Селима пријети чопор вукова

У околини неколико подгрмечких села у близини Лушци Паланке, двадесетак километара од Санског Моста, ових дана је примијећен чопор вукова, који су се у неколико наврата приближили имањима, што је узнемирило мјештане тих села.

Република Српска 24.02.2018 | 10:12
Селима пријети чопор вукова
Они су забринути јер страхују да би вукови могли да нападну стоку, с обзиром на то да су примијећени вучји трагови у близини неколико штала у том селу, а нестало је и неколико паса чувара, пишу Независне.

Према ријечима секретара мјесне заједнице Лушци Паланка Борислава Тешића, у протеклим годинама се догађало да вукови нападну овце и другу стоку, а једном приликом су провалили у шталу и усмртили неколико говеда.

У Ловачком друштву “Сана” су потврдили како су примили дојаву мјештана те су упутили екипу ловаца на лице мјеста, која је пронашла трагове у снијегу.

“Вукови су се у међувремену вратили у шуму, а немамо дојаву о томе да су напали домаће животиње. Пратићемо ситуацију у наредном периоду”, истичу у овом друштву.

Додају како оваква ситуација није необична у зимском периоду, јер су вукови у потрази за храном те се власницима стоке савјетује опрез.

Наиме, сњежни покривач на обронцима Грмеча на појединим мјестима је виши од једног метр, па вукови у таквим условима тешко долазе до хране. Због тога се у потрази за њом спуштају у ниже предјеле, а из разлога што је велики број домаћинстава на овом простору разрушен и напуштен током протеклог рата вукови без страха долазе на рубове овдашњих насеља.

Извор: НН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Озбиљна Функција

24.02.2018 10:25

Цуј секретар мјесне заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

24.02.2018 14:09

Да пошаљемо рудоњу, рудоња зна како живом крв попити.

Name

Кал

24.02.2018 10:51

У Б.Луци су крволочнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

24.02.2018 13:35

Ови су маце у поредјењу са онмин на власти и посланицким клупама.вукови убијају да презиве а ови политицари зиве да би убијали..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

24.02.2018 16:19

Вукову су мала маца какви су вукови на власти зиве нас посахрањивасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иииооооооооо

24.02.2018 17:07

Да то су хијене..гладне и похлепне :)