Синови премијерке покренули бизнис

Није ријетка појава да дјеца представника власти у Републици Српској успјешно крче пут у будућност кроз приватне бизнисе. То доказује и други син премијерке Жељке Цвијановић, Стефан. У Бањалуци је отворио фирму „Прим“ д. о. о. која се бави трговином на велико хемијским производима, открива портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 16.11.2017 | 19:27
Синови премијерке покренули бизнис
У регистру стоји да је рачун код једне од домаћих банака у Бањалуци активан од 27. јула, а Стефан Цвијановић власништво дијели са оцем Александром. Ипак, њему је препуштено цјелокупно одлучивање у фирми, без икаквих ограничења овлаштења.

Иако се наводи да је претежна дјелатност трговина на велико хемијским производима, „Прим“ се оријентисао и на ентеријер, те ових дана уговара уносне послове унутрашњег уређења са једном од великих фирми у Бањалуци.

И старији премијеркин син Филип у априлу прошле године, заједно са Милошем Крчмаром, отворио је фирму „ПИЛОН“, али је она имала лошу пословну годину с минусом од око 5.000 КМ.




Финансијски извјештај ове фирме, који је у посједу ЦАПИТАЛ-а , показује да је „ПИЛОН“ остварио приход од тек 44.214 КМ, док су расходи били 49.454 КМ. Приход потиче искључиво од продаје учинка, док се трошкови углавном односе на материјалне и трошкове плата. Цвијановићево предузеће краткорочно је задужено за око 9.500 КМ, а на рачуну има 5.292 КМ.

На плате троје запослених потрошено је 20.668 КМ, а на крају године према запосленима су остале неизмирене обавезе од 3.325 КМ.

Филип Цвијановић уговарао послове прије него што је регистровао фирму
У рјешењу о регистрацији од 22. априла прошле године наведено је да се у судски регистар уписује „оснивање „ПИЛОН“ д.о.о. Бањалука, са правом обављања спољнотрговинског пословања”. Основна дјелатност је изградња стамбених и нестамбених зграда.



Да се Филипу Цвијановићужурило због унапријед договорених послова, које је у то вријеме већ почео да обавља, показала је и прошлогодишња ургенција за доношење рјешења о оснивању коју је Крчмарупутио бањалучком Окружном привредном суду. Дописом практично признаје да је фирма почела са радом иако још није регистрована, што је незаконито.

„Дана 12. априла 2016. године поднио сам пријаву за регистрацију фирме под називом „ПИЛОН“ у Бањалуци. Овим путем ургирам и молим Окружни привредни суд Бањалука да што прије донесе рјешење о оснивању. Наведено рјешење ми је потребно јер смо као фирма договорили и отпочели са извођењем грађевинских радова“, навео је Крчмар у допису који је ЦАПИТАЛ објавио прошле године.

Директор фирме је Крчмар, али са ограниченим овлашћењима, тако да је рјешењем прецизирано да му је за закључивање правних послова и плаћање износа чија вриједност прелази 5.000 КМ потребна писмена сагласност оснивача односно чланова. Такође, сагласност оснивача/чланова потребна му је и за инвестиције чија вриједност прелази 5.000 КМ.

Један од највећих успјеха, којим се премијерка поноси је регистрација фирме у РС за један дан и једношалтерски систем.

Слабији ђак – јачи посао
Филип Цвијановић у жижу је доспио прије три године, када је као приправник запослен у „Електропреносу БиХ“, иако је имао најмањи просјек оцјена у односу на осталих 12 кандидата који су се пријавили на то радно мјесто. Ово је открила невладина организација Транспаренцy Интернатионал у БиХ, на основу информација о проведеном конкурсу и кандидатима који су запослени у овом предузећу.

Из документације је видљиво да је Цвијановић изабран као први на листи кандидата са највећим бројем бодова, иако је имао мањи просјек оцјена од осталих конкурената, као и краћи период проведен у евиденцији незапослених. За његов избор пресудио је интервју са кандидатима, односно субјективна процјена комисије о квалификацијама и способностима кандидата.

Из документације је јасно да су сви кандидати добили једнак број бодова за вријеме проведено на бироу за запошљавање, без обзира на број мјесеци проведених у чекању на прво запослење. Претварање просјека оцјена у бодове у овом случају је такође спорно, јер је посљедњи кандидат са просјеком 3,42 (случај оцјењивања од 1 до 5) имао мањи број бодова, иако је овај просјек када би се урадила еквиваленција, био већи од просјека прворангираног, те онда постаје јасно да је Цвијановић заправо имао најлошији просјек.

И Додикови успјешни бизнисмени
И породица предсједника РС Милорада Додика врви од бизнисмена. Фирме „Фруит Ецо“ и „Агро воће“, у власништву Додиковог сина и брата у протеклих пет година инкасирале су 1,4 милиона КМ.



По финансијским извјештајима који су у посједу ЦАПИТАЛ-а, „Фруит Ецо“, у власништву Додиковог сина Игора, на крају прошле године остварио је добит од око 230.000 КМ, што је за двадесетак хиљада КМ више него 2015. године. Добит је 2014. године износила око 128.500 КМ, а 2012. – око 150.000 КМ. Ова фирма је само 2013. године имала губитак од 163.000 КМ.

Фирма се бави производњом и прометом воћа и поврћа, прошле године приходовала је више од 1,5 милиона КМ, што је за око 200.000 КМ више него 2015. године. Приход на крају 2016. године је готово удвостручен у односу на 2014, када је ова цифра била око 772.000 КМ.

Ипак, расходи „Фруит Ецо“ су са 1,1 милион КМ, колики су забиљежени 2015. године, на крају прошле „скочили“ на око 1,3 милиона КМ. Дугорочне обавезе  у посљедњих годину дана смањење су за око пола милиона КМ и износе 2,2 милиона КМ. Међутим, Додиков син се додатно задужио за око 300.000 КМ, па су краткорочне обавезе достигле цифру од око 2,7 милиона КМ.

Горан Додик, брат предсједника РС и власник „Агро воћа“, 2016. године ставио је у џеп око 160.000 КМ и тако побољшао резултат из 2015, када је зарадио 140.000 КМ. Али, и даље не успијева да достигне резултат из 2014. године, када му је зарада износила 340.000 КМ.

„Агро воће“ 2013. године зарадило је око 58.000 КМ, а годину раније готово занемарљивих 4.000 КМ.

У директорској фотељи „Агро воћа“ Павле Ћоровић, Додиков зет, приходовао је прошле године 642.000 КМ, што је за око 62.000 КМ више него 2015. године. Међутим, чини се да је 2014. година била златна за ово предузеће које је тада забиљежило приходе од око 890.000 КМ.

Расходи предузећа које се бави узгојем језгричавог и коштуњавог воћа су око 480.000 КМ, односно 42.000 КМ већи него 2015. године. Ипак, и даље су за око 64.000 КМ мањи него 2014. године. „Агро воће“ је дугорочно задужено са око 32.000 КМ и те обавезе су у односу на годину раније ниже за око 22.000 КМ. И краткорочене обавезе су смањене за око 18.000 КМ и износе 620.000 КМ.

До имовине повлаштеним кредитима
„Фруит Ецо“ 2007. године, уз минимални улог од по 1.000 КМ, основали су предсједников син Игор Додик и Мирко Добрић, супруг родице Милорада Додика. У то вријеме „Фруит Ецо“ није имао имовине, а капитал је био једнак збиру оснивачких улога.

Три године касније у финансијском извјештају фирме наведено је да она посједује земљиште вриједно 2,6 милиона КМ, хладњачу и друге некретнине од 2,3 милиона КМ, као и засаде воћа од 3,1 милион КМ. Тада су новинари Центра за истраживачко новинарство открили да су Додик и Добрић имовину стекли захваљујући повлаштеним кредитима који нису доступни обичним покретачима бизниса у Босни и Херцеговини.

„Кључну улогу у томе имала је Балкан Инвестмент Банка (БИБ). Захваљујући кредиту ове банке, Добрић је дошао до пољопривредног посједа који је био темељ за развој фирме. Тај посјед је био покриће и за касније задуживање “Фруит Ецо”, у чему је поново важну улогу имао БИБ“, наводи се у истраживању.



„Агро воће“Додиков брат је основао у децембру 2008. године, четири мјесеца након што му је Влада РС, на чијем је челу тада био Милорад Додик, додијелила концесију на пољопривредно земљиште.

Игор и Горица, син и кћерка Милорада Додика, имају заједничку фирму „Глобал либертy“, за коју нису објављени финансијски извјештаји. Горица Додик је и власница луксузног ресторана „Агапе“, а води и радио „Агапе“.

Она је продала апотеку „Греен Лине“, коју је отворила заједно са кћерком бившег министра здравља и садашњег декана Медицинског факултета Ранка Шкрбића.

Фазонски комади предсједниковог зета
Компанија „Интерконт – Комерц“ зарадила је током 2015. године око 1,2 милиона марака набављајући материјал за водоводе у Источном Сарајеву, Добоју, Градишци, Приједору, Требињу и Бањој Луци. Директор фирме је Спасоја Зељковић, супруг сестре предсједника СНСД-а и Републике Српске Милорада Додика. Уговори које је његова фирма потписивала са јавним предузећима у Српској, а који се налази у бази података Транспаренцy Интернатионала БиХ, говоре да постоје јаке политичке везе које стоје иза ових послова.

Истраживање пословног портала ЦАПИТАЛ.ба и Транспаренцy Интернатионал у Босни и Херцеговини о трошењу средстава јавних предузећа, показало је да је Зељковићева фирма повезана са компанијом „СБ Инвест“ која је основана 2008. године.



Оснивачки улог износио је пет хиљада марака. „СБ инвест“ основале су фирме „ТН инвест ансталт“ из Лихтенштајња која је уложила 3.000 КМ и Зељковићева фирма „Интерконт – комерц“ регистрована у Лакташима са улогом од 2.000 КМ.

Са Водоводом и канализацијом у Источном Сарајеву „Интерконт – Комерц“ склопио је током 2015. године три уговора за набавку „фазонских комада, поцинчаних цијеви фитинга, спојног материјала, репаратурних спојница и уличних капа“.

Вриједност уговора износила је око 237.000 марака. Са добојским водоводом потписано је седам (153.674 КМ), са приједорским четири (152.992 КМ), а са требињским такође седам уговора (122.245 КМ).

Највише уговора потписано је са бањалучким водоводом – чак 12 и то у износу од 194.650. Са Водоводом у Градишци потписана су само два уговора, али је њихов износ убједљиво највећи. За купопродају фитинга, фазонских комада и арматура издвојено је 201.890, а за купопродају водомјера 107.782  КМ.

Зељковићева компанија је током 2016. године склопила 24 уговора са водоводима и комуналним предузећима у РС.

Укупна вриједност тих уговора износила је 1.466.844 КМ. Од тога је са „Комуналцем“ из Дервенте склопљено шест уговора, пет уговора је потписано са бањалучким Водоводом, три уговора са Водоводом Добој, по два уговора са водоводима из Требиња, Источног Сарајева и Брода и Комуналним предузећем „Будућност“ из Лакташа и по један уговор са водоводима из Прњавора и Зворника.

„Интерконт-комерц“ је добро пословао и са Жељезницама Републике Српске. Током 2015. године потписана су два уговора чија је укупна вриједност 1.108.406 КМ.

„Проинтер“ господари тендерима
И ИТ фирма “Проинтер” наставља да ниже побједе на тендерима јавних предузећа и институција. Овогодишњи тријумфи на више од 50 јавних набавки донијели су јој уговоре тешке више од 17 милиона КМ.

Иако је основан у априлу 2015. године, занимљиво је да је “Проинтер”, заједно са београдским огранком исте фирме, али и “ Ланацом”, махом потписан као један од најповољнијих понуђача на милионски тешким јавним набавкама које су расписивале Електропренос БиХ – 2,5 милиона КМ, Електропривреда РС – 2,4 милиона КМ и Пореска управа РС – чак 7,1 милион КМ, показало је истраживање ЦАПИТАЛ-а.

За ову фирму у више наврата незванично је, без конкретних доказа, истицано да иза ње стоји Игор Додик, син предсједника РС Милорада Додика, иако је он то неколико пута демантовао. Као други власник спомињао се Славиша Кокеза за којег ових дана круже незваничне информације да је купио једну телевизију у Републици Српској.

ЦАПИТАЛ је још почетком септембра упутио питања о томе које су предности “Проинтера” у односу на остале ИТ фирме на тржишту БиХ, с обзиром на десетине добијених тендера, али одговор никада није стигао.

(Цапитал)

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

цоја1

16.11.2017 18:33

Да се дјеца не дрогирају...и треба тако :П

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гангстерај

16.11.2017 20:27

Дрзава гангстерај.

Name

Са

16.11.2017 22:18

Масала премијерко, Са срецом, поздрав Са Косово

Name

Боро

17.11.2017 01:07

Србијо, мајко и маћехо. Чудан је тај наш патриотизам. И ако знамо за све ово ми сулудо подмећемо главу у све те националне битке. Прво вам у борби за новостворену државу и етнитет страда све, онда живите у таквој што морате и обавезни сте само да плаћате порез. Ова држава према нама скоро нема никакве обавезе, док дјеца политичара и тајкуна могу како зажеле. Је::ле ме моје школе.

Name

Ха

17.11.2017 02:27

Грохотом се смијем,док има будала бит це и папака. Гласај те народе.

Name

Боље!

17.11.2017 10:35

Боље него да се "дјеца" дрогирају.

Name

055

17.11.2017 11:29

Фактички,срамота је не бити као остали!

Name

Зеки Пресс

17.11.2017 14:09

Да се разумијемо, Ви градјани имате реформску агенду, а брига за дјецу је несто друго. Ми вама реформе, а ви нама пдв, ми вама акцизе, а ви нама аутопутеве - јел постено? Тако се изградјује земља и боља будуцност. Фактицки?

Name

Радојица

18.11.2017 16:18

Па мајку вам криминалну,младост сам оставио у рововима,моје синове је у сколи и на факултету и то дрзавном финанцирао мој брат који је у свицарској и сада они немају посла а вјерујем да су паметни и способни од ових политицки синова,па мајку вам јебем криминално па докле висе.

Name

Ре Радојици

19.11.2017 16:51

Као сто др Стевандиц папак казе нек иду у Њемацку ето то је одговор СНСДа

Name

цупс

16.11.2017 18:34

Продацемо вам и насу земљу да мозете боље пословати, а ми се пакујемо полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

17.11.2017 11:59

Ја преговарам са Арапима да им продам имање.

Name

еее,мој Боро.....

17.11.2017 19:30

Ми немамо ,ни матер ни мацеху .Сто ,реце Светац Патријарх Павле >И,мртав Цовјек ,је Бољи ,од нецовјека ! Све то ,нецовјецансво је испилило из рупа да Нас трују само због ,лицне користи ,бранеци ,сто је вец одбрањено у Рату ,када ,Зивот је био јефтинији од метка ,насу амнезију мозга ,слиједе ,догадјаји ,који се мнозе као на траци ,све је то смис;јено да ово Јада од Народа отупи ,да га сто висе покраду и разједине.

Name

Зељко Бањалука

16.11.2017 18:38

Некоме је било најтезе родити се. Све остало има мама и партија. Дипломе које невриједе нигдје,само интерно,онда се казе не иде пуно омладине у иностранство. Господо перспектива је једино то,или бити мамин и татин син. Вијест би била ОТВОРИЛА ПРЕМИЈЕРКА ПРЕДУЗЕЦЕ И ЗАПОСЛИТО 300 РАДНИКА. Оваква вијест отворила мама сину у приватној дрзави предузеце да се мозе јављати на тендере,па то је веца медијска бомба од Бакирове изјаве,бас да видим коментаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нозакостра

16.11.2017 19:37

Као некада у Италији,Напуљска мафија отвори ресторан а у њега нико не долази нити смије доци,али дзаба они приказују промет.

Name

за ,Ре...

17.11.2017 19:36

Таман ,пустам ,браду ....ал ,ј...га ,мозел икако ,на кредит .

Name

7 дана Штрајк-а ПОЛИТИЦИ ,,!!

16.11.2017 19:06

ПОЗИВАМО СВЕ МЕДИЈЕ, БиХ да ступе у Меди-ски ШТРАЈК . Сви Медији требају у штрајк Политици , НЕ извјештавати ,, А- игнорирати све политичке странке и њихове СПИНОВЕ.. И овакав штрајк би требао бити сваки мјесец по 7 дана. Резултати ;; би били фантастични , на читавом подручју БиХ, нека види политичка Мафија кад они упадну у Медиски- МРАК. Да је дошли вријеме да могу сами Себи лагат и спиноват. Јер су прешли све могуће ЛИНИЈЕ ,, и све дугује боје. Што је доста ,,. Доста је.!!П

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.11.2017 11:31

Ста би тиме изгубили? Па то им јос боље одговара - мрак

Name

Пантиц

16.11.2017 19:08

Наставите гласати за ове на власти. Бице нам јос много горе , пар фамилија имају све остали скоро ниста , наставите гласати за ове на власти , нисмо онда ни заслузили ниста боље ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре пантиц

16.11.2017 20:30

Свака ти је на месту друзе , надам се да це овај народ ипак прогледати.

Name

Ре ре истина

17.11.2017 06:04

А за кога да гласамо,јел за мицу мицица сто је отворио сину кафиц у Бијељини

Name

дусанцули

16.11.2017 19:11

Шта још треба да се деси да овај затуцани народ прогледа и ову досад најбахатију власт у историји српског вишестраначја једноставно почисти. Са сваким новим изборима они добивају све више и више повјерења што је само по себи апсурд и само давање повјерења њима је погонско гориво за оно прибаве себи а одузму нама односно ЗАЈЕДНИЧКОЈ КАСИ. Прогледајмо, вријеме је, ови се неће зауставити. Напротив, биће све горИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

16.11.2017 20:35

Хајде богати, шта си на крај срца, нека нама Милета до 2022. још.

Name

ре

17.11.2017 11:33

Па немојте људи тако, ово је тек поцетак. Бице нама јос горе! То смо у борби зарадили!

Name

ре.Босњак

17.11.2017 12:08

Тако је. Подрска за Милорада, насег златног љиљана.

Name

Приједор

16.11.2017 19:11

Па И Дуско Милоица предсједник Окрузног Суда запослио у Суд као највисе бодова као да су И'м све тате оставиле.Проклетиња ударило ,а наса дјеца И ако прави студентИ никад неце уци у Суд ,па то је само за њихову дјецу.Мало Им било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

16.11.2017 19:12

Док год има шупака да свој глас прода за 50 км биће нам овако и још горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

17.11.2017 00:21

Тако је друже.

Name

Море

17.11.2017 12:13

Таквих је огромна маса, и сви це вијерно гласати за Милорада, као и до сада, увјерен сам. Једини спас је бјезати из РС, ово је ноцна мора без краја. Среца па су младји то вец примјетили и масовно бјезе од Вјецитог баје и братије.

Name

аналитицар

18.11.2017 05:11

Дај ти име постеног политицара и партије да гласамо за њега бесплатно да нас спаси...има ли један?

Name

ин

16.11.2017 19:17

Све ово народ зна и идаље гласа за њих. А наса дјеца одлазе. Овдје могу зивети само дјеца функционера насој дјеци осталоје самода одлазе . Незнам дали су већи монструми ови на власти или они који гласају за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

^^^^

17.11.2017 12:15

Иста је то багра, народ са греском у глави,..

Name

Патриота

16.11.2017 19:28

Свака цаст за премијеркине синове,велика подрска И само тако нек наставе они су Нас понос понос нације такви нан људи требају,мало је таквих струцњака у европи а да неговорим овдје код Нас,свака цаст И капа доле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Патриоту

16.11.2017 20:04

ТАКВИ СПОСОБНИ ТИ ОТВАРАЛИ ХУМАНИТАРНИ БРОЈ. ЗАТО МАМА ЖЕЉАНА ПЛАЦЕ ЗА АКЦИЗАМА.УЗИВАЈТЕ У ОВОЈ ПУСТОЈ ЗЕМЉИ.СРАМОТО, ФУКАРО.

Name

@ЗА Патриоту

17.11.2017 12:17

Глупсоне, јеси цуо за иронију,.....

Name

аналитицар

18.11.2017 05:16

Мислис, капа доле, да ти неко убаци мало милостиње...

Name

Папак

16.11.2017 19:32

Не!! остајте овдје,Сунце овог неба неће Вас гријат к,о, што тамо грије Бољи је там залог Хљеба,јер тамо н'ико украст га неће, ако сам себи зарадио Није.У овој земљи да би постао нешто,Мораш познават разне трикове и као Лопов красти Вјешто..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ-интернационала

17.11.2017 16:59

Браво! Папцине свих земаља ујединимо се!

Name

Јавна тајна у Бањалуци

16.11.2017 19:46

Информација из тузиластва у БЛ : Дана 12.11.17. у 1 сат и 15 мин. на истоцном транзиту у Бањалуци ауто Ауди А.6 регистрован на Игокеу из Лактаса којим је управљао Александар Добриц(1991) син Додикове блиске родјаке усмртио је пјесака Смиљану Никодијевиц(1980) из Кнезева.Младиц је био под дејством алкохола.Тузилац је био на увидјају.Момак је приведен у полицију и иако је требао бити задрзан 24 сата пустен је одмах ујутру.Интервенисао је код тузиоца Спасан Зељковиц зет Додика.Цудно је да је у тим касним ноцним сатима на мјесто несреце досао и Игор Додик.Све је уцињено да се затаска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милиција...

16.11.2017 21:59

На западном а не истоцном транзиту се то догодило,а да хе ауто регистровано на Игокеу јесте,да је возио син Мирка Добрица јесте,да је био пијан јесте,да је био Игор Додик на лицу мјеста после удеса Јесте,да је Спасан средио да пусте малог јесте,

Name

Па Кад Се То Зна

17.11.2017 00:53

Што не реагује неко

Name

??!!

17.11.2017 07:11

Да није нека грешка..??!! Како тај извјесни Спасан може одређивати шта и како ће полиција да ради..??!! Он нема везе са полицијом, нити је кад имао, а није ни адвокат да посредује и уредује..??!! Бетброј питања и ускличника, одговора ниоткуда..??!!

Name

РЕ

17.11.2017 07:35

СРАМ ИХ БИЛО!!! Доћи ће дан када ће сами да труну у сопственим гов... сами ће себе угушити. Ништа боље не заслужују.

Name

Зељко Бањалука

17.11.2017 19:48

Овде треба појаснити неке ствари које сам провјерио,у том удесу је уцествовао возац,који је приведен у МУП због возње под утицајем акохола, Круцијална ствар је да је пустен из МУП/а није задрзан 24 сата како налазе закон и послије пустања направио ову саобрацајку. Ударио је дјевојку на просирењу аутобуској станици,док је са колегицама цекала таxи. Прије таxија досло је десетак аута са затамљеним стаклима,а тек послије хитна и полиција. То је истина ове приватне дрзаве,требали би о томе направити једну емисију и о удесу у Добоју гдје је пјесак усмрцен на пјесацком прелазу,а мама високи цллан партије која је на власти/ Овде ауто од игокее а возац пијан није дрзан у мупу вец пустен па направио удес са смртним исходом, о овоме би требили медији и опозиција да буде тема свих тема,сви смо уцесници у саобрацају,да смо демократско друство направити посебну емисију,оставке цијеле смјене Мупа,дезурног оперативног, директора и министра дали смо ми правна или приватна Дрзава ?

Name

Мама

16.11.2017 20:05

Даће вам мама који тендер да се мало опоравите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукс

18.11.2017 21:07

Зељко срам те било сто узимас за право да то коментарисес.Ипак је погинула дјевојка а ти лупас ли лупас мајмуне од цовјека.Све је нетацно сто си написао стоко једна.Срам те било .

Name

Зоки

16.11.2017 20:22

Ма ста има везе,ми смо направили у рату дезертерима Дрзаву да могу лијепо да зиве са грбаце оних који су ту Дрзаву стварали,али ипак ниција није до зоре сјала па неце ни њихова,Санадер и остали слицни њему су зивјели овако као наси дезертери па заврсисе на земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2017 07:19

Ниста ми нисмо стварали. Морао си у војску. Која је била алтернатива?

Name

Зоки

16.11.2017 20:23

Ма ста има везе,ми смо направили у рату дезертерима Дрзаву да могу лијепо да зиве са грбаце оних који су ту Дрзаву стварали,али ипак ниција није до зоре сјала па неце ни њихова,Санадер и остали слицни њему су зивјели овако као наси дезертери па заврсисе на земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

16.11.2017 22:31

НИЈЕ ВАЉДА ДА ЛАКТАШИ И ТЕСЛИЋ ИМАЈУ ТАКО ЖЕСТОКЕ МОМКЕ ПУНЕ ЛОВЕ.ЈА САМ МИСЛИЛА ДА СЕ САМО ВЕЛИКЕ ПАРЕ ВРТЕ ОКО ДРОГЕ КАД ОНО ВИДИ ЧУДА.ОДЛИЧАН ПРИМЈЕР ДА ОМЛАДИНА НЕ ОДЛАЗИ ИЗ РС.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помози маму

17.11.2017 00:24

Па знају синови да мама ускоро губи све позиције па се морају осигурати на вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

17.11.2017 00:57

Лопуза Зељка само лазе и петља тојејоју крви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

17.11.2017 01:17

Управује Милорад Додик и Зељка добро зиве.Њихови тајкуни родбина и фамилија остали народ умјере од глади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

17.11.2017 04:15

Ако неко мисли да је власт ту да помогне народу онда је стварно за луднице сви зуре да несто узму на тај нацин прелазимо у капитализам а не стварање радом као у свијету наси капиталисти су настали на плацки и крадји уједно они су и власт трзили сте гледајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мими

17.11.2017 06:03

Па видјели једни од других... Благо нама ето и Мицо Мициц отвара угоститељски објекат свом сину у центру Бијељине,видио цовјек да је Додик отворио ресторан церки па ко вели да и он несто предузме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

17.11.2017 06:58

Да су то само Додикови и Цвијановицеви,вец сваки директор сваке институције има фамилију,па та фамилија има дјецу а дјеца по фирму,а и они сам по фирму.Висе не мозес ни септицку испразнити некоме да није странацка и родбинска фирма!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

17.11.2017 12:26

Браво, конацно неко да објасни до којих је размјера све увезано. Од Додика креце, и спуста се према доле и сири као пирамида. Увезани су апсолутно. Мислим да без зестоке револуције, дрзавног удара, дотицни се не могу склонити.

Name

Јоја

17.11.2017 07:12

Ста казе Бакир на то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

17.11.2017 12:28

Ридјобради то подрзава, јер тако пропада РС,...

Name

а да вас несто питам

17.11.2017 07:36

...Да ли би ви помогли своју дјецу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

оља

17.11.2017 07:37

Да се дјеца не дрогирају. Само она има дјецу и они треба да зиве. Брука и јад од јос мало премијерке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опзиција

17.11.2017 08:02

Додик није прегледао цланске карте кибје хтио оц сезонски радит у воцњак. Свима је било постено плацено. Додусе вецина радне снаге је бил опозиција јер позиција је у влади али свака,цаст на доброј храни и дневницама....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комунист

17.11.2017 10:13

То је циста лаз многима је остао дузан

Name

Милан

17.11.2017 08:56

А ми својој дјеци не би обезбиједили посао или бизнис да смо на власти.? Пустили би их да се потуцају или сами сналазе,слали их на конкурсе итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

17.11.2017 23:01

Па зависи ко како размисља и на који нацин,питање колико це помоци својој дјеци тако,ни једна анархија није вјецно трајала !

Name

аналитицар

18.11.2017 05:37

Разлика је сто би у уредјеној дрзави за то отисао на робију....погледај слуцај Вида Благојевица који је добио 30 година затвора због покусаја продаје мјеста гувернера...надји једног цовјека који је љекару у Њемацкој дао мито ако ради у дрзавној установи...или полицајцу, судији,...итд...код нас је корупција у свим сегментима друства укљуцујуци и цркву тј. владике, попове....

Name

тако се то ради

17.11.2017 09:30

Фамилије политицара и тајкуна...богате се а ви глупи народе,србујте,,глодјите се око кости сто вам набаце са времена на вријеме да би вам скренули пазњу са нерада,неспособности јаваслука ....Ста су вам понудили уназад пар година..лазне прице о референдумима..које на крају одказују..који ионако није био могуц...Али битно је да су вама бацили кост око бакирове изјаве која је упитно дали је тацно ипренесена,,али да јесте око цега би се клали овдје по коментарима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комунист

17.11.2017 10:01

Пљацкаси БиХ нека се спреме када изгубе изборе да робијају и да врате све сто су покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последња директорица Машинског сервиса

17.11.2017 15:47

Никад нисам наплатила закупнину за халу од господина Цвијановића, гоподина свекра. Нова Топола је брујала о томе, знала сам да ће се стишати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

17.11.2017 18:17

Па ништа ново. Да имамо чиме да оперемо јабуке што купимо од Игора. Вјешао би их на сваку бандеру, одавде до Бања Луке. Све су упропастили. Оно мало памети и поштења што смо имали побјегло главом без обзира а остале ове вуцибатине и лоповчине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

17.11.2017 21:20

Неда их мајка. Ста цес кад дјеца хоце да раде А мама само мало потпомогла хаха...

Name

Мимар

18.11.2017 07:36

Те, такве и сличне фирме, одабраних и пробраних, најчешће служе као хоботнице. Накаче се и конектују на јавни сектор и исисавају што се исисати може. А фала богу може се све док је њих и њихових ту гдје јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

18.11.2017 07:54

Куме ја би то све хапсио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Погледај около

18.11.2017 14:19

Мене мало нервира зашто само пишете о њиховој дјеце. Зашто не погледате по свим општинама, чак и најмањим, како се запошљавају дјеца тих политичара, колико имају фирми, аута, па то се не може избројати. Буквално им све припада. А ви се чудите дјеци политичара који су на врху државе, који имају везе, новац, утицај. Мислим да тако само идете на руку свима овима који су у другом плану. Знате ли ви колико једно мало мјесто губи због ових појава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ста?

18.11.2017 16:47

Премијеру уопсте не познајем, али из њених наступа стицем дојам да се ради о једној веома безобразној особи, која зели да оствари САМО СВОЈ интерес- други (народ) је не интересују. Али, то да се брине о својој дјеци-ЈА ПОЗДРАВЉАМ. Па, питам се који би родитељ другације реаговао да је је у прилици. Будимо реални. Не цијеним њено понасање као премијерке, али и ја бих за своју дјецу (када бих могао) урадио исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!?

18.11.2017 17:53

А шта би онда требали урадити родитељи дјеце која су одбијена а били су бољи ђаци. Односно, шта бисте ви радили у том случају. Ваше мисљење говори колико се непотизма укоријенио у друство.

Name

мики из мелбурна

19.11.2017 01:08

Зељка доцице и теби црни дјордје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуливер

19.11.2017 07:16

Како лијепа жена, да пожелиш да је заобиђеш......

ОДГОВОРИТЕ