ФРА: Коначно је прорадио Монако, Нант на 3. мјесту!

Балде и Фалкао донели Монаку прву победу после четири утакмице.  'Кнежеви' прекинули лош низ, приближили се ПСЖ-у! Фудбалери Монака вратили су се на победнички колосек и у десетом колу француског шампионата савладали Каен са 2:0.

Фудбал 21.10.2017 | 21:10
ФРА: Коначно је прорадио Монако, Нант на 3. мјесту!
Возио је Монако у рикверц на претходне четири утакмице, али је у суботу коначно уписао победу и прекинуо лош низ. Цех је платио Каен који је са стадиона Луј други испраћен са две лопте у мрежи (2:0) у мечу 10. кола француске Лиге 1.

Каен јесте једно од позитивнијих изненађења шампионата, али на последња два меча имао је два пораза и сада је продужио црни низ.

Кнежеви су били бољи ривал целим током утакмице, а повели су у 21. минуту поготоком Балдеа Кејте.

Добру игру у другом полувремену Монако је крунисао поготком Радамела Фалкаа у 59. минуту, додуше из пенала. Али који је био оправдано досуђен.

Могла је домаћа екипа до краја утакмице да стигне до још убедљивије победе, али навални ред Монака није имао довољно концентрације да опет затресе мрежу.

'Кнежеви' су повели голом Балде Кеите у 45. минуту, који је на асистенцију Томаса Лемара постигао свој први гол у дресу Монака.

Минималним вођством домаћини одлазе на одмор, да би у наставки меча постиги још један гол.

Стрелац је био Радамел Фалкао који је са "беле тачке" поставио коначан резултат - 2:0. 

Монако се овим тријумгом приближио ПСЖ, водећим на табели са три бода заостатка. 

У осталим мечевима Амијен је минималним резултатом славио против Бордоа, као и Тулуз који је славио у гостима против Анжера.
Мец је на свом терену поражен од Дижона са 1:2, а истим резултатом завршен је меч Нанта и Генгама - 2:1, док је Рен са 1:0 победио Лил.

Нант је на трећем месту које води у Лигу шампиона, са само пет бодова мање од неприкосновеног Пари Сен Жермена, док је Лил склизнуо у зону испадања и сада је претпоследњи на табели! Клубови двојице најеминентијих тренера француске Лиге 1 крећу се дијаметрално супротно. 

Клаудио Ранијери и његов Нант славили су са 2:1 против Генгана и стигли до шесте победе у сезони, постигавши два гола тек други пут у сезони. Овога пута погледали су их и луда срећа и најблаже речено смушени голман гостију који је тај други погодак примио у 86. минуту кроз ноге. Шутирао је Абдулаје Туре, деловало је као лак плен за Швеђанина Јохансона, кад оно међутим... 

Нант чека нешто лаганији распоред у наредна два кола (Дижон и Тулуз), а онда следи гостовање лидеру 18. новембра.  

За разлику од Канаринаца и Клудија Ранијерија, Лилу и Марселу Бијелси све иде наопако. И нема ни наговештаја када ће се кола која јурцају низбрдо зауставити. Овога пута тукао их је Рен (1:0) који је до овог кола имао једнак број бодова - 6. Био је то дакле дерби зачеља. После петог пораза у девет кола Лил је склизнуо на 19. позицију и сада више нема дилеме да му следи грчевита борба за опстанак уколико се нешто у клубу под хитно не промени...  

ЛИГА 1 - 10. КОЛО

Субота
Монако - Каен 2:0 (1:0)
/Кејта 21, Фалкао 59пен/

Амијен - Бордо 1:0 (0:0)
/Нгосо 64/

Анже - Тулуз 0:1 (0:1)
/Диоп 38/

Мец - Дижон 1:2 (1:1)
/Ро 45 - Варо 10, Слити 50/

Нант - Генган 2:1 (1:0)
/Авазием 9, Туре 86 - Камара 70/

Рен - Лил 1:0 (1:0)
/Бурижу 6/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар