Голужа: За Србе нема аплауза!

Полиција: Без маски и увреда! Хрватска и Србија у петак од 20. 30 сати у сплитској “Спаладиум арени” играју први меч на Европском првенству.  Полиција пред Хрватска-Србија: Пазите и шта певате! Полицијска управа сплитско-далматинска издала је саопштење пред почетак Европског првенства у рукомету и првог меча који ће бити одржан у Спаладијум арени.

Остали спортови 10.01.2018 | 17:30
Голужа: За Србе нема аплауза!
“Балкански класик”, како овај меч зову домаћини такмичења, увек има додатни набој, а Славко Голужа, селектор Хрватске из 2012. године, када је освојена бронзана медаља на Евру у Београду, тврди да Србија неће бити дочекана аплаузом.

"Утакмица са Србијом ни играчима није баш као свака друга, посебан је то набој. Наши момци су велики емотивци, страшно се празне и сигурно ће бити и физички и психички испражњени. Али треба те емоције знати контролисати. Сигурно их на трибинама нећемо дочекати аплаузом, али очекујем да нико никога неће гађати кованицама и флашама као што је био случај у Београду", рекао је за Н1 Славко Голужа, а преноси Индеx.хр.

Бивши хрватски репрезентативац и селектор и те 2012. године давао је запаљиве изјаве.

“Шта да кажем. Живео сам за прво место овде у Србији. Живео сам за то да овде свира 'Лијепа наша'. То би био поклон за све оне који су патили у рату. То нам је био циљ", рекао је Голужа после победе у борби за треће место.

Полицијска управа сплитско-далматинска издала је саопштење у којем упозорава навијаче шта неће бити дозвољено у “Спаладиуму” И његовој околини.

“У петак од 15 сати биће успостављена потпуна блокада саобраћаја према ‘Спаладиум арени’. Забрањен је улазак и боравак у простор објекта у алкохолисаном стању, уношење пиротехничких средстава, маскирање лица капом или марамом, уношење и истицање транспарената, застава или других ствари с текстом или сликом, знаком или другим обележјем којима се исказује мржња или насиље на темељу расне, националне, регионалне или верске припадности”.

Полиција упозорава И на ове ствари:

“Забрањено је певање песама или добацивање порука чији садржај исказује мржњу или насиље на темељу расне, националне, регионалне или верске припадности и бацање предмета у такмичарски простор”, пише у саопштењу полиције.

У петак ће стартовати Европско првенство за рукометаше, које ће се одржати у четири хрватска града - Загребу, Вараждину, Поречу и Сплиту.

Полицијска управа сплитско-далматинска унапред се спрема за мечеве у Спаладијум арени, а посебан акценат стављен је на први дуел који ће одиграти домаћин Хрватска и Србија.

Полиција је издала саопштење за јавност, које су пренели хрватски медији, а у којем се наводи да ће тог дана бити успостављен посебан режим саобраћаја око дворане у Сплиту, док ће пет сати пре почетка меча бити немогуће прићи било каквим превозом до Спаладијум арене.

Они су обавестили јавност да ће у слкаду са законом снимати све у дворани, али и на прилазним правцима Спаладијум арене, а детаљно су упозорили навијаче и којих правила стриктно морају да се придржавају.

У саопштењу стоји:

- да је забрањено уношење или покушај уношења алкохолних пића и дрога, као и улазак и боравак у простору спортског објекта у алкохолисаном стању

- уношење пиротехничких средстава, оружја и других предмета који су погодни за наношење озледа или за стварање нереда и насиља, као и паљење и бацање пиротехничких средстава и других навијачких реквизита

- маскирање лица капом, марамом или на други начин у циљу прикривања идентитета

- уношење и истицање транспарената, застава или других ствари са текстом или сликом, знаком или другим обежјем којима се исказује или подсиче мржња или насиље на расној, националној, регионалној или верске основи

- певање песама или добацивање порука чији садржај исказује или подстиче мржњу или насиље на темељу расне, националне, регионалне или верске припадности

- покушај недопуштеног уласка у простор за такмичаре, судије или међу особе које учествују у такмичењу

- бацање предмета на терен

- боравак и задржавање на месту у простору за гледаоце за које се не поседује улазница или одговарајућа исправа издата од стране организатора.

Полиција је навела на крају саопштења да "моли грађане да поштују смернице, упозорења и заповести полицијских службеника у дворани, као и око Спаладијум арене, како би рукометне утакмице протекле без инцидената".

Осим меча Хрватска – Србија која је заказана у петак 12. јануара од 20.30 часова, на дан отварања Европског првенства у Спаладијум арени биће одигран и други меч групе А између Шведске и Исланда од 18.15 сати.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

синиса

11.01.2018 08:51

Да видимо да ли це се Устасе придрзавати свега сто је забрањено.

ОДГОВОРИТЕ