никако ,али никако не могу ни да замислим некога другог ,мозда ,јер таквог висе нема ...а,надам се да неце ускоро ни бити.

Name

Јован Власеница

12.03.2018 11:46

Не није крива Зељка него ја, то су глупости, она је стуб резима и послусник који спроводи политику Милорадову

Name

Радомир

11.03.2018 13:55

Свака цаст за храброст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслицанин

11.03.2018 16:14

Слазем се

Name

Вукане

11.03.2018 14:17

Немој тако. Па Жељкина влада нам је свима живот продужила за 4 године- што то не спомену, само критукујеш. А и струја нам 113% фактички јефтинија него у окружењу. Па имамо и мање незапослених- млади могу слободно да се евакуишу Европу да са факултетима конобаришу и мјешају малтер- немој само нападати, афирмиши је малчице. Није све још толико црно да црње не може бити, нити нам је толико лоше да не може бити и горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

11.03.2018 14:31

Вито Корлеоне је мала маца за ове наше гангстере!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витомир

12.03.2018 09:30

Код Вита је било реда и морала, а код ових тога нема

Name

борац

11.03.2018 14:34

И ви сте смијесни тразите од наставнице енглеског да економски ојаца земљу просла су времена попа и уцитеља свијет диктира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Језуите

12.03.2018 14:02

Није битно занимање већ морал, васпитање, знање, посвећеност, колективна свијест и одговорност, коју она нажалост нема

Name

55

11.03.2018 14:43

Феноменалн

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са покрићем

11.03.2018 14:55

Немају смисла поређења са бившим временима. И ја бих радо радио са оваквим бригадиркама као на црнобијелој слици. И не само радио, већ се и трудио, лијепим бригадиркама да би се допао. Бар мало. Али тога више нема. Бригадирке на слици су нечије тете, или пак баке. Нових ни на видику. Ни посла ни бригадирки ни морала ни елана. Ничег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОБ

12.03.2018 11:47

Бригадирки има, и згодне су само не раде на прузи вец у јавном сектору

Name

То

11.03.2018 15:11

Браво Небојса !

ОДГОВОРИТЕ
Name

филип

11.03.2018 15:12

Борбу треба поцети плакатима са правом истином о стању у земљи. Док је РТРС ТВ Нове и ФТВ и медијске блокаде обицни свијет неце знати ста се десава. И у накмање село треба те плакати да се народ запита мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретно

11.03.2018 16:24

Управо. Народ треба свакодневно и на сваком кораку подсјећати у којим смо говнима да би вијуге кренуле да врте и мозгови да слажу слику реалности онакве каква она јесте.

Name

Векаре

12.03.2018 11:52

Треба окупити новинаре и покренути један озбиљан опозициони лист

Name

Јефимија

12.03.2018 14:03

Па докле више стварно

Name

Синопио

11.03.2018 15:16

Једна од бољих анализа (не)рада Владе у последње вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Небојсу

11.03.2018 16:16

Браво Царе свака ти је на мјесу!

Name

Радник Фармаленда

11.03.2018 17:16

Сви ми који сморадили нафарми знамо шта је узрок пропасти Фармаленда, сви путеви воде на једно мјесто, али нажалост нема ко да нас чује и спроведе истрагу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подсјецање

11.03.2018 17:30

А сто је аутор заборавио и изоставио селфи испред Бијеле куце, бијеле цизмице, продузење зивота, 113 % јефтинију струју... Било је јос доста тога за написати

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

11.03.2018 18:41

Двојица комсија један вриједан бори се за себе и своју ппродици други коцкар пијанац прогања све око себе. Једног дана први комсија поцне исто да се понаса као други. Питају га сто то ради КАЗЕ ПА ТО РАДИ И МОЈ КОМСИЈА! Тако се понаса наса власт СВЕ СТО НЕВАЉА У КОМСИЛУКУ КОД НАС ЈЕ НОРМАЛНО.Коме год се спомене дасе ниста не ради у корист омладине да омладина одлази ЈЕДИНО ОБЈАСЊЕЊЕ ЈЕ ТОСЕ ДОГАДЈА У ОКРУЗЕЊУ! Мозе ли БН ТВ преузети на себ да истрази ГДЈЕСУ ДЈЕЦА ОД НАСИХ ПОЛИТИЦАРА(позиције и опозиције) СТА И ГДЈЕ РАДЕ а народ нека само замисља колика су им примања. НАРОДЕ ПАМЕТ У ГЛАВУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блогери

11.03.2018 19:10

Одлицан текст и анализа

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

11.03.2018 19:24

Вукановицу како је радила влада најбоље говори твоје писање.Кад је Зељка досла на власт само су у Билеци били на власти.А сада су на власти у свим опстинама Херцеговине осим Гацка.Тако да тисина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

11.03.2018 21:56

Е мој глупсоне Мирко,СНСД изборе не добија него купује.Само будала гласа за партију која је на власти 12ест гидина,а никакав бољитак није донијела народу,па зар је то нормално,али нормално је да народ за њих гласа за 20км и 200грама кафе,јер смо ми најпоткуљивији народ у европи.Да није јадно било би залосно.

Name

Јадно...

11.03.2018 22:25

Објасни народу како се узимају избори. Колико кошта глас? Колико привремених запослења,у јавним предузећима, је урађено за 20 гласова? Како су се у Требињу из продавница узимале свеске дуговања, када су дужници позивани да ће дугови бити избрисани ако гласају за црвене. И листа се наставља. Узимање гласова у Херцеговини више говори о јаду и биједи у којем народ живи, него о конкретним успјесима ове накарадне власти.

Name

Гласац

12.03.2018 12:02

Овдје нема ни трунке демократије, слободе, слободе стампе, слободног изразавања мисљења нити гласања

Name

пррр

13.03.2018 07:11

Аууу Мирко..нек си им рекао а сад у топлу канцеларију лези и цекај плату...

Name

Антибот

11.03.2018 19:31

Сто су ботови навалили по мрезама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Авакс

12.03.2018 12:03

Никад не мирују јер су плацени

Name

зељана

12.03.2018 04:27

Мозда зељану савјетује клеопатра [дусан илиц из љељенце код бијељине] панамје постала проницљива и зна добро да лазе и сама себе увјерава у своје лази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

12.03.2018 06:33

Замолио бих овог вукановића да једном прошета до Добоја и напише један текст о том граду. Ко је ту на власти, колико дуго , колико је фабрика радило прије , колико ради сад и све остало. Хвала унапред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба је заститити као патент

12.03.2018 07:41

Она је за војну индустрију,убацис је у дрзаву коју залис напасти,она је екомономски унисти и онда усетас лагано!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олбреит

12.03.2018 13:05

Додик & Цомпанy и јесу спијуни, ха, ха..

Name

Лала

12.03.2018 14:00

И умјесто да ћути она је дошла да неком држи придике.. лицемјерство

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

13.03.2018 16:54

Господо илегалу коалуциону партнери СНСД и СДА на задњим изборума су обецали НЕ ДА ЦЕ ЗАПОСЛИТИ него да це на бироу рада це бити ТОЛИКО И ТОЛИКО самањн брох на СПИСКУ НЕЗАПОСЛЕНИХ! Нека се надје неко дами објасни да не изврсавају своја обецања. Одосе КОМПЛЕТНЕ ПОРОДИЦЕ НЕ САМО ОМЛАДИНА!

ОДГОВОРИТЕ