Кривична пријава против Балабана

Технолошки факултет у Бањалуци потреса скандал након што је неколико студенткиња пријавило да им је референт за студентска питања, Велимир Балабан, слао поруке непримјереног садржаја. Цијели случај пријављен је Тужилаштву.

Република Српска 27.10.2017 | 19:46
Кривична пријава против Балабана
О Балабановим нападима на студенткиње Технолошког факултета, тражењу пољубаца како би им овјерио испит, позивању у стан и слању непримјерених порука проговорило је неколико дјевојака, а понудиле су и доказе.

Иако су многи и раније знали за његово непримјерено понашање, до подношења пријаве ништа конкретно није предузето. Представници бањалучких студената све су пренијели Окружном тужилаштву.

На овоме неће стати кажу представници Студентског парламента. Тврде и да им је Балабан нудио новац у замјену да случај заташкају.

Из Окружног јавног тужилаштва потврдили су да су студенти Универзитета у Бањалуци јуче поднијели кривичну пријаву против Велимира Балабана, због кривичног дјела злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање.

На основу поднесене кривичне пријаве, Тужилаштво је формирало предмет и додијелило га на удаљи рад поступајућем тужиоцу.

О цијелом случају упознат је и Универзитет у Бањалуци који је пријаву прослиједио дисциплинској комисији.

Сљедеће седмице биће донесена и коначна одлука, кажу у овој високошколској установи. Велимир Балабан је због свега отишао на боловање. Упркос покушајима, његов коментар нисмо добили.

Прозвани Балабан прошле године је признао да је узнемиравао студенткињу на Машинском факултету, гдје је тада био запослен. Добио је писмено упозорење, након којег је обећао да се неће више тако понашати.

Премјештен је на Технолошки факултет гдје је наставио по старом. Шта Балабан ради била је јавна тајна, знали су на факултету и професори и студенти. Право питање је: Зашто нико није реаговао?!

(БН)


Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Никос

27.10.2017 18:43

Тај Балабан мора да је мален и дебео да је ко Роналдо све би се утркивале која це са њим и онда то неби било узнемиравање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

27.10.2017 19:28

Испитајте ко стоји из њега то је најбитније. Неби се тако понашао да неко јак не стоји иза њега. Гдје је истраживачко новинарство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

27.10.2017 21:32

НАРОДЕ МОЈ ВИШЕ МАНИЈАКА И ПЕДОФИЛА НИЈЕ ХОДАЛО РС. ТО НАМ ЈЕ ДОЊЕЛО СТАНОВНИШТВО КОЈЕ ЈЕ ДОШЛО ИЗ ШУМЕ. ИМА ОНА ИЗРЕКА БОГ ОДУЗМЕ ПАМЕТ А ДА СНАГУ.МНОГИ НИСУ ЗА ЖИВОТ У ГРАДУ АЛИ ТО НАМ ЈЕ НАША БОРБА ДАЛА НИ У КОМ СЕГМЕНТУ НЕ МАМО НАПРЕТКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.10.2017 21:33

Цовјек је у праву ...треба искористити корисно са љепим..... Го Го Балабан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА ЛИ ЈЕ ТО МОГУЦЕ...

28.10.2017 18:52

Цовека не познајем, вазно је да није геј а србин. Постоване студентице , пристојно се облаците, а не као да сте изасле из ноцног клуба......па неце ноти оваквих појава. Цуре ``трзају`` на добра аута, лова брате...нема висе љубави за сиромахе,,,,,а много лијепих момака и паметних има али немају конте за ``постене`` студентице. Мало сале али иам увек и збиље. Подрска Балабану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марконе

29.10.2017 06:50

А ниста ново,тако је у свим институцијама,странацки кркани су заузели бусије и не либе се ниста.А поред пара које тразе,омиљени услов им је и сеx,ако је бас атрактивна кандидаткиња продје и без пара,само сеx,наравно оне које пристану на такву нагодбу,ако не,немају никакву сансу.

ОДГОВОРИТЕ