Вучић угостио премијере

Председник Србије Александар Вучић, домаћин састанка са председницима влада Бугарске, Румуније и Грчке који ће сутра бити одржан у Београду, дочекао је госте вечерас у вили "Мир".

Србија 08.12.2017 | 23:54
Вучић угостио премијере
Заједно са Вучићем, колеге премијере - Бојка Борисова, Михаја Тудосеа и Алексиса Ципраса - дочекала је и председница српске Владе Ана Брнабић.

Вучић је гостима поделио пригодне поклоне а затим и приредио вечеру.

Састанак Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Грчке и Румуније почеће сутра у 10 сати, а затим ће уследити конференција за новинаре на којој ће се обратити Вучић и тројица премијера, најавила је Прес служба председника.



Претходни састанак одржан је у Бугарској, у Варни, почетком октобра, а теме разговора биле су унапређење сарадње у области инфраструктуре и енергетике, као кључних за привлачење инвестиција и економски развој региона.

Једна од тема била је и гасна интерконекције Србије и Бугарске.

Председник Србије Александар Вучић рекао је тада да је за Србију важна интерконекцијска веза са Бугарском и да је ту највећи део припрема обављен, као и да очекује реализацију у што скоријем року.



"Истовремено, разговарали смо о политици. Србија се налази на европском путу и ја сам захвалан и Бугарској, и Румунији, и Грчкој на великој подршци коју нам пружају на том европском путу. Једини сам овде који представља земљу која није чланица ЕУ. Мислим да заједно можемо много тога да урадимо боље за наше грађане, за животни стандард да ЕУ буде растерећенија и да има мање проблема него што има данас", рекао је Вучић након састанка у Варни.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бојка Борисов ха ха ха ха

09.12.2017 13:00

Гдје је ту Синиша Мали и Владимир Делић,ипак је Бојка Борисов њихов премијер???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ортодокси

09.12.2017 17:50

се састали на кахви код вује

ОДГОВОРИТЕ