Добио отказ јер био баш вриједан

Филијала Лидла у Барселони отпустила је радника са 12 година стажа у фирми зато што је био сувише вриједан

Свијет 11.11.2017 | 18:56
Добио отказ јер био баш вриједан
Конкретно зато што је долазио на посао раније да припреми продавницу за отварање.

Радник се обратио суду и тражи да се врати на посао.

Како преноси шпански дневник Ел Паис, вриједни радник Жан П. стизао је на посао најмање сат прије пошетка смјене и "почињао да спрема продавницу за отварање". У одлуци о отказу наведено је да је "веома озбиљно прекршио правила о раду" јер је Жан, без да се уписао да је дошао на посао, "правио поруџбине, мијењао цијене или попуњавао палете производа".

Каталонска филијала њемачког ланца супермаркета навела је како се на снимицима камера за надзор из априла види марљиви радник како улази у продавницу у пет ујутру и проводи "између 49 и 87 минута" радећи а да се није уписао да је дошао на посао.

Тако је радник прекршио строга правила трговинског ланца која се односе на плаћање запосленима за сваки минут који су радили и правилно пријављивање сати проведених на послу, пренио је портал тхелоцал.ес.

Отпуштени радник тужио је бившег послодавца суду с образложењем да је неправедно остао без посла и тражећи да га врате на посао.

Жан П. наводи да није тражио да и други радници долазе раније на посао, да му никада није речено да треба да тражи дозволу да раније дође на посао и да је то радио због тога што је у продавници претходно урађена реорганизација и што је било потребно додатно вријеме да се продавница спреми.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ана

11.11.2017 20:37

Имам ја тако једну радну колегин која то ради исто и онда паметује како она само ради пуно и трудисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина је

11.11.2017 22:19

Занимљиво је да мало ко симпатисе вредног колегу који се залазе за предузеце.

ОДГОВОРИТЕ