Боровчанин: "Златна рукавица" је почетак нове ере!

Све је спремно за боксерски спектакл на престижном међународном турниру "Златна рукавица" који се на 60. рођендан одржава у БГ арени од четвртка до недеље.

Остали спортови 23.11.2017 | 14:15
Боровчанин: "Златна рукавица" је почетак нове ере!
"Организујемо прави спектакл са свим неопходним пратећим сценским ефектима и врхунским, беспоштедним борбама у рингу. Преко 15 земаља ће учествовати и то оговори о квалитету борбе. Уједно ће ово бити велики повртак бокса у Београд и почетак нове ере боксерског спорта. Бићемо презадовољни да имамо бар тројицу финалиста јер је то мини Европско првенство", рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Представник Србије у супертешкој категорији Владан Бабић самоуверено је изјавио уочи предстојећих борби да очекује највише домете.

"Не знам каква је конкуренција нити ме занима. Прошле године сам учествовао на Београдском победнику и тријумфовао против великих фаворита. Ко год додје није неочекивано да ћу да изненадим. Као домаћини важимо за благе фаворите и не треба да се бојимо никога. Ко иоле прати бокс зна да пуцамо на највише циљеве", изјавио је Бабић.

Учесник у категорији до 56 килограма Вељко Глигорић свестан је важности турнира на коме учествује, али и га занима само златна медаља.

"Видео сам да нас је шеторица у категорији, ту је и Рус, а они су тренутно најјача сила у боксу. Спремали смо се добро на Златибору, надам се да ћу освојити "Златну рукавицу". Овим путем позивам публику да у што већем броју додје у Београдску арену и подржи нас", рекао је Глигорић.

Прослављени боксер Драгомир Вујковић, у више наврата учесник овог престижног турнира, истакао је значај такмичења за развој бокса у Србији.

"Златна рукавица" је била велики медјународни турнир у некадашњој Југославији. Тада је била огромна конкуренција. После дужег времена, истина у ослабљеној конкуренцији, враћамо турнир у Београд. Надам се да ће неко од садашњих боксера бити кандидат за "Рукавицу". Више од 12 година нисмо имали организовано такмичење. Сада је на чело дошао човек из овог спорта, моћан, са добрим програмом и жељом да врати бокс где је био. То је тешко, али сам сигуран да ћемо публику обрадовати", констатовао је Вујковић уз наду да би волео бар пет српских боксера у финалу.

Председник организационог одбора "Златне рукавице 2017" је градоначелник Београда Синиша Мали, а финале је заказано за недељу од 19 сати, уз бесплатан улаз.

Чувени "Меч шампиона" за трофеј " Златна рукавица" први пут је одржан 1957. године, када је почело златно време југословенског и српског бокса, а престижни трофеј освајали су легендарни асови Маријан Бенеш, Мате Парлов, Мирко Пузовић, Братислав Ристић...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар