Нови пренос надлежности СНСД-а?

На Заједничког сједници оба вијећа Парламентарне скупштине БиХ предсједавајући и министри Савјета министара одговорили су на 25 питања посланика и делегата.  Већина опозционих посланика није била задовољна одговорима, али замјерке су имали и посланици владајуће коалиције.

Република Српска 24.10.2017 | 19:34
Нови пренос надлежности СНСД-а?
Шефа клуба посланика СДС-а Александру Пандуревић занимало је докле се стигло са испуњавањем обавеза из трећег пакета Енергетске заједнице.

Ресорни министар Мирко Шаровић одговорио је да је радна група у којој су учествовали и представници ентитеских влада, израдила Нацрт закона о регулатору и тржишту преноса електричне енергије и гаса на нивоу БиХ, те приједлог о обједињавању двије институције, Независног оператора система НОС-а и Електропреноса БиХ у једну компанију.

„Приједлози закона су практично на столу и сада само зависи од ентитетских влада када ће бити усвојени'', објашњава министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ Мирко Шаровић.

„Ентитетске владе не дају сагласност на законе, јер је у питању још један случај институционалног криминала'', тврди Александра Пандуревић и додаје да је Управни одбор НОС-а донио незакониту одлуку без одобрења Регулаторне комисије да се кредитно задужи 2,3 милиона марака и купи зграду у Палама за потребе резервног центра.

„Питање је зашто нису сачекали закон о спајању са Електропреносом који на годишњем нивоу на располагању има 40 милиона за инвестиције, па купили зграду од тог новца. Нису, јер желе прије усвајања закона о томе да обезбиједе новчану добит за особе које су страначким или кумовским везама повезане са функционерима СНСД-а'', тврди Пандуревићева и објашњава да је тендер за куповину зграде намјештен, јер је у условима писало да зграда мора бити удаљена највише 300 метара од паљанске променаде.

„Само бивша зграда `Јахорина осигурања` испуњава те услове'',истиче Пандуревићева и тражи од Тужилаштва БиХ да реагује.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац одговара да је право Пандуревићеве да мисли шта хоће, али додаје да није коректно да ставља некоме мету око врата.

„То није први пут да се госпођа Пандуревић тако понаша према политичким неистомишљеницима. Нека надлежне институције раде свој посао'', поручује Кошарац.

Пандуревићева тврди и да је спорна куповина зграде - цијена за коју су функционери СНСД-а поново продали још једну надлежност Спске, јер су чланови Управног одбора НОС-а које је именовала Влада Републике Српске, подржали прављење нове БХ институције, Берзу струје са сједиштем у Мостару.

„Та Берза струје у Мостару запошљаваће 100 нових људи, док ће у Резервном центру у Палама бити запослено 3-4 радника. Однос нових радних мјеста у корист Федерације БиХ говори о томе колико је СНСД-у стало до Републике Српске и њених незапослених грађана'', закључује Пандуревићева.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Сердар

24.10.2017 17:44

Браво Александра, Кошарцу се дрма тло под ногама. За шаку сребрењака продаће и оца а камо ли Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2017 18:16

Браво бленто

Name

Ако

25.10.2017 09:09

Ако додје у Октобру до промјене власти Клосарац це бити на дугогодишњој робији,гдје му је и мјесто вец одавно.

Name

Мирко

24.10.2017 18:10

Ста казе Огњен Тадиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.10.2017 20:25

Каже да га се не тиче то

Name

Славко

25.10.2017 06:11

Огњен је ситна масонерија, спремна да прелети у задатом тренутку.

Name

Лицемјерје

24.10.2017 18:29

А несреће овог клошарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клосарац

24.10.2017 20:19

Браво Александра. Јадан је овај народ кад гласа за Клосарца. он је риједак примјер нецовјецности, цовјек без карактера... Али хвала Господу богу сто све вуди...

Name

Пале

24.10.2017 22:16

Јавна је тајна са је поменута зграда пола-пола Стасе и његовог кума Југовица. Багра украла милион.

ОДГОВОРИТЕ