Многе људе треба да је срамота

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је данас да републикански меморандум прича срамотну причу и да многе људе треба да је срамота.

Свијет 02.02.2018 | 20:45
Многе људе треба да је срамота
Трамп је рекао новинарима да је одобрио објављивање меморандума и упутио га у Конгрес, гдје ће бити објављен.

"Мислим да је ово ужасно, срамотно је шта се дешава у овој земљи. Многи треба да се стиде", рекао је Трамп.

Демократе у Одбору Представничког дома за обавештајна питања описале су меморандум као "срамотан покушај дискредитације" Федералног истражног бироа /ФБИ/, Министарства правде и истраге о руском уплитању у изборе 2016. године.

"Ово селективно објављивање и политизација повјерљивих информација представља ужасан преседан и начиниће дугорочну штету обавјештајној заједници и нашим агентима", наводи се у саопштењу демократа.

Демократе се надају да ће моћи да објаве свој меморандум у вези са овим оптужбама 5. фебруара.

У меморандуму се, између осталог, наводи се да је ФБИ злоупотријебио закон о надзору страних обавештајних служби, тако што га је користио да на неприкладан начин дође до налога за прислушкивање, ослањајући се на непровјерени досије о Трампу и Русији, који је саставио бивши агент британске обавештајне службе Кристофер Стил.

Трамп је данас раније оптужио ФБИ и Министарство правде да су политизовали истражне процесе у корист Демократске странке.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар