Спреман за окршај са Кокеланом!

Па, макар и на десно крило - Максимовић остаје у Валенсији! Марселињо ће бити одушевљен!

Фудбал 17.01.2018 | 11:45
Спреман за окршај са Кокеланом!
Гледајући само минутажу неки би помислио да Немања Максимовић није баш миљеникМарселиња Торала. Али читајући његове изјаве после меча са Депортивом - још једног у којем је српски интернационалац импресионирао навијаче - бољи дани чекају младог везисту. Па иако је логично помислити да би му после доласка Франсиса Кокелана било најпаметније да напусти Местаљу Максимовић ни не помишља да затражи трансфер?

“Одлазак? Веома сам срећан у Валенсији”, рекао је Максимовић локалном Супер Депортеу после утакмице на Ријазору.

Баш после ње, тек да поновимо, шеф струке је силно нахвалио Максимовића рекавши да би волео да он остане у Валенсији, али и да не жели да наштети његовој каријери с обзиром да биНемања, под претпоставком да се избори за минуте, конкурисао и за место на Светском првенству у Русији.

Можда бисмо и ми закључили да су те шефове речи најава растанка, али нам све боље партијеМаксимовића не дозвољавају да тако размишљамо. И новинар Супер Депортеа примећује да се популарни Макса осећа све боље на терену. И не само на терену. После меча са Депортивом први пут је стао пред новинаре. Говорио је на сасвим солидном шпанском, иако је у Валенсију стигао без познавања тог језика.

Јавност је импресионирана, не само изговором, већ и тиме што је Максимовић показао да може да игра и “шестицу” и “осмицу” (задњег и централног везног) што му даје више простора за минуте у конкуренцији капитена Данија Пареха, одличног Жофрија Кондогбије и сада Кокелана.

А да све буде још боље: против Депортива Марселињо га је “измислио” на месту десног крила, па је Максимовић “украо” и неки минут Карлосу Солеру.

“Није уобичајена позиција за мене, али мислим да је било добро. Мало је требало док сам се прилагодио, али после је све било боље”.

Шта му је рекао Марселињо?

“Да верује у мене, да радим оно што смо вежбали на тренингу, да у одбрани помажем Везу, да пробам и да програм нападаче…”

Ипак, са Кокеланом у тиму свакако ће му бити теже?

“Видео сам већ на првом тренингу. Прву утакмицу је играо после само два тренинга са нама и обавио је добар посао, украо много лопти”, хвали новог саиграча Максимовић.

Најбитније је ипак да не одустаје. И вратиће му се то. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар