Ненаду Перовићу потребна помоћ

Ненаду Перовићу из Сокоца потребна је помоћ хуманих људи. За трансплатацију бубрега у Француској неопходно је прикупити 110 хиљада марака.

Република Српска 16.12.2017 | 22:20
Ненаду Перовићу потребна помоћ
Здравствени проблеми Ненада Перовића почели су прије четири и по године. Након многобројних претрага устављена му је дијагноза рапидно прогресивног гломерулонефритиса.

“Лијечио сам се четири године, да не бих ишао на дијализу, али болест је напредовала. Прије два и по мјесеца кренуо сам на хемодијализу. Подносим некако, исцрпи ми организам, али сутрадан буде мало боље”, каже Перовић.

Једини спас за тридесетшестогодишњег Перовића је трансплатација бубрега кадаверичном операцијом, с обзиром да нема живих донора. Да би се нашао на додатним медицинским претрагама у Француској и био на листи за операцију потребно је 50 хиљада марака. Након тога, још најмање 110 хиљада за операцију. Породица тај новац нема.

“Једина радим у породици, син студира у Београду. Некако смо се борили, супруг је привремено радио неке послове, али смо сада принуђени да молимо да нам људи изађу у сусрет како би наставили даље да живимо”, каже супруга Љиљана.

До 31. децембра активан је хуманитарни мтел број 1413, а средства за лијечење Ненада Перовића се могу уплатити и путем жиро рачуна. На свим јавним мјестима у Сокоцу постављене су и касице за прикупљање новца, захваљући Удружењу “Мајка и дијете” које је покренуло акцију прикупљања средстава.

Породица Перовић се нада помоћи хуманих људи и да ће након борбе са опаком болешћу Ненад изаћи као побједник.

Мтел број: 1413
Жиро-рачун: 5620128113134033 НЛБ Банка



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

киви

17.12.2017 07:19

ДА ЈЕ нормала дрзава Фонд ЗДРАВСТВА би платио троскове у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

17.12.2017 10:57

Тридесетшестогодишњи а син студира. Честитам и желим му да успе, млад је човјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанка

17.12.2017 12:55

Треба захвалити бивсем министру Скрбицу, који је упропастио здравство Српске. Трансплантација се уопсте не ради, али зато странци за сваку дијализу у Фресениус центрима узимају 55 км висе, од цијене у региону, тако да се осам девет милиона годисње опљацка од овог народа!

ОДГОВОРИТЕ