Власт згазила Устав Српске

Економска, социјална и политичка цијена коју плаћају грађани РС ‎због деценијског референдумског манипулизма изузетно висока и може се мјерити милијардама марака пропуштених инвестиција, десетинама хиљада изгубљених радних мјеста и одлазећих људи из Републике Српске. Власт Републике Српске је поништила одлуку парламента Српске, згазила Устав Репблике Српске и показала да је референдум користила само за прикупљање предизборних политичких поена, казао је у разговору за Вијести. ба предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Република Српска 08.11.2017 | 08:07
Власт згазила Устав Српске
Бореновић каже да вишечасовни монолози са најприземнијим и најпримитивнијим нападима на опозиционе посланике без јасног одговора који су разлози одустајања од референдума наводи на закључак да се Додик повиновао захтјеву некога из међународне заједнице ‎у вишегодишњој трговини вјероватно мотивисаној неким његовим интересом.

Наглашава да је то већ видјено много пута.

Осврћући се на скупштинске закључке, које је донијела већина у НСРС, Бореновић наводи да ће доживјети судбину стотина сличних неспроведених закључака.

"Циљ је да се у режимским медијима и према обманутим ствара илузија нових референдумских очекивања у наредном периоду. Да будем прецизан, закључак нема снагу закона или одлуке и  није обавезујући,а јавна је тајна у НСРС да ако хоћете да сакријете немоћ и не желите несто спровести ‎само усвојите закључак", казао је Бореновић.

Што се тиче потписивања петиције, коју је власт најавила у Српској, Бореновић  наводи да нема намјеру коментарисати разне анкете, петиције у виду сликовница.

"Колико год била ружна и прљава посљедња сједница скупштине, морала се једном десити да се дефинитивно покаже право лице предсједника РС и да са Додиком и његовом политиком не постоји више било каква могућност за нормалну комуникацију и разговор", казао је Бореновић.

Дефинитивно са таквим човјеком, каже Бореновић, не треба ни сједати било политички или приватно и да што даље од њега то боље.

"Заиста је постао велико оптерећење и сметња за нормалнију будућност и развој Републике Српске", рекао је Бореновић, додајући да они настављају даље у намјери да се Република Српска врати достојанство и извјеснију перспективу.

"Озбиљно се припремамо за следеће изборе, ускоро би требали испред опозиције договорити заједничке кандидате за предсједника РС и српског члана Предсједниства, усвојити усаглашени програм и платформу дјеловања", казао је Бореновић.

(БН/Вијести)

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

Гојко

08.11.2017 07:22

Пропали сте, румени, као жетон! Немате ни плана ни програма, само блатите Додика и Владу, а то вам је беззезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

08.11.2017 08:06

Мислим да је госп. Бореновиц потпуно у праву. Активности Додикове владе се своде на одрзавање на власти - какве користи од тога имају градјани? Када је Додик говорио о развоју привреде? Додиков наступ јасно показује о каквом политицком сарлатану се ради. Не могу се Додикови пропусти правдати неспособносцу опозиције. Додиково сарлатанство припада искљуциво њему самоме. А ко је тај који мозе да казни овакво понасање је друго питање.

Name

ДОСТА

08.11.2017 08:09

СЈЕДИ РУМЕНИГЕ СЈЕДИ ПРИЧАШ САМО ДА БИ НЕШТО РЕКАО КАО ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ СИ ПУСТИ НАС НА МИРУ НЕКА ЧАВА И ВУКОТА ВОДЕ СЗП ТИ ОДМОРИ АНЕМИЧАН СИ.

Name

посматрач

08.11.2017 08:17

Изгледа да су и тебе, Бореновићу, зг.зили.

Name

Перо

08.11.2017 08:32

Е мој гојко у којој каљузи ти живиш.

Name

Гојко из Париза

08.11.2017 09:48

За Перу папка једна кркамела!

Name

Риле

08.11.2017 09:49

Врати паре из бање Дворови лопове...

Name

судија

08.11.2017 07:28

За кршење Устава и дјеловање против њега постоји Суд па их лијепо тужите, ако имате чињенице за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

08.11.2017 08:06

Суд не постоји де факто јер је корумпиран.

Name

добој

08.11.2017 08:08

Тузи па цес проци као слуцај из добоја од прије три дана на позив грдјана полиција затице своје другове у пљацки али их неприводи и ако укуци оставља теско претуценог малољетника Сва интервенцина полиције је добро си просао моглу су те убити Добој има нацелника полицијције који је досао дазаведе ред заводига видисе Вјероватно су изврсиоци њихови кадрови.

Name

Није него

08.11.2017 07:30

Наравно да не треба сједити ни са њим ни са никим чланом секте и симпатизерима. То су бића дно дна. Нема потребе говорити ко су они и трошити ријечи. О њима мислим све најгоре а много пута сам их описивао и говорио гдје им је мјесто. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим да...

08.11.2017 07:33

Све наведено је истина. Речена је суштина. На жалост прије много година се видјело, ко је хтио да види и могао да препозна о каквом се човјеку ради и каквој партији којом предводи. Међутим многи су тада били залуђени његовом "харизмом" и моћи коју је испољавао. Наравно многи су се и окористили, тако то код нас иде. Али, ево до чега смо дошли. Свака част опозицији што је успјела да измами "великог вођу", да дође на скупштину и да се коначно и дефинитивно разобличи његов карактер. Циљ је постигнут. Ваљда је сада свима јасно у каквој нас заблуди годинама држи тај човјек. Многи грађани су били донедавно у страху да било шта кажу , али ситуација се значајно мијења, сазријева. Јест да је неоправдано дуго, ал боље икад него никад. Тог човјека треба на изборима потући до кољена, а онда процесуирати хитним поступком и смјестити иза решетака. Многа је зла учинио по цјелокупан национ , то се не смије пустити тек тако. Кад тад право и правда ће заузети оно мјесто које треба да има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упс

08.11.2017 08:02

Изванредно.

Name

Ре "Мислим да..." РАСПУЦХИН

08.11.2017 08:33

Дјелим мишљење. Не смије се све то пустити да прође тек тако , као што Ви кажете. Додао бих само да се уз "великог вођу-бају" треба процесуирати и већи број његових сљедбеника који су се уз њега окористили.

Name

херцеговац

08.11.2017 08:57

А ја мислим да си ти глуп. У секти има мање од 5% који су залуђени харизмом а остали су залуђени новцем и добро им иде док "опозиција" ломи q..у ребра

Name

Ре Мислим да...

08.11.2017 09:15

Када је пљувао по Босни, Бошњацима, свему босанском, када је омаловажавао и понижавао државу БиХ, када је бацао заставу БиХ са стола, када је уклонио заставу БиХ са јарбола испред стакларе ....тада сте му клицали, на тој политици је добијао изборе, данас све долази на наплату, ентитет РС је економски и у сваком смислу на кољенима. Ово је истина чиста као сунце.

Name

грађанин

08.11.2017 07:37

ГЛУПОСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска посла

08.11.2017 07:46

Сада бар Додик неце моци реци да је РС дрзава.А како је кренуо неце бити ни ентитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хик

08.11.2017 08:06

Апсолутно.

Name

устав

08.11.2017 07:46

По коме уставу полиција затеце своје друговве плацки ипокусају убиства ниста не предузима нити ррттре уцеснике Све се ово дрсава удобоју прије цетири данаједина информација остеценом је добро си просао изврсиоци овог дјела су кадриви коли раде за полицију вјероватно имајуконцесију ето такав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

08.11.2017 08:03

Може ли превод на српски?

Name

Федерација

08.11.2017 07:52

Сада це Бакир дати неку изваву као пропао Додик и његова политика..нема референдудума.побједа сда и сл..циме це нокаутираног друга дици на ноге и помоци свим силама да поново побиједи и тиме наставе владати до последњег србина и босњака..цовиц је увијек за то..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

08.11.2017 07:59

Не гази режим само Устав Р. С. него гази и све оне који су му противници. Чињеница је да гази и опозицију али ипак више гази оне који нису ни за СзП па немају заштиту ни од опозиције. Опозиција је , бар до сада , остајала слијепа и глува када би неко од њих тражио заштиту од насиља и дивљања режима. Нисам баш потпуно сигуран у њихова увјеравања да ће , када (и ако) они дођу на власт , бити боље. За сада једино можемо бити сигурни да ће , евентуалном промјеном власти , примитивце замјенити нешто мало пристојнији. Да ли ће народ осјетити бољитак том промјеном , то је тек питање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

08.11.2017 10:09

Ови из сзп зеле власт а немају програм економског опоравка ако је икако могуц. Вецином имају у глави само једно : Ми смо мање зло од резима. А ста има народ од тога? Сјеси курта да узјасе мурта. Они нису ни сами свјесни на ста це доци ако уопсте додју. Једно је сигурно да зеле по сваку цијену доци на власт сто је неразумно. То је исто кад скацес из авиона без падобрана . Вазно је да си скоцио а сто цес доле се залијепити нема везе. Треба бити отворен према народу И казати казати какаве су намјере сзп ако додје на власт. И ста народ треба оцекиват. Које зртве , муке ...Јер без тога нема побољсања. Сзп уопсте не зели о томе прицат . Него само дај власт . Ако их питас засто зеле владати неце знати дати одговор а који би био другацији од ових који су на власти.

Name

ре гојко

08.11.2017 08:03

Е цни гојко,знас ли болан колико си глуп.не видис даље од носа,а мозга имас ко кокос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

08.11.2017 08:49

Додик је успјео своју праунуцад јр обезбједио тако да је заврсио свој породицнуи фамилијарну одговорност.И боли га брига сад мозе ста хоце.Он сигурно не гледа ове коментара.Мозда да предјемо да несто покусамо радити.

Name

доми

08.11.2017 08:05

Додик је конацно показао ста је и ко је.ко не види он је ретардиран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајкер

08.11.2017 08:23

Он Додик за вас је институција.

Name

Ре "бајкер" РАСПУЦХИН

08.11.2017 09:06

Да Ви нисте можда "бајкер" из бајкерског клуба "Шкорпиони" из Лакташа? Каже се у народу : "Видјела жаба да се коњи поткивају па и она дигла ногу". Односно , видио "велики баја" да Путина подржавају бајкери "Ноћни Вукови" па и он себи направу клуб од љубитеља мотоцикала запослених на "државним јаслама". Сви остали си не могу приуштити "љубав" према мотоциклима.

Name

јамимига

08.11.2017 08:13

Кључне ријечи су "деценијски референдумски манипулизам"...не сјећам се да је некад неки политичар толико дуго држао "на узици" скоро читав један народ и са таквом једном обичном "шареном лажом" манипулирао њима. Додик је од почетка знао да од референдума о Суду БиХ нема ништа, јер једноставно није у његовој надлежности и антиуставан је. Али му је та прича омогућила деценију владања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

08.11.2017 08:21

Опозицијо, престаните више просипати демагогију народу.Дајте нешто конкретно предузмете.Све ово већ знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малиса

08.11.2017 08:31

Нека господин додик сада тузи сам себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малиса

08.11.2017 08:43

Нека господин додик сада тузи сам себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитај Два Пута

08.11.2017 08:55

Процитајте бар два пута заиста је Бореновиц све рекао,јасно да не мозе бити јасније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господски

08.11.2017 08:57

Најцистије до сада.Све рецено,паметном доста.БОРЕНОВИЦУ ТИ СИ ГОСПОДИН И ВАСПИТАН ЗА РАЗЛИКУ ОД ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

08.11.2017 08:58

Стварно овдје је Бореновић све лијепо разјаснио. Тачно је да нико више са овим Додиком нема шта причати.

ОДГОВОРИТЕ